Горан Пандев

• Креатор на темата Креатор на темата pinky**
  • Време на започнување Време на започнување
Абе се те разбирам,ама имам голема желба Пандев да успее,ама навистина да постигне врвни резултати во својата кариера.Лацио е супер екипа,но сепак немаат капацитет да со Пандев направи нешто повеќе.Време му е да освојува титули како што и тој самиот кажа.А дека Лацио му беше отскочна даска во кариерата,нема збор за тоа,никој ништо не вика.
Vidi bratce ako Pandev otide vo Bayern mnogu retko ke vleguva vo igra bidejki tamu ima mnogu podobri igraci od nego. Toa e prvo. Vtoro: Dali Lazio bi go dale Pandev i bi ja cekale svojata katastrofa so rasireni race? Sekako deka ne. Spored mene Pandev ke si ostane u Lazio uste edno 5god. Posle ko ke ostari go prakaat u geriatrija (citaj Milan) i tamu mu zavrsuva karierata. Bar spored mene. A kako ke bide ke vidime.

Vidi bratce ako Pandev otide vo Bayern mnogu retko ke vleguva vo igra bidejki tamu ima mnogu podobri igraci od nego. Toa e prvo. Vtoro: Dali Lazio bi go dale Pandev i bi ja cekale svojata katastrofa so rasireni race? Sekako deka ne. Spored mene Pandev ke si ostane u Lazio uste edno 5god. Posle ko ke ostari go prakaat u geriatrija (citaj Milan) i tamu mu zavrsuva karierata. Bar spored mene. A kako ke bide ke vidime.

Се согласувам со колегава:) Ако размислиме поубаво,што би му фалело на Гранде ГОРАН да биде икона на Лацио?Да биде легенда на клубот и еден ден да биде да речеме извршен директор на клубот?Не би било воопшто лошо,барем јас така мислам.Веќе е миленик на навивачите и на клубот.Како што се за Милан Кака и Малдини,за Рома Тоти,така и Пандев зверот да биде синоним за Лацио.Многу би ми било мерак да биде така...
FORZA LAZIO...VO SRCE TE NOSAM....

da ama nikogas so lazio nema da stane mega zvezda a mislam deka zasluzuva da bide toa.Za sekogas ke ostane napagjac kako lucareli i ostanatite takvi igraci koi ke davaat golovi za porsecni igraci no nikogas nema da bide mega zvezda normalno deka nema standardno jak tim so nego i da igra vo liga na sampioni!

многу го поштуем Пандев, мислам дека е мн квалитетен играч, мислам дека во Лацио добро се калеше и е време да премине во некоја по врвна екипа...Типот има све што треба да има еден напаѓач, се гради феноменално, визија фантастична топ шут...само има една мала мана, мн некако ми ја држи топката...звер е у сваки случај...

многу го поштуем Пандев, мислам дека е мн квалитетен играч, мислам дека во Лацио добро се калеше и е време да премине во некоја по врвна екипа...Типот има све што треба да има еден напаѓач, се гради феноменално, визија фантастична топ шут...само има една мала мана, мн некако ми ја држи топката...звер е у сваки случај...
se soglasuvam so tebe potpolno si vo pravo i jas mislam deka treba da premine vo drug klub za da stane uste pogolem igrac kade sto ke sorabotuva so majstori i ke stane uste pogolema zvezda

Не знам дали би било паметно да го напушти Лацио му фали уште една сезона и да добие статус клубска икона и да стекне невидена почит,трансфер во Баерн може да направи ама што ке биде таму некој ке ги седна Тони и Клосе на клупа за да игра Пандев??--не верувам поготово кога и двајцата се ви невидена форма
Пповеќе би му препорачал клубови каде што ке може да има минутажа голема би го пратил прво некаде во Шпанија Валенсија или Атлетико па ако го биде таму не му гинат Барса или Реал кадарен е за таков фудбал има некои потези што го издвојуваат од останатите Македонски фудбалери

Не знам дали би било паметно да го напушти Лацио му фали уште една сезона и да добие статус клубска икона и да стекне невидена почит,трансфер во Баерн може да направи ама што ке биде таму некој ке ги седна Тони и Клосе на клупа за да игра Пандев??--не верувам поготово кога и двајцата се ви невидена форма
Пповеќе би му препорачал клубови каде што ке може да има минутажа голема би го пратил прво некаде во Шпанија Валенсија или Атлетико па ако го биде таму не му гинат Барса или Реал кадарен е за таков фудбал има некои потези што го издвојуваат од останатите Македонски фудбалери

Точно, во Баерн мислам дека нема некоја добра шанса да се прослави. Прво тешко ќе му биди да се избори за првотимски статус, а второ во глупо првенство ќе биди. Поарно да остани во лацио па ако се покажи да го земат во јаките клубој. Или шпанија добра ти е забелешката. Морам да додам дека ептен не е за во Англија, за таму треба нешто како Анри,Дрогба (примери) а пандев како шо е спор и добар со техника мислам дека е подобро да оди во Шпанија или да си остани во Италија.

БАерн Минехн точно, до сега им понудено најголема сума за него 30 000 000 евра, што е 10 000 000 повеќе од Шахтар, но полека почнува да влегува и Ливерпул за него во трка, а јас во разговорот со еден навивач ма Лацио, тој ми кажа дека Милан има огромни шанси да го земе во зимскиот преоден рок во неговите редови. Исто така и Барселона била заинтересирана за Пандев, така да немојте прерано да го сметате Баерн како веќе сигурна следна дестинација. Но, како и да е, останува фактот дека за нашата маедонска мега ѕвезда има веќе огромен интерес, и несомнено е дека треба да премине во клуб со поголемо име. На запад веќе го гледаат тоа, зошто и македонците сеуште да влагаат со скептицизми од типот, ма дај Клосе и Лука Тони на клупа а Пандев у прв состав?? Тоа не ви чини, поготово што Пандев точно докажа кој е баш на натпреварот против Реал Мадрид, и тоа со два е на еден гол во мрежата на Реал. Ви треба малце оптимизам и верба во нашиот Пандев, ако на запад веќе таа верба е створена, тогаш отворено останува прашањето дали ние сеуште ќе бидеме скепитици кога станува збор за наше македонско дело. Поздрав...

Па како не сваќате.Ако дојде Пандев,Подолски си оди.Плус кој вика дека Пандев мора да игра класичен шпиц.На пример може вака:

..................Ренсинг.....................
Лам......Лусио....Демикелис....Јансен
..................В.Бомел.......................
Швајнштејгер........................Рибери
....................Пандев.......................
...............Клосе..........Тони..............

Кој ви вика дека нема да се снајде.Ако Баерн се намерачиле да го купат и да дадат за него 30 милинои евра не се глупи да го држат на клупа алоооо?????
Па која е смислата да седи во Лацио кога таму не може да постигне ништо повеќе.Ќе си остане истиот напаѓач и ќе дава по 15 гола по сезона и ќе биде се тоа па тоа.Прво ќе се мачат да изборат место во Лига на Шампиони.Па кога ќе изборат нема ништо да постигнат и секоа сезона така.Да не збориме дека реално Лацио со тие финансиски проблеми не може да постигне ништо повеќе.Но затоа ќе продадат Пандев,ќе земат 30 милинои евра,ќе се извадат од криза и ќе им дојде супер.Му треба на дечкото нов предизвик,да се докажува,да биде уште подобар.Од кого он ќе научи нешто ново ако не од Тони и Клосе.Сигурно не од Роки и Макинва.

А иначе Лацио веќе е во преговори со напаѓачот-Фернандо Кавенаги,кој треба да премине во редовите на Лацио како замена за Пандев што значи дека Лациалите се решени да го продадат.

Ili pak kavenagi da bidi zamena za Roki :) ?

Majtap, za finansiski da se izvaj Lazio, od Pandev mozi da izvaj mnogu pari.
Ama ajde da vidime vo koja sredina mozi da se razviva pandev. Vo germanskoto prvenstvo kade ima eden demek jak klub (Baern Minhen) i ostanatite se menvat sekoja sezona. I sepak nemozat da se merat so ostanatite timovi od ostanatite prvenstva. Kazi mi so e pogolem predizvik za eden napagjac da uspeva da dava golovi protiv odbrani kako onie na Juve,Inter,Milan, Roma,Fiorentina .... ili par protiv nekoj kako Arminija ili hanza. Eve go go vidovme pred nekoj den Sampionot na germanija deka odvaj se izvlece protiv lazio koi spored mene sezonava se eden od poslebite timovi vo italija (ne im prognoziram >8 mesto, ako zamini pandev i pomalku). Dobro se raboti za tim koj e daleku pomokjen finansiski od lazio pa parite definitivno kje go privlecat. Spored mene premin vo Baren nema da bidi dobar za nego t.e. negovata kariera kako fudbaler. Pozdrav.

Ili pak kavenagi da bidi zamena za Roki :) ?

Majtap, za finansiski da se izvaj Lazio, od Pandev mozi da izvaj mnogu pari.
Ama ajde da vidime vo koja sredina mozi da se razviva pandev. Vo germanskoto prvenstvo kade ima eden demek jak klub (Baern Minhen) i ostanatite se menvat sekoja sezona. I sepak nemozat da se merat so ostanatite timovi od ostanatite prvenstva. Kazi mi so e pogolem predizvik za eden napagjac da uspeva da dava golovi protiv odbrani kako onie na Juve,Inter,Milan, Roma,Fiorentina .... ili par protiv nekoj kako Arminija ili hanza. Eve go go vidovme pred nekoj den Sampionot na germanija deka odvaj se izvlece protiv lazio koi spored mene sezonava se eden od poslebite timovi vo italija (ne im prognoziram >8 mesto, ako zamini pandev i pomalku). Dobro se raboti za tim koj e daleku pomokjen finansiski od lazio pa parite definitivno kje go privlecat. Spored mene premin vo Baren nema da bidi dobar za nego t.e. negovata kariera kako fudbaler. Pozdrav.

Што споредуваш Милан,Интер,Фиорентина со Арминија и Ханза,или така ти одговара.Спореди со Шалке,Вердер,Борусија,Хамбургер.Извини ,ама глеам Милан у каква форма такада не праи споредби.Што е одбраната на Вердер послаба од на Рома на пример.Извини ама што е подобро:Пандев да дава голови против Милан,Интер,Јувентус,Рома па пак Лацио да го збиберат 5:1 како што беше последнта утакмица со Милан,или да дава голови па и тие голови да носат успеси на тимот и титули,а не само колку да се даде гол.А со Баерн Пандев комотно може да дава голови и против одбрани како Барса,Интер,Челзи итн во лига на шампиони каде Баерн може да се рамни со овие екипи,а не Пандев да даде гол па на крај пак да изгубат.И самиот Пандев рече,време е да почнам да освојувам титули

Што споредуваш Милан,Интер,Фиорентина со Арминија и Ханза,или така ти одговара.Спореди со Шалке,Вердер,Борусија,Хамбургер.Извини ,ама глеам Милан у каква форма такада не праи споредби.Што е одбраната на Вердер послаба од на Рома на пример.Извини ама што е подобро:Пандев да дава голови против Милан,Интер,Јувентус,Рома па пак Лацио да го збиберат 5:1 како што беше последнта утакмица со Милан,или да дава голови па и тие голови да носат успеси на тимот и титули,а не само колку да се даде гол.А со Баерн Пандев комотно може да дава голови и против одбрани како Барса,Интер,Челзи итн во лига на шампиони каде Баерн може да се рамни со овие екипи,а не Пандев да даде гол па на крај пак да изгубат.И самиот Пандев рече,време е да почнам да освојувам титули

1. Точно со Баерн можи да освојва титули (се додека се на ниво на германија, надвор ТЕШКО) - и Баерн , не можи да се споредва со екипите шо ги наброја (доказ вечер: пораз од Звезда)
2. Извини за клубојте шо ти ги наведов :) Еве ако сакаш цела германија соберија со италјаните не си мошат. кој ми ги кажваш Хамбургер, Борусија, Шалке како едни од подобрите? (не заебавај, во италија можат да се борат за пласман во интертото)
3. Милан (уф ама мразам кога ги бранам) - накратко ќе ти кажам - актуелен шампион на европа. инаку и лани не почнаја многу подобро
4. Ок лацио се далеку од арен тим ви Италија сезонава и во мечовите со јаките нема шо да бараат отколку да се промовираат како играчи.

Се на се, со настапите во Лацио можи да се промовира за да настапува во добар клуб (клуб шо можи да освои калчо или пак лига на шампиони) во Германија се плашам дека то нешто неможи да се случи

Alooo ne mi go cepkajte Lazio moj da ne ve mlatam :) Nesakam da zamine Pandev od Lazio,ama mislam deka koga bi zaminal bi trebalo da odi vo Angliska liga,sepak za mene e najjaka vo momentov.

Точно дека не му одговара тој стил на игра брз, високи топки, ...

А за најдобро незнам ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom