Мачки (општи дискусии)

DéJà Vu

hehehehe
Член од
6 мај 2012
Мислења
813
Поени од реакции
446
чувам мачка, т.е. на слобода си е кога сака си иди си оди , на балкон ми носи животни(добар ловец е), многу е дива(ми ги акна канџите на вени и сеа лузни иам ко сам да си ги иам сечено :S јгб то е дивотија жива)
слика од ко беше мало :)

Attachments

Член од
18 јули 2009
Мислења
31
Поени од реакции
62
Добив мачка како поклон, стара е 3-4 месеци. :pipi:
Е сеа проблемот е што ми се скри под замрзнувач и несака да излезе. И оставив риба во едно тањирче во другото вода и несака. Ваљда ќе се ослободи до вечер :) Предлог некој за име имате?

K

kalimer0

Гостин
Добив мачка како поклон, стара е 3-4 месеци. :pipi:
Е сеа проблемот е што ми се скри под замрзнувач и несака да излезе. И оставив риба во едно тањирче во другото вода и несака. Ваљда ќе се ослободи до вечер :) Предлог некој за име имате?
Фрижидер :D

Член од
18 јули 2009
Мислења
31
Поени од реакции
62
Еее фала ти друже ама не ја правам истата грешка, ужасна сум во давање на имиња на животинчињата мои. Првата мачка ми се скри под дивиди и така си ја крстив :vozbud:Било какво име ќе прифатам само да не биде замрзнувач и фрижидер.

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Другари и другарки доколку има некој искусен ве молам за помош... Вака сеа: Земав мачка бела пред 2 недели значи 2 недели е кај мене во куќа а стара е негде 1 месец и 25 дена, главен проблем е што моча во ќошиња а има место каде што и стои песокот и каде што треба тоа да го прави кога ќе ја приметам дека и се оди во вц јас ја ставам во песокот и таму тоа го прави, но кога нема да ја приметам ми моча во ќошевите од куќата. Како да ја навикнам да оди сама во песокот и да моча ??? Исто така навечер не сака да спие сама на своето место туку мјаука и сака да спие во мојот кревет а доколку ја оставам сама у соба без мене мјаука силно и ме бара, како да ја навикнам да спие сама ??? Ве молам за помош... Иначе машко е мачката...
Машката мачка се вика мачор :D Инаку е многу мало за навиките да ги научи за ден два. Мачиња се зимаат од 3 месеци па нагоре со свои стекнати хигиенски навики, а до тогаш ги учи мајката :) Треба да имаш малку повеќе стрпление, и кога го фатиш кај моча скарај го и стави го во песок. Ако ти е домашен мачорот и не излегва надвор би ти дала совет да размислуваш после 6ти месец да го кастрираш дека ке ти маркира насекаде, а маркирањето смрди подобро да не ти кажувам :D За спиењето ти нема спас :mad: Мене мачорот дека не го пуштав за инат ми се мочаше пред врата да знаеше да збори и ќе ме псуеше :mad: Кај што наумиле таму си спијат...

M

Moon Child

Гостин
Мене па мојот мачор досега еве веќе скоро една година го чувам не ми маркирал по дома. Немам приметено, а и да го направил тоа ќе смрдеше. Туку мојов мачор има фобија од осаменост :pos: Сабајлево баба ми излезе за на пазар, само што ја затвори вратата и сврте со клучот (јас дремев) се почувствува сам и почна да мјаука (многу ретко мјаука). Станав го погалив, се смири. После тоа баба ми си дошла и ми ја затворила вратата од соба и пак излегла, се откорна од гребење на мојата врата :pos: Станав само пак, му отворив и не влезе внатре туку си продолжи по ходник, финтата беше само да не се чувствува сам :D И друг пат комшии ми имаат кажувано кога немало никој дома го слушале како мјаучел ко навиен:pos:Чудни створења.:ROFLMAO:

DéJà Vu

hehehehe
Член од
6 мај 2012
Мислења
813
Поени од реакции
446
Мене па мојот мачор досега еве веќе скоро една година го чувам не ми маркирал по дома. Немам приметено, а и да го направил тоа ќе смрдеше. Туку мојов мачор има фобија од осаменост :pos: Сабајлево баба ми излезе за на пазар, само што ја затвори вратата и сврте со клучот (јас дремев) се почувствува сам и почна да мјаука (многу ретко мјаука). Станав го погалив, се смири. После тоа баба ми си дошла и ми ја затворила вратата од соба и пак излегла, се откорна од гребење на мојата врата :pos: Станав само пак, му отворив и не влезе внатре туку си продолжи по ходник, финтата беше само да не се чувствува сам :D И друг пат комшии ми имаат кажувано кога немало никој дома го слушале како мјаучел ко навиен:pos:Чудни створења.:ROFLMAO:
фобија од осаменост :pos:...
абе секоја мачка ко ќе е сама мјаука онака неубо
пс: пробајте дајте му на мачката масликна(без коска) и ќе се отепа од тркалање

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.783
Поени од реакции
11.339
Ме интересира дали некој имал искуство со преселба.
Се селам од куќа во стан па ме интересира дали мачката би имала фрки при адаптација во новото место на живеење и дали воопшто би го навикнала. Се работи за 2 годишна мачка.

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Се селам од куќа во стан па ме интересира дали мачката би имала фрки при адаптација во новото место на живеење и дали воопшто би го навикнала. Се работи за 2 годишна мачка.
Моето искуство е дека нема да имаш фрки, освен првите неколку дена додека навикне средина, ќе се крие повеќе ама ќе му помине :) А верувај имам искуство, до сега 4 станови сменил :))

M

Moon Child

Гостин
Мачка или мачор е ? И ја пушташ надвор ?

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Ако си ја пуштал да ти шета во двор, сега во станот ќе имаш поголем проблем зошто ќе сака пак надвор, а ако си ја чувал само внатре нема да има гајле.

Член од
7 декември 2011
Мислења
283
Поени од реакции
83
Зошто мојата мачка не ги дои на своите? прво ги доеше а сеа кога ке ме види бега ...

Kajgana Shop

На врв Bottom