Барам менаџер за продавање на уметнички дела...

Член од
2 мај 2006
Мислења
133
Поени од реакции
84
Цртам и продавам уметнички дела.Техника: Масло на платно
Барам лице кое може да ги продава моите уметнички дела...Со секоја продадена слика,посредникот зема 30% од цената на сликата...

Во продолжение моите дела...DSC02251 (2).jpgDSC02259.jpgDSC02267 (2).jpgIMG_0204.jpgP040312_13.20.jpg

Отприлика која цена ти се движат?

Значи делата се на мојот татко...А цените се некаде од 50 до 100 евра...значи зависи од големината на сликата...Црта исто така по порачки...Во Куманово има продадено многу негови слики...исто така носи и во некои галерии,па тие му зимаат 30% од неговата цена кога ќе ја продадат....

Па што не земеш и ти да се научиш?
Или теле се учи, вол не, м?
Патем, убави дела, секоја чест!

Па што не земеш и ти да се научиш?
Или теле се учи, вол не, м?
Патем, убави дела, секоја чест!

хехе:) Па не,тој си има талент за цртање...не е академски сликар...туку самоук...јас се бавам со графика,фотошоп,илустратор...

Пробај да ги продаваш на интернет. Доста понуди има. Пазар 3 ваму таму. Не сум секако јас менаџер али ...

Да одеше на пр. Охрид , Дојран, Црна Гора на штанд 100 % ке ги продадеше! Инаку убави дела! :coffee:

Пробај да ги продаваш на интернет. Доста понуди има. Пазар 3 ваму таму. Не сум секако јас менаџер али ...

Да да секако...имам пуштено на наши а и на странски страници...
--- надополнето: 3 септември 2012 во 22:21 ---
Да одеше на пр. Охрид , Дојран, Црна Гора на штанд 100 % ке ги продадеше! Инаку убави дела! :coffee:

Па да...ама таму треба да купиш штанд,простор и сл...Јас тука во Македонија да се проширам...Во Охрид во галерија им тражат по 1000 евра...тоа е премногу кој ќе ги купи,па какви сака нека се...јас ги продавам по пониски цени....за нашиот стандард...

Значи делата се на мојот татко...А цените се некаде од 50 до 100 евра...значи зависи од големината на сликата...Црта исто така по порачки...Во Куманово има продадено многу негови слики...исто така носи и во некои галерии,па тие му зимаат 30% од неговата цена кога ќе ја продадат....
А јас те прашувам од кога сликаш, профи или аматерски... тоа уствари на татко ти...:facepalm: :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom