- Член од
- 6 септември 2012
- Мислења
- 3
- Поени од реакции
- 1
Дали некој знае нешто повеќе за факултетите во Италија? Колку се плаќа годишно, и други информации? Ве молам ако знае некој нешто да ми каже
За студирање во поголемите градови (Рим, Болоња, Торино, Милано, Фиренце...) имај си на ум дека 1000 евра месечно ќе ти одат за: смештај, сметки, храна, превоз, книги, ноќен живот... + годишна чланарина од над 1000 евра.Дали некој знае нешто повеќе за факултетите во Италија? Колку се плаќа годишно, и други информации? Ве молам ако знае некој нешто да ми каже
Па немора баш во поголемите градови, ме интересираат само цените и сеуште немам размислено што би студирала..па ако имате некој предлог добро би ми дошолЗа студирање во поголемите градови (Рим, Болоња, Торино, Милано, Фиренце...) имај си на ум дека 1000 евра месечно ќе ти одат за: смештај, сметки, храна, превоз, книги, ноќен живот... + годишна чланарина од над 1000 евра.
Секако имаш опција за стипендија, но за да ја задржиш збогувај се со ноќниот живот и шетањата низ Италија. Нормално сето ова ќе зависи од видоt и тежината на факултетот како и јазикот на кој ќе студираш...
Еве неколку официјални линкови од државните универзитети во Италија:
www.unimi.it (милано)
www.unibo.it (болоња)
www.unito.it (торино)
In bocca al lupo!
Па тоа уште немам размисленоzavisi na so fax sakas da odes...
Инаку Cannabinoid ти студираш во Италија?За студирање во поголемите градови (Рим, Болоња, Торино, Милано, Фиренце...) имај си на ум дека 1000 евра месечно ќе ти одат за: смештај, сметки, храна, превоз, книги, ноќен живот... + годишна чланарина од над 1000 евра.
Секако имаш опција за стипендија, но за да ја задржиш збогувај се со ноќниот живот и шетањата низ Италија. Нормално сето ова ќе зависи од видоt и тежината на факултетот како и јазикот на кој ќе студираш...
Еве неколку официјални линкови од државните универзитети во Италија:
www.unimi.it (милано)
www.unibo.it (болоња)
www.unito.it (торино)
In bocca al lupo!
Дали некој знае нешто повеќе за факултетите во Италија? Колку се плаќа годишно, и други информации? Ве молам ако знае некој нешто да ми каже
На кој факултет студира сестра ти?Сестра ми студира во Парма,трошоци за фах 500е семестар немаш други трошкови околу фах...сметки зависи во кој град ке живееш...Парма е поскапо место за живеење а трошковите 500-600е месечно ако живееш нормално/студенски да не се расфрлаш
На кој факултет студира сестра ти?Сестра ми студира во Парма,трошоци за фах 500е семестар немаш други трошкови околу фах...сметки зависи во кој град ке живееш...Парма е поскапо место за живеење а трошковите 500-600е месечно ако живееш нормално/студенски да не се расфрлаш
На кој факултет студира сестра ти?
--- надополнето: 8 септември 2012 во 01:24 ---
На кој факултет студира сестра ти?