Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување
Член од
20 август 2012
Мислења
1.426
Поени од реакции
448
Според моју информацију коју гу имам,Куманово заврши сас купување на играчи за овој лето,а сигурно е дека ни фали још едн висок играч и још едн бек.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Според моју информацију коју гу имам,Куманово заврши сас купување на играчи за овој лето,а сигурно е дека ни фали још едн висок играч и још едн бек.
Амбицие су ни плејоф. Ја мислу дека сас овуј слабу конкуренцију и овој тимче што га имамо шансе су ни изгледни. Ја па чу шпекулацију дека сга кд ќе идев у Србију на пријателски можно е да се доведе некој Србин. Али све остануе да се види што како.

Член од
20 август 2012
Мислења
1.426
Поени од реакции
448
Тачно,сас све се слажам.Ја очекују као и увек на крај Мзт да е прв,а покрај њима,ми,Фени(остана му скоро цел тим),Лирија и Работнички ке се боримо за тија преостанати 3 места кои водив у плеј-оф.Едино ми е жал за Матиќа,доста време е туј,можесмо да га задржимо и такој сас њега да имасмо појаку клупу,али што е туј е.У недељу се иде на турнир у Ниш,ке учествуе организатор КК Константин,Куманово,Раднички Крагујевац и 4ту екипу не гу знам,пошто Партизан откажа.

С

Сибињанин Јанко

Гостин
Каква била тај тепачка Кумани - КУЦЗ? Сга читам на интернет. Не сам запознаен.

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
и мене ме интересира ... читам делии ( околу ) 20-ет души нападнале 3-ца млади Кумани ... кои пи*карии се .... се прашувам да не имаат и по некој ген од албанците ... нели албанците нападаат 10в1 :)

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
25-6 душе сас палке и разни ствари нападнале 3деца од Кумани од кои едно потешко повредено.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.007
Поени од реакции
74.301
25-6 душе сас палке и разни ствари нападнале 3деца од Кумани од кои едно потешко повредено.
Што е причината за тепачкиве?
Слушнав дека сте се карале за шкртања на графити или нешто слично...
Од член на форумов разбрав дека според нивната страна од приказната тепачката била 12 на 8. Е сега кој што користел и каква била возраста на сите кои учестувале тоа незнам.
Требаше одамна да ги пресечете, не беше толку одамна кога ги подржавте кога бараа фајт со нас на ракометната утакмица Куманово-Вардар :LOL:
Незнам само со кој памет се закануваа тогаш, али тоа што не ми се допадна беше што поголемиот дел од салата ги подржа па и Кумани не заостануваа, иако беа многу повеќе, сепак место да ги размаваат само дојдоа до нив, направија муабет и ги оставија да скандираат Србија Србија, по што цела сала почна да пее албанско Скопје.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Што е причината за тепачкиве?
Слушнав дека сте се карале за шкртања на графити или нешто слично...
Од член на форумов разбрав дека според нивната страна од приказната тепачката била 12 на 8. Е сега кој што користел и каква била возраста на сите кои учестувале тоа незнам.
Требаше одамна да ги пресечете, не беше толку одамна кога ги подржавте кога бараа фајт со нас на ракометната утакмица Куманово-Вардар :LOL:
Незнам само со кој памет се закануваа тогаш, али тоа што не ми се допадна беше што поголемиот дел од салата ги подржа па и Кумани не заостануваа, иако беа многу повеќе, сепак место да ги размаваат само дојдоа до нив, направија муабет и ги оставија да скандираат Србија Србија, по што цела сала почна да пее албанско Скопје.
Лично јас сум најанти Куцз и србоманството во Куманово.Педерите 2009 година беа дел од Кумани. Откако Кумани почнаа да зазимаат анти-српско Куманово став тогаш со буљашиве почна конфликт на интереси. Секогаш кога гостува скопска екипа во Куманово се дува тоа некое си ривалство. И тогаш се зазема став анти-Скопје ... па колку и да се хејтаат одредени членови меѓу себе на двете групи се иде анти Скопје :icon_lol:

албанско Скопје = албанско Куманово. Реално да гледаме сме во иста ситуација. И кај нас сме поделени на двете страни на градот. Наш и нивен дел. Во салата е голем процентот на посрбени македонци( македонци кои станале срби само ради Ќ-то на крајот од презимето кое го добиле пошто лижеле гз на некој Србин земјопоседник кој бил најголем фраер во нивното село) така да кога се пее Јас те ебам Србијо им се крева половиот орган и веднаш сакаат да се пресметаат.

Членови на Куцз избеглици од погранични села сега се најголеми четници по Куманово. Поголемиот број им се македонци кои пропагираат српска пропаганда.

Им беше барана ферка тие одбија. 12 на 8 да било пак нема да било фер оти Кумани ќе биле доволен број за да им се спротивстават. 8мина ќе бидат доволни да не завршат на интензивна нега во Скопје. 25 души на 3 е реалниот фајт што се десил од кои едно дете било пренесено во Скопје со тешки физички повреди.

И после инцидентот голема мобилност на Кумани и биле пронајдени тепачиве и само еден Куман ги построил и ги прашувал чие е Куманово а овие со наведнати глави одговарале ваше е. Тоа е доказ колку се мажи....

Член од
21 февруари 2012
Мислења
156
Поени од реакции
40
Mora cenrar da se dovede ne moze ss ednoga centra da se pocne u ligu.
Kude posle za super ligu ke se najde jos edn stranac 2/3 pozicija i da bide bolje nego lani.
Za Matica i mene mi bese zal vazno nasja si decko klub u Lefkadu nekoj sve najdobro za njega.

LP1519

ЧастиОбраз
Член од
2 февруари 2012
Мислења
405
Поени од реакции
298
Да не има некој инфо за турнир кој следи?

Член од
20 август 2012
Мислења
1.426
Поени од реакции
448
Најавено е дека у петак и суботу ке се одржи турнир куде нас,Раднички Крагујевац сигуран е учесник,исто такој и МЗТ за четврту екипу несам сигуран,беше планиран Сплит па ке видимо.Много јак ке е турнир и ке видимо каква ни е реална слика против појаки противници од нас.

H

HoT IcE

Гостин
Респект за Кумани, не ме интересира дали су од ВМРО или СДСМ, али свиѓа ми се што се залагав за нешто, ете да навивав, да се тепав, убаво е да се знае дека у град има екипа која може да ги издрви одредени групе на људи што мислив дека су шерифи, исто графити што ги цртав су феноменални, посебно у Соколану свите су графити преубави, од мерак да гледаш такви графити на зграде а не иницијални КУЦЗ.
За тија тепачке меѓу КУЦЗ и Кумани можу да кажу дека су голема глупост, не би требало меѓу себе да се тепав, србин, македонац исти кур - друго паковање, некој има уверувања дека е американац а не е ни свесан дека чист американац освен онија домородци од Амазон нема, стварно е безвезе да се млатив меѓу себе, али приметија сам дека КУЦЗ су доста курнази и још деца што не се испилиле се курчив, па кд заслужив нека га едев ќутек и тија и тија. Мада би требало цела тај акција и бес да се примени малце врз Албанци на плоштад што се пуштав и малтретирав наши девојчиња, и сигуран сам дека ќе добиев подршку у тепање од тија што дремев на плоштад а не су чланови на КУЦЗ или Куманови, еве пример, ја да виду Кумани да се степав сас Албанци прв ќе се полету да се тепам и да помогну колко можу.

Член од
15 октомври 2010
Мислења
9
Поени од реакции
3
Најавено е дека у петак и суботу ке се одржи турнир куде нас,Раднички Крагујевац сигуран е учесник,исто такој и МЗТ за четврту екипу несам сигуран,беше планиран Сплит па ке видимо.Много јак ке е турнир и ке видимо каква ни е реална слика против појаки противници од нас.

mislu deka si greska .. mzt trebase da igra ali otkaza zaradi drug turnir ..

takoj da valjda ovija ke su ekipe sto ke nastupiv na turnir...

Денешното гостување на црвено-белите во Куманово, воедно, нема да биде единствено до почетокот на шампионатот со оглед на тоа што Работнички го заокружи списокот на екипи што ќе настапат на турнирот што на 14 и на 15 септември ќе го организираат кумановци, а на кој ќе учествуваат уште и српска Војводина и Раднички од Крагуевац.

Член од
20 август 2012
Мислења
1.426
Поени од реакции
448
Фала на исправку,како и да е турнир ке е јак и ке биде уживање два дна.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
К.К.Куманово го претрпе првиот пораз во контролните натпревари 72:58 од К.К.Раднички,нашиот тим играше без повредениот Дејан Микиќ исто така тренерот Љубислав Луковиќ даде поголема минутажа на младите играчи во таборот на Куманово.

Наскоро ново засилување во таборот на К.К.Куманово !!!

Kajgana Shop

На врв Bottom