90 % од убиствата се од ваши раце бе .. нона та чивш.
Ти си од Куманово така ?
Во 2011та во Куманово официјално се случиле 4 убиства.
2 убиства се случени кога македонец ја уби својата сопруга и нејзин роднина
1 убиство е кога беше убиен Линка ( албанец ли го уби ?)
1 убиство немам податоци , нека биде албанец убиецот
=
Во твојот регион
75% од убијците се македонци/срби (за Куманово речиси сеедно)
25% албанци.
3 убиства во Куманово се еднакви на 10% од убиствата , пошто за цела 2011та сме имале 29 убиства.
==
Значи , веќе само со чешлање на твојот град , ти испадна лажго , одиме да чешламе други градови , за да видиме дали 90% од убијците се албанци.
- Во езерото Козјак убиен македонец , од своите другари македонци
- Во плоштадот во Скопје убиен Мартин Нешковски , од македонец
- Убиен македонец во Автопатот Велес-Градско , од македонци
- Во старата скопска чаршија е убиен ром , од 67 годишен македонец.
- Во Радовиш е убиена баба , од друга баба и нејзин внук македонци , соседи на убиената.
- Во село Орман , Миле Давитковски е убиен од неговата сопруга.
- Убиен е ученикот Мухамед Јашари , од 16 годишен македонец , во дворот на училиште во Скопје
- Убиство кај селото Смоларе - Струмица.
=
Еве почитуван лажго , ти документирав 11 убиства сторени од македонци
во 2011та
Извини што не најдов повише вести од убиства за 2011та , значи само со ова што јас го најдов , ти си во аут веќе од оваа тема , и ме тераш да барам следен.
90% та чифша нонен е та шк‘рдефша
Рачунај сам , и процени колку е 11 од 29 , дали се 10% или повеќе.
Според мене тоа е 38% , но ти гарантирам дека има уште неколку убиства кои јас не се потрудив да ги барам.
Со тебе секогаш ми било лесно да излезам на крај , сега барам следен.
Абе, Дарди, бе Дарди,зашто повеќето не мислат така бе. Мислат - Зашто да го пријавам тој што ми убил син, коа тоа било мафијашка престрелка и може така цела фамилија да ни ја уапсат? Боље крвна одмазда и така ни е у традиција.
Убиството и да не пријави , се приметува , 5 куршума у тело , мора да се објасни сето тоа , и да не пријавиш ти , има луѓе кои ги бараат причините.
А за пријавување на убиство никој не сносел последици , најди ми едно убиство кое не е пријавено.
Дарданиа, еве хипотетичка ситуација. Ти имаш направено криминал. Украдеш нешто, убиеш некого, симнеш знаме, силуваш братучетка, фрлиш молотов коктел во интернет кафе, што и да е. Е сеа, имаш роднини у МВР во Косово. Демек нема да те пуштат? Така се сигурно преку 90 проценти. Ако гледаме така, Италијанската мафија била најслабо апсена во 60тите. Дали биле невини или системот е смрдлив?
Они можат да ме пуштат , но тука си ти кој ме обвинува , ме пријавуваш , ме заведуваш во статистиките.
Но сепак нема ни пријавувања , ако ти молчиш убиство и силување , 100% односно 90% не би молчеле.
Треба да се прикриени десетина илјади сторители на кривични дела , за да вашата констатација биде прифатлива.
Односно , треба 90.000 албанци да бидат прикриени годишно , е тек тогаш да речеш дека албанците учествуваат со 90% во криминалот.
И тоа под услов , ниеден македонец да не е прикриен.
Плус. Имам и јас бројки, кои викаат дека 99 посто од убиствата во Косово - не се регулираат. Официјални бројки се. Истите од кај што Дарданија зема информации.
Секогаш се добредојдени.