'Че го пукам' на Косово

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Сепак на Косово бројот на убиства е доста низок.

Годишно убиства во Косово :

2007: 39

2008: 21

2009: 19

2010: 35

2011: 33

Во првите 3 месеци од 2012-та , има 10 убиства

Во Македонија :

2004-2007 : 42-49

2008: 36

2009: 36

2010: 40

2011: 29

Иако на Косово има поголемо количество оружје , стапката на криминал е прилично ниска.
90 % од убиствата се од ваши раце бе .. нона та чивш.

М

Мартин`

Гостин
Сепак на Косово бројот на убиства е доста низок.

Годишно убиства во Косово :
2007: 39
2008: 21
2009: 19
2010: 35
2011: 33
Во првите 3 месеци од 2012-та , има 10 убиства

Во Македонија :
2004-2007 : 42-49
2008: 36
2009: 36
2010: 40
2011: 29
Иако на Косово има поголемо количество оружје , стапката на криминал е прилично ниска.
Ова е само за оние што телата им се најдени така, исчезнатите не се бројат ? :D А и нормално дека ќе нема ептен голем број убиства кога населението е 99.9% Албанско ги исчистивте Србите од Косово.. па сега само “ваши“ има и не се пукате.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Интересни се процесите кај најдемократскиот народ Албанците.
Во нивните средини тенденцијата е на постојано иселување на луѓе кои не се албанци и најчесто имаш етнички чисти средини или средини кои се стремат кон тоа.
Во сите други случаи имаш пример каде еден со друг живеат други националности.
Тоа е голем дефект кој ќе даде катастрофален крај.

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
Дечки, не се расправајте со сечениот, џабе ви е, ќе си ја тера својата приказна и само ќе ви контрира. Според него албанциве се најдобар народ на свет, само сите погрешно сме ги сватиле, они уствари се цвеќиња и миротворци :tapp: ..... Не е он крив за статистиката, пичка од народ и држава сме, си прават што сакаат никој не ги пипа, ни полиција а уште помалце обичен народ, значи нема пријави, нема проценти, сурова вистина :place:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Абе, Дарди, бе Дарди,зашто повеќето не мислат така бе. Мислат - Зашто да го пријавам тој што ми убил син, коа тоа било мафијашка престрелка и може така цела фамилија да ни ја уапсат? Боље крвна одмазда и така ни е у традиција.

Дарданиа, еве хипотетичка ситуација. Ти имаш направено криминал. Украдеш нешто, убиеш некого, симнеш знаме, силуваш братучетка, фрлиш молотов коктел во интернет кафе, што и да е. Е сеа, имаш роднини у МВР во Косово. Демек нема да те пуштат? Така се сигурно преку 90 проценти. Ако гледаме така, Италијанската мафија била најслабо апсена во 60тите. Дали биле невини или системот е смрдлив?
--- надополнето: 5 септември 2012 во 15:01 ---
Плус. Имам и јас бројки, кои викаат дека 99 посто од убиствата во Косово - не се регулираат. Официјални бројки се. Истите од кај што Дарданија зема информации.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
90 % од убиствата се од ваши раце бе .. нона та чивш.
Ти си од Куманово така ?

Во 2011та во Куманово официјално се случиле 4 убиства.

2 убиства се случени кога македонец ја уби својата сопруга и нејзин роднина

1 убиство е кога беше убиен Линка ( албанец ли го уби ?)

1 убиство немам податоци , нека биде албанец убиецот

=

Во твојот регион 75% од убијците се македонци/срби (за Куманово речиси сеедно)

25% албанци.

3 убиства во Куманово се еднакви на 10% од убиствата , пошто за цела 2011та сме имале 29 убиства.

==

Значи , веќе само со чешлање на твојот град , ти испадна лажго , одиме да чешламе други градови , за да видиме дали 90% од убијците се албанци.

- Во езерото Козјак убиен македонец , од своите другари македонци

- Во плоштадот во Скопје убиен Мартин Нешковски , од македонец

- Убиен македонец во Автопатот Велес-Градско , од македонци

- Во старата скопска чаршија е убиен ром , од 67 годишен македонец.

- Во Радовиш е убиена баба , од друга баба и нејзин внук македонци , соседи на убиената.

- Во село Орман , Миле Давитковски е убиен од неговата сопруга.

- Убиен е ученикот Мухамед Јашари , од 16 годишен македонец , во дворот на училиште во Скопје

- Убиство кај селото Смоларе - Струмица.

=

Еве почитуван лажго , ти документирав 11 убиства сторени од македонци во 2011та
Извини што не најдов повише вести од убиства за 2011та , значи само со ова што јас го најдов , ти си во аут веќе од оваа тема , и ме тераш да барам следен.

90% та чифша нонен е та шк‘рдефша

Рачунај сам , и процени колку е 11 од 29 , дали се 10% или повеќе.
Според мене тоа е 38% , но ти гарантирам дека има уште неколку убиства кои јас не се потрудив да ги барам.

Со тебе секогаш ми било лесно да излезам на крај , сега барам следен.

Абе, Дарди, бе Дарди,зашто повеќето не мислат така бе. Мислат - Зашто да го пријавам тој што ми убил син, коа тоа било мафијашка престрелка и може така цела фамилија да ни ја уапсат? Боље крвна одмазда и така ни е у традиција.
Убиството и да не пријави , се приметува , 5 куршума у тело , мора да се објасни сето тоа , и да не пријавиш ти , има луѓе кои ги бараат причините.
А за пријавување на убиство никој не сносел последици , најди ми едно убиство кое не е пријавено.

Дарданиа, еве хипотетичка ситуација. Ти имаш направено криминал. Украдеш нешто, убиеш некого, симнеш знаме, силуваш братучетка, фрлиш молотов коктел во интернет кафе, што и да е. Е сеа, имаш роднини у МВР во Косово. Демек нема да те пуштат? Така се сигурно преку 90 проценти. Ако гледаме така, Италијанската мафија била најслабо апсена во 60тите. Дали биле невини или системот е смрдлив?
Они можат да ме пуштат , но тука си ти кој ме обвинува , ме пријавуваш , ме заведуваш во статистиките.
Но сепак нема ни пријавувања , ако ти молчиш убиство и силување , 100% односно 90% не би молчеле.

Треба да се прикриени десетина илјади сторители на кривични дела , за да вашата констатација биде прифатлива.

Односно , треба 90.000 албанци да бидат прикриени годишно , е тек тогаш да речеш дека албанците учествуваат со 90% во криминалот.

И тоа под услов , ниеден македонец да не е прикриен.

Плус. Имам и јас бројки, кои викаат дека 99 посто од убиствата во Косово - не се регулираат. Официјални бројки се. Истите од кај што Дарданија зема информации.
Секогаш се добредојдени.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Jас убаво објаснив вие меѓу себе не се тепате/убивате вие убивате не-албанско се што е .. така е и у косово се турско ромско српско протеравте сеа на раат.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
Jас убаво објаснив вие меѓу себе не се тепате/убивате вие убивате не-албанско се што е .. така е и у косово се турско ромско српско протеравте сеа на раат
Напротив , повише се убиваме меѓусебе него со другите.
Тоа важи и за македонците и за сите.

Убиствата најчесто се за некоја нива , куќа , некој друг личен конфликт ... барем така е во не криминалните држави.

А во други држави како Мексико , Бразил , Колумбија ... најголем дел од убиствата се меѓу криминалците.

Во Европа моментално мирно е насекаде , криминалот најмногу е застапен кај функсионерите , него ли кај народот.

За Косово имате многу предрасуди , земјата е сосем поинаква од што ја мислите.

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
да бе ниска е стапката на криминал , кога убијците на децата ( смилковско езеро ) пребегаа во Косово :pos::pos:
И сеуште су тамо ... имаше и објавено дека терористот ( албанецот ) кога убил полицаец ... мислам дека рекоа дека ќе го екстрадираат но ништо , ебаго ... косово ти е рај за криминалци

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Напротив , повише се убиваме меѓусебе него со другите.
Тоа важи и за македонците и за сите.

Убиствата најчесто се за некоја нива , куќа , некој друг личен конфликт ... барем така е во не криминалните држави.

А во други држави како Мексико , Бразил , Колумбија ... најголем дел од убиствата се меѓу криминалците.

Во Европа моментално мирно е насекаде , криминалот најмногу е застапен кај функсионерите , него ли кај народот.

Брат Албанска мафија незнам дали знаеш ама е една од поголемите во свет , дрога и органи :)

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.811
Ne pisi vakvi raboti be... !!TiiT!!(cenzura) sea site od Evropa kaj vas ke doat da ziveeat i da baraat nivna teritorija znaminja etc...!!TiiiT!! nieden

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Makedoncheto dojde da lae za svadbi :icon_lol:

Pa vie be ushte nevesti kupuvate od albanija, shto znaete vie shto e svadba be :D

Site temi be, site do edna gi vrtite na kraj za toa chij kur e pogolem mojot ili tvojot... Kako ne vi zdosade be? Pa i moderatorite, kako uspevat tema za seks so zhivotni za 2 sekundi da ja zatvaraat, a ova koja e 10 pati po retardirana si sedi, sekoe vtoro mislenje e "shpon", "pleme" "shoshon" (zborot :D )

Zoshto primer ne pishuvate tamu kade shto e deteto ostaveno od roditelite, ili da daruvate krv ili donirate pari? Zoshto ne se otvori tema i da nema pcuenja? :D (why the sky is blue? </3)

Zoshto sekogas be mamata makedoncheto e zhrtva? :D

Zoshto ne se otvori tema "Kako e mozhno vo svetot posle dozd pechurki, a vo makedonija fontani i spomenici"

Kako e mozhno be tolku otrueni da ste? Seriozno ama... Ko onie vo south park ste "they took our jobs" <3 :D

Kajgana Shop

На врв Bottom