Концерт по повод 8-ми Септември на арена Филип II

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување
Звучи интересно и мислам дека ќе биде добар настан, а зошто само „срБски пеачи“ се викаат тоа треба да се запрашаат и нашите „пеачи“ малце.

Нешто многу српски пеачи бре, ако ни еден србин не прочитав јас.

Екс Ју биле вакви биле а одма се ложите на Цеца, Рамбо амадеус, Јоксимовиќ ти реков ми рече. Консталација ок, групи таман, уште да ми се погоди и терминот за идење вечер.

20 денари за што ? Приватна промоција на Тавитјан и нивните укажани песни ја ќе ја земам само Елено ќерко колку лошо звучи :facepalm: па уште парите ќе оделе за хуманитарни цели како не бе од толку хуманитарни концерти кај одат парите ? Се ова е ај да се лажеме ко демек ете 20 денари за да наполнат стадион а главните ѕвезди ко Јоксимовиќ ќе испеат една песна и ќе си заминат , а Тавитјан ќе лупат по тоа тапаните минимум 1 час. Беден одбид да се наполни гратски сдадион за приватна промоција.

20 денари за што ? Приватна промоција на Тавитјан и нивните укажани песни ја ќе ја земам само Елено ќерко колку лошо звучи :facepalm: па уште парите ќе оделе за хуманитарни цели како не бе од толку хуманитарни концерти кај одат парите ? Се ова е ај да се лажеме ко демек ете 20 денари за да наполнат стадион а главните ѕвезди ко Јоксимовиќ ќе испеат една песна и ќе си заминат , а Тавитјан ќе лупат по тоа тапаните минимум 1 час. Беден одбид да се наполни гратски сдадион за приватна промоција.

32sMc.gif

А од сите тие, само Оливер Мандиќ е Србин!:unsure: :icon_lol:

Како и да е, Српски, Хрватски, Босански, Албански не е битно.... Мислам дека бев јасен што сакав да кажам.
--- надополнето: 3 септември 2012 во 20:47 ---
"Ќе бидат изведувани преработки на народни песни од албумот на Тавитјан-Македонското срце чука во седум осмини."

Оди кажи му на Тавитјан за наредниот албум со преработки од македонски народни песни да не вика "српски" пејачи.

Што има јас да им кажам? Нека им кажат тие што го организираат концертов, ако воопшто знаат зошто и поради која причина го организираат овој концерт.

Дали другиве од EX-YU (освен Македонија) ќе повикаат македонски пејачи на денот на нивната независност o_O

БЕЗ КОНКУРЕНЦИЈА ДЕФИНИТИВНО СМЕ НАЈГЛУПИОТ НАРОД НА СВЕТОВ ! :tapp:

Има негде веб страна настанов нешто такво....?

Ок е се, ама за национален ден на независност препорачливо е да се служи наша музика од наши изведувачи. Може да биде нешто како ланската прослава само без толкави спектакли и расфрлања. Доволен е ланскиот музички дел без политичко обраќање. (y)

Ок е се, ама за национален ден на независност препорачливо е да се служи наша музика од наши изведувачи. Може да биде нешто како ланската прослава само без толкави спектакли и расфрлања. Доволен е ланскиот музички дел без политичко обраќање. (y)
Добро наброј ми некој што е наш изведувач кој е доволно квалитетен а и познат во границите на нашата земја.

Можеш да замислиш годинава колку ќе збори кога лани успеа еден саат да дрндла :)

За разлика од повеќето други настани кога естрадата од север и тоа оние полошите се преставени во прв план, а нашите во втор или запоставени, тука е поинаку. Тука естрадата од север е во втор план, а Тавитијан во прв. Сите тие пејат за Тавитијан. А поентата на настанот е популарни пејачи од поранешна Југославија пејат за Македонија и тоа на македонски, што е несекојдневно да го сретнеш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom