Концерт по повод 8-ми Септември на арена Филип II

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.263
Поени од реакции
26.494
На 8-ми септември е најавен концерт на фамилија Тавитјан и гостите-Јосипа Лисац, Жељко Бебек, Борис Новковиќ, Дадо Топиќ, Горан Каран, Калиопи, Каролина Гочева, Есма Реџепова, Владо Јаневски и Оливер Мандиќ. Ќе бидат изведувани преработки на народни песни од албумот на Тавитјан-Македонското срце чука во седум осмини. Цената на влезницата ќе биде 20 денари и ќе оди во хуманитарни цели, а посетителите ќе добијат гратис це-де од албумот со влезницата.

Извор-http://daily.mk/forward/1498728/58000-evra-od-vladata-za-proslavata-na-8mi-septemvri-vo-filip-vtori

Не бе, супер е ова. Јас планирам да одам.

Ама морам да исхејтам што септември си го напишал со големо „С“. Толку ли не научивте дека месеците се пишуваат со мала буква? :)

Edit:
Сега видов дека во статијата го пишале така. :facepalm:

Хејтери - три, четири........... ЈУРИИИИИИШ!

Еве ме прв!

Се слави Ден на Независноста на Македонија а концерт ќе прават Српски пејачи и певаљки...

Знам тоа, ама во конкретниов случај шубе ми е со мала.

Еве ме прв!

Се слави Ден на Независноста на Македонија а концерт ќе прават Српски пејачи и певаљки...

А од сите тие, само Оливер Мандиќ е Србин!:unsure: :icon_lol:

Хејтери - три, четири........... ЈУРИИИИИИШ!
:pos::pos:
Таман мислев да хејтам за екс ју пензиониранава естрада, али ме исече со ова :icon_lol:
Не планирам да одам посекако, убав помин на сите.

Еве ме прв!

"Ќе бидат изведувани преработки на народни песни од албумот на Тавитјан-Македонското срце чука во седум осмини."

Оди кажи му на Тавитјан за наредниот албум со преработки од македонски народни песни да не вика "српски" пејачи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom