Цигари vs. Качак

Член од
19 јуни 2012
Мислења
404
Поени од реакции
417
Здраво, сакам да ве прашам дали качакот е поздрав од обичните цигари ? Зборувам за качак од природен тутун. Знам дека обичната цигара содржи околу 500 штетни хемикалии, што ги ставаат во производството и предизвикуваат рак. Дали од качакот може да има вакви последици. Фала :)

К

Кнез Мишкин

Гостин
Споредуваш 2 зла? Тогаш качак би било подобро. Комерцијалните цигари се третирани со хемикалии за избелување, подобрување на вкусот, конзервирање, велат имало присуство на тешки метали (кадмиум), за органски хемикалии да не зборам. Качакот пак врие од јаглен...

D

dystopian

Гостин
Качакот е потежок од обичниве цигари така да ако немаш големо искуство ем ќе се отруеш ем ќе се утепаш од кашлање.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Тогаш логично е качакот да биде поштетен :) :)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Тогаш логично е качакот да биде поштетен :) :)
Дедо ми има над 90, и си пуши качак....гајле нема:)
И друга работа, качак само на отворено иначе усмрде се живо.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Дедо ми има над 90, и си пуши качак....гајле нема:)
И друга работа, качак само на отворено иначе усмрде се живо.
Ако цигарот имал 500 а качакот 800 тогаш пологично е вој да е поштетен :) :)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ако цигарот имал 500 а качакот 800 тогаш пологично е вој да е поштетен :) :)
Не си толку зависен од качакот по се изгледа, така да ако пушиш три четири пати помалку ефектот е тука.:)
Јас сум за качак, ама по една две цигари дневно, како индијанцине околу оган.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Од ко престанав да пушам цигари и се префрлиф на качак одма се осеќам поарен, не сум блед, анемичен, не ми се мели во умот и не се задишвам после 5 скали, ми се зголемија и мускули, ерекцијата траи подолго и ја има почесто, крвната слика ми се подобри....

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
Здраво, сакам да ве прашам дали качакот е поздрав од обичните цигари ? Зборувам за качак од природен тутун. Знам дека обичната цигара содржи околу 500 штетни хемикалии, што ги ставаат во производството и предизвикуваат рак. Дали од качакот може да има вакви последици. Фала :)
Ако не си љубител на марихуаната - тогаш качакот е далеку далеку понештетна алтернатива на комерцијалните цигари. Еве зошто:

What's in a processed cigarette?

A typical cigarette contains a nasty cocktail of synthetic chemicals that don't exist in a tobacco leaf. A total of 599 chemical additives have been approved for use in cigarettes (http://quitsmoking.about.com/cs/nicotineinhaler/a/cigingredients.htm), and when those chemicals are lit up and smoked, they can produce up to 4,000 chemicals that the user inhales.

Those are 599 chemicals that don't exist in a natural tobacco leaf. You could actually remove all the tobacco from cigarettes and replace it with cardboard and the cigarette would still be just as deadly thanks to the all the chemicals and additives. The tobacco leaf itself has relatively little to do with the overall health effects of a typical processed cigarette. Smoking the burning vapors of synthetic chemicals is a form of slow suicide. But smoking an actual leaf of tobacco -- absent chemical additives -- is undeniably less dangerous to human health.

ЛИНК:
http://www.naturalnews.com/032795_tobacco_warning_labels.html

Член од
19 јуни 2012
Мислења
404
Поени од реакции
417
Од ко престанав да пушам цигари и се префрлиф на качак одма се осеќам поарен, не сум блед, анемичен, не ми се мели во умот и не се задишвам после 5 скали, ми се зголемија и мускули, ерекцијата траи подолго и ја има почесто, крвната слика ми се подобри....
Со природен тутун ?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Со природен тутун ?
а бе се зезам али има нешо вистина и тука, јас пушев некои 13-14 години и пред 12-13 реков - доста е, едно сабајле станав последните 2 кутии ги ставив во библиотеката кај книгите и реков од денес не пушам.... и така беше негде до ова зима, ме фаќаше ќеиф за домашна цигара свиткана уз кафе и така терав неколку месеци по 1 дено и после полека се зголемуваше ај 2 ај 5 .... не ги бројам али сега за сега не чуствувам некој проблем дека кашлам или ми сметаат. Ко ќе осетам - ќе ги остам пак така, во еден момент. Си купувам од пазар од чоек кој произведува тутун, значи необработено нетретирано.... убав жолт долги реси како руси коси.

DéJà Vu

hehehehe
Член од
6 мај 2012
Мислења
813
Поени од реакции
446
Ако е чист качакот немате гајле(за разлика од обичните цигари со 300 адитиви). Истото важи и за марихуаната. Сега ги прскат со хемикалии ова она и ој запали па ќе се отруеш.

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.659
Поени од реакции
8.660
Качакот не е толку штетен колку цигарите, оти не е преработуван и нема додавано хемикалии како во цигарот.

Kajgana Shop

На врв Bottom