Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

S

Stef Bachatero

Гостин
Да фала Стеф за добрата намера и овака да помогнеш:)
Да одлуките си ги носиме сами, само сакам ете да чујам некад мислења на овакви чудни ситуации ко што ми се случија мене несекојдневни би рекла... ..а на моите другарки и другари им ги знам одамна;) па не ме интересираат:) Сакав да чујам нови а одлуки нормално сами си решаваме како ни одговара и годи :) ..фалаа;)
Нема проблем и повели уште 100 пати :P(дур не наплаќам :D)

Член од
16 јули 2012
Мислења
86
Поени од реакции
8
Kako da gi nateram tie sho ze zaebavaat so mene celo vreme da prekinat ednas zasekogas ?

S

Stef Bachatero

Гостин
Go praam toa ama 50 % uspeva 50 % ne
Не е битно што те зезаат ако видат дека се нервираш ќе запнат повеќе.Почни да се зезаш со нив,на твоја сметка и на нивна.Користи иронија и сарказам и ќе прекинат.

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Па дечко ти немаш цврст став изградено за тебе , и претпоставувам дека те зезаат другарите , едноставно мора да си поработиш на самиот себе и кога ке излезеш меѓу нив треба да бидеш полабилен ако се напрегаш многу они на тоа уште повеќе зимаат сила и ти паѓаш психички одма у старт...значи изгради си став и биди секогаш реален и обостран;)

Член од
16 јули 2012
Мислења
86
Поени од реакции
8
Moze primer ?
--- надополнето: 3 септември 2012 во 03:01 ---
Не е битно што те зезаат ако видат дека се нервираш ќе запнат повеќе.Почни да се зезаш со нив,на твоја сметка и на нивна.Користи иронија и сарказам и ќе прекинат.
Primer za ironija i sarkazam :D

S

Stef Bachatero

Гостин
Moze primer ?
--- надополнето: 3 септември 2012 во 03:01 ---

Primer za ironija i sarkazam :D
Ох алфа волците дојдоа да си поиграат со бета волкот.Толку сум уплашен што сега ќе почнам од страв да се измочам.Да не ги сакате гаќите за подарок?

Знаеш чудно е тоа што секогаш луѓето како вас малтретираат луѓе што се послаби од вас,но утре тие како вас ќе молат за услуга од мене и јас ќе си наплатам дебело.

Знаеш каде завршуваат петлите што се курчат како вас?
На мојата чинија :)

Член од
16 јули 2012
Мислења
86
Поени од реакции
8
nekoi ne tolku napadni :D ?
--- надополнето: 3 септември 2012 во 03:12 ---
Па дечко ти немаш цврст став изградено за тебе , и претпоставувам дека те зезаат другарите , едноставно мора да си поработиш на самиот себе и кога ке излезеш меѓу нив треба да бидеш полабилен ако се напрегаш многу они на тоа уште повеќе зимаат сила и ти паѓаш психички одма у старт...значи изгради си став и биди секогаш реален и обостран;)
Moze use malce da mi go doobjasnis ne go svakam posledniot del

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Kako da gi nateram tie sho ze zaebavaat so mene celo vreme da prekinat ednas zasekogas ?
Вака, прва работа шо мора да ја сфатиш е дека од ќутек не се умира. Затоа, спреми се да истрпиш малку болка.
Коа некој те заебава, ако више не си способен да игнорираш и да поднесеш шала на своја сметка, или со зборови да го здробиш, тогаш биди спремен да му го пукнеш носот.
Коа некој ти јаде гомна, опомени го дека може да настрада.
Ако не прекине, стани, лупни го брзо у мадиња и после шутирај го/мавај го у фаца. После, ако си сам, највероватно неговите другарчиња ќе те излупаат. Или па за некој ден дечкото сам ќе те излупа. Во секој случај, на никој не му се исплати да заебава некој што знае дека може да биде агресивен, безразлика колку е способен да нанесе штета или не.
Затоа, ти велам, не се плаши, не е ништо страшно, физичка болка поминува за 2-3 дена, после нема ни да се сеќаваш дека се десило!
Чак што више, ако си способен, може и воопшто да не го јадеш а да си го решиш проблемот заувек.

Насилството секогаш го решава проблемот.
Затоа и се користи како последна истанца.
A man gotta do what a man gotta do.

Kajgana Shop

На врв Bottom