ЕВН Македонија работи дискриминаторски!

Статус
Затворена за нови мислења.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Не на таков начин со неплаќање. Туку со преоптеретување на електричната мрежа.
Во секое семејство да се вклучат по 2 кварцни печки, сите бојлери, греалките во купатило, 2 електрични шпорети со уклучени 4 рингли, ќе им го срушиме енерго системот како во Индија.

Треба ние Македонците доста да учиме од Индијците!!!
А сте провериле ли дека напонот скоро НИКАДЕ И НИКОГАШ не е 220 волти

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Не на таков начин со неплаќање. Туку со преоптеретување на електричната мрежа.
Во секое семејство да се вклучат по 2 кварцни печки, сите бојлери, греалките во купатило, 2 електрични шпорети со уклучени 4 рингли, ќе им го срушиме енерго системот како во Индија.

Треба ние Македонците доста да учиме од Индијците!!!
:) добра ти е замислата ама за жал неостварлива.... ако се појави премногу потрошувачка на енергија прво ке испоцркаат осигурачи пошто оптоварувањето ке биде преголемо... второ на толкаво побарување наместо 220 волти ке ти пуштат 150/60 волти што може да придонесе до цркање на некои домашни потрошачи на ел.енергија и сл... :) дискутабилна тема е тоа.. да се приджуваме до оваа тема зашто ке забегаме

P

Princ

Гостин
еве ке споредиме 2 села.. да ги земеме арачиново и белимбегово ( како 2 поголеми села ).... каде има повеќе не плаќачи? и кој е соодносот дали знаеш да ми кажеш???
Кога зборуваме за Арачиново и Белимбегово, зборуваме за Арачиново и Белимбегово. Бидејќи состојбата во ниту едно од тие две села не ми е позната апсолутно ич (низ Арачиново имам поминато 2-3 пати во мојот живот, Белимбегово не знам ни каде побогу се наоѓа на планетата Земја), Princ фино-лепо не учествува во дискусија. Не учествувам ни во дискусија кој фудбалски тим е најдобар бидејќи едноставно не ми е позната таа проблематика. Princ чисто од срам и перде не учествува во дискусии кои обработуваат проблематика која нему не му е позната.
Е сега, кога ќе речеш општо Албанци, тука ме ставаш во група и мене. Сакајќи или несакајќи ти фактички го правиш тоа. Кога ти ќе ги обвиниш сите Албанци поради твојата лична неспособност да си ги решиш твоите лични проблеми, не оставаш убава слика пред форумската публика (благо речено, ако искористам по хардкор зборови ќе ми мрчите со "не личи модератор...").

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Кога зборуваме за Арачиново и Белимбегово, зборуваме за Арачиново и Белимбегово. Бидејќи состојбата во ниту едно од тие две села не ми е позната апсолутно ич (низ Арачиново имам поминато 2-3 пати во мојот живот, Белимбегово не знам ни каде побогу се наоѓа на планетата Земја), Princ фино-лепо не учествува во дискусија. Не учествувам ни во дискусија кој фудбалски тим е најдобар бидејќи едноставно не ми е позната таа проблематика. Princ чисто од срам и перде не учествува во дискусии кои обработуваат проблематика која нему не му е позната.
Е сега, кога ќе речеш општо Албанци, тука ме ставаш во група и мене. Сакајќи или несакајќи ти фактички го правиш тоа. Кога ти ќе ги обвиниш сите Албанци поради твојата лична неспособност да си ги решиш твоите лични проблеми, не оставаш убава слика пред форумската публика (благо речено, ако искористам по хардкор зборови ќе ми мрчите со "не личи модератор...").
чекај сеа... се вртиш ко сончоглед према сонце или? ако не учествуваш во дискустија тогаш од каде те цитирав?
друго... каде виде јас дека реков сите албанци не плаќаат струја?
трето... ти не беше турчин? од кога почна да се осеќаш како албанец? - никаде не те ставив тебе лично во пост како неплаќач на струјја
четврто... itt: ЕВН Македонија работи дискриминаторски. Не платив многу сметки па ме исклучија. Албанците се криви. со ова попрво би рекол дека ти неоставаш убава слика за форумот отколку јас...
пето. - нели не дискутираш на теми кои не ти се познати?
шесто - не е мој личен проблем што за некој не важи закон во оваа држава за друг важи... сакал или несакал тоа е и мој и твој и сечиј проблем... наш проблем на народот кој живее тука.

п.с - незнаеш кај е белимбегово? ако сакаш ке ти покажам каде е... сигурно си поминал барем 2 3 пати најмалце поред белимбегово.....

P

Princ

Гостин
каде виде јас дека реков сите албанци не плаќаат струја?
Ти не го рече тоа, а и јас тебе не ти го реков тоа. Го рече оној што ја отвори темата.
Одкако на почетокот на годината заради постар долг бевме исклучени од мрежата и цел месец бевме без струја
ЕВН Македонија кога станува збор за места населени со етнички Албанци работи на сосем друг начин
Затоа и заклучокот односно itt: ЕВН Македонија работи дискриминаторски. Не платив многу сметки па ме исклучија. Албанците се криви.

ти не беше турчин?
Не...

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Ти не го рече тоа, а и јас тебе не ти го реков тоа. Го рече оној што ја отвори темата.
Затоа и заклучокот односно itt: ЕВН Македонија работи дискриминаторски. Не платив многу сметки па ме исклучија. Албанците се криви.
Не...
онда цитирај го него чим сакаше него да му пренесеш некаква порака...
- ја се мислев дека си турчин... незнам зашто...

п.с едно прашање до тебе.. пошто си од чаир нели?.... од прилика знаеш ли да ми кажеш колку посто чаирчани плаќаат струја? и кога доаѓа некоја екипа на ЕВН како си поминува?

P

Princ

Гостин
Е кутриот Princ има работа со вакви луѓе... Не сум Турчин и не сум од Чаир аман.

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
Јас да сум ЕВН одма би се повлекувал од МКД,а во едно би покренал и меѓународна тужба против МКД,бидејки не е безбедно за странски капитал,едноставно неможе да се исклучи струјата во Велешта,Тетово,Арачиново итн, државата треба да ги заштити странските инвеститори, едноставно Австријецот треба да ве еби сите по ред..

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.526
Поени од реакции
22.178
Јас да сум ЕВН одма би се повлекувал од МКД,а во едно би покренал и меѓународна тужба против МКД,бидејки не е безбедно за странски капитал,едноставно неможе да се исклучи струјата во Велешта,Тетово,Арачиново итн, државата треба да ги заштити странските инвеститори, Австријецот треба сите по ред да ве еби..
Шо зборуваш бе, па ЕВН наплаќа сметки уште од времето на Југославија, тие на старт повеќе отворени сметки наследија него што платија за ЕВН а пола да им се помирени тие не да се во добивка, повеќе пари прават него во Австрија.

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
Шо зборуваш бе, па ЕВН наплаќа сметки уште од времето на Југославија, тие на старт повеќе отворени сметки наследија него што платија за ЕВН а пола да им се помирени тие не да се во добивка, повеќе пари прават него во Австрија.
Не живеам во МКД,но сигурен сум дека не е така како што велиш, а иначе дека МКД не е безбедна земја за странски инвестиции не е..(n)

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.526
Поени од реакции
22.178
Не живеам во МКД,но сигурен сум дека не е така како што велиш, а иначе дека МКД не е безбедна земја за странски инвестиции не е..(n)
Па што коментираш тогаш. Исто како ја да кажам во Америка има кенгури, не сум видел ама така чув. Иначе Македонија е најдобра земја за странски инвестиции, си прајш муабет директно со владата, таа ти дава гаранција дека никој не те чепка и си шибаш. Е сега во врска со ЕВН народот страда.

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
Па што коментираш тогаш. Исто како ја да кажам во Америка има кенгури, не сум видел ама така чув. Иначе Македонија е најдобра земја за странски инвестиции, си прајш муабет директно со владата, таа ти дава гаранција дека никој не те чепка и си шибаш. Е сега во врска со ЕВН народот страда.
оо човек ево пак ќе сум реален, МКД не е безбедна земја за странски капитал, како прво има проблеми со сите соседи,а како второ и трето МКД е заложник на албанските бандити,плус државата не е во НАТО,така да не очекувајте инвестиции,плус ова што се случува со ЕВН, се е готово..(n)
--- надополнето: 3 септември 2012 во 02:59 ---
Каде живееш?
Грција(y)

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.526
Поени од реакции
22.178
оо човек ево пак ќе сум реален, МКД не е безбедна земја за странски капитал, како прво има проблеми со сите соседи,а како второ и трето МКД е заложник на албанските бандити,плус државата не е во НАТО,така да не очекувајте инвестиции,плус ова што се случува со ЕВН, се е готово..
--- надополнето: 3 септември 2012 во 02:59 ---

Грција(y)
Безбедна е и тоа како само ти кажав под кој услов. Да дојдам ја да вложам средна сума сам одма ќе си имам проблем со администрација, казнувајна, локални шериви и све. Ама да појдам кај владата директно да се договорам, да направам убаво отворувајне, пола влада да ми дојде и да сече ленти, е тогаш ќе немам никаков проблем воопшто, ќе завршам во побрзана постапка, јасно дека бакшижот ми е спреман ама ако вложиш на Балканот тоа ти е како сигурна давачка. После си немам гајле. Кој се пожалил на Џонсон Контролс, Џонсон Мети, Дрекселмајер итн. кој се звучни имиња? Никој! Сите зе жалат на ЕВН ама и каде што се очигледно надвор од законот, никој не ги чепка. Уште си наплаќаат сметки од пред 20 години а државата ја нема да го штити својот народ. Абе најуба земја е за инвестирајне, ако одиш по „прав“ пат, нели.

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
Безбедна е и тоа како само ти кажав под кој услов. Да дојдам ја да вложам средна сума сам одма ќе си имам проблем со администрација, казнувајна, локални шериви и све. Ама да појдам кај владата директно да се договорам, да направам убаво отворувајне, пола влада да ми дојде и да сече ленти, е тогаш ќе немам никаков проблем воопшто, ќе завршам во побрзана постапка, јасно дека бакшижот ми е спреман ама ако вложиш на Балканот тоа ти е како сигурна давачка. После си немам гајле. Кој се пожалил на Џонсон Контролс, Џонсон Мети, Дрекселмајер итн. кој се звучни имиња? Никој! Сите зе жалат на ЕВН ама и каде што се очигледно надвор од законот, никој не ги чепка. Уште си наплаќаат сметки од пред 20 години а државата ја нема да го штити својот народ. Абе најуба земја е за инвестирајне, ако одиш по „прав“ пат, нели.
пријателче,јас не мислам како тебе...:(

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom