Колку вистина има во астрологијата/хороскопот?

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Место да спиете сте се расфлертувале на големо, како не ви е срам :cautious:. Скриени напади завиткани во обланда филувани со иронија и сарказам, лажен напад заради откривање на слабостите на противникот, ниски и високи удари, изигрување good cop - bad cop, сите финти сте ги примениле да ве забележи Плавоока и да ви направи хороскоп на муфте, финтаџии :D.

Психолошка војна, напад на плавоока форумџика со сите сили :D.

Бидејќи ме интересираше дали за мојот хороскоп ќе добијам некоја корисна информација ја прашав Плавоока нејзино мислење за работите што ги спомнавме претходно на темава и си добив еден прилично обемен одговор во кој ми погоди повеќе нешта, од афинитети до карактерни особини без претходна комуникација на тие теми. Во однос на моето минато искуство со друг астролог (каде дебело си платив) ова беше изненадувачки позитивно искуство посебно што добив одговор на сите поставени прашања конкретно и без замачкување :).

Што се однесува до прашањето дали е астрологијата потврдена или не станува малку бесмислено за муабет, за тие што имаат позитивно искуство ќе биде многу реална и позитивна (без разлика колку некој ги убедувал дека е само сугестија) за сите останати ќе биде нешто безвредно. Но тоа е сосема во ред, ниедна метода не е исто ефикасна кај секого а кај некого нема ни да делува. За некого е сосема логично планетите да дејствуваат со својата енергија врз другите објекти во близина (вклучувајќи го и живиот свет на земјата) додека за друг ќе биде неприфатливо и ќе тврди дека е тоа глупост или дека дејството е безначајно и тука уште долго нема да се најде консензус. Сепак една работа треба да се потенцира, астрологијата дава тенденции и потенцијали но од самата личност зависи дали ќе ги искористи тие информации или ќе ги фрли во ветер.

Јас сум како што кажав сосема задоволен од одговорите што ги добив а некои работи што ги дознав за иднината (како тенденции или афинитети) ќе покаже времето дали ќе се потврдат иако е многу можно зашто се поклопуваат со моите сегашни размислувања (нешто што форумџиката немаше шанси да го знае а јас се потрудив да не и дадам никаква информација однапред). Добив потврда на информации кои ми беа кажани од друго место пред повеќе години или за работи кои само јас ги знам што е веќе интересен податок сам по себе :).

Во секој случај од мене еден голем плус и искрена препорака :) .

Пс. Не ја мачете Плавоока да ви прави гага натална со толкување, имајте осет, за тоа се плаќа секаде ;) .

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Сте го нападнале девојчево четворица магариња. Страмотилуци.
Ти благодарам Петар. Знам дека си скептик, но мило ми е што си реален и увиде дека некои луѓе ич немаат осет. Јаки мажи, нема што, секоја им чест.

Штом толку се курчите, повелете, учете астрологија 10 години (ако имате капацитет за такво нешто), па дојдете да разговараме како рамноправни соговорници, од стручна гледна точка. Дотогаш ви мавам едно големо IGNORE.
Само лаете како дежурни скептици, колку да исплукате нешто. НИЕДЕН од вас овде не сподели ваше лично искуство со астрологијата, во која се разбирате како јас во коли (што значи ИЧ).
Да, знам дека има луѓе кои едноставно свршаваат од возбуда кога критикуваат, плукаат и оцрнуваат некого, како вентил за своите нерешени фрустрации.
Темава е отворена за забава, можеме да се зафркаваме, да споделиме мислења, да се насмееме, а можеби и да научиме понешто корисно.
Така се поставив, со секого пријателски и позитивно, а негативноста која избива од вас е навистина неверојатна.
Што да ви кажам, отворете си една тема од типот: Денес мрчам затоа што... и одете таму, не ширете негативна енергија и скепса секаде каде што ќе се појавите.

CUCULIGA

Баксуз
Член од
12 август 2012
Мислења
84
Поени од реакции
53
Верувам во општите карактеристики на знаците, сметам дека има нешто вистина, а во хороскоп неделен или дневен не верувам, нити читам. Сепак, не е се ни во општите карактеристики точно, напр. за мене и у хороскоп и у нумерологија пишува дека сакам да бидам прва во се, центар на внимание и сл. а врска си нема, особа по од мене што сака да е у сенка и мрази експонирање - ако се најде па еве. :cool:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ти благодарам Петар. Знам дека си скептик, но мило ми е што си реален и увиде дека некои луѓе ич немаат осет. Јаки мажи, нема што, секоја им чест.

Штом толку се курчите, повелете, учете астрологија 10 години (ако имате капацитет за такво нешто), па дојдете да разговараме како рамноправни соговорници, од стручна гледна точка. Дотогаш ви мавам едно големо IGNORE.
Само лаете како дежурни скептици, колку да исплукате нешто. НИЕДЕН од вас овде не сподели ваше лично искуство со астрологијата, во која се разбирате како јас во коли (што значи ИЧ).
Да, знам дека има луѓе кои едноставно свршаваат од возбуда кога критикуваат, плукаат и оцрнуваат некого, како вентил за своите нерешени фрустрации.
Темава е отворена за забава, можеме да се зафркаваме, да споделиме мислења, да се насмееме, а можеби и да научиме понешто корисно.
Така се поставив, со секого пријателски и позитивно, а негативноста која избива од вас е навистина неверојатна.
Што да ви кажам, отворете си една тема од типот: Денес мрчам затоа што... и одете таму, не ширете негативна енергија и скепса секаде каде што ќе се појавите.

Јас сум разочаран во тебе. Побистро ми изгледаше на почетокот.

:(

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Kako se koji horoskopski znak ponaša na zabavi

ON uživa u veselju bilo koje vrste i bilo kojim povodom, a kad popije, postaje nametljiviji i drskiji, naročito prema ženama. Neprevaziđen majstor udvaranja i osvajanja, Ovan je obično najzabavniji, najšarmantniji i najduhovitiji muškarac na zabavi koji rado imitira i priča masne viceve.
ONA voli da bude glavna na zabavi, naročito u muškom društvu u kojem se obično nađe, jer je vrlo atraktivna i ženstvena. Žena Ovan je takođe dovoljno slobodna i spontana da sa udvaračima pije pivo i naručuje meze, dok je suparnice streljaju pogledom, ali ona za to mnogo ne mari.

BIK
ON se na zabavi nalazi u svom prirodnom elementu, jer voli da uživa u društvu, hrani i piću. Imponuje mu društvo seksipilne pratilje, pored koje će rado zapevati i okupiti muzičare oko svog stola. Kad popije, muškarac Bik postaje naporan i previše zahtevan, pa ga je tada teško smiriti.
ONA u početku odmerava ostale goste, pomalo uzdržana i kritičarski nastrojena, ali se malo, pomalo topi i počinje da primećuje bogato postavljen sto. Ako je zamolite da zapeva, jer je žena Bik obično vrlo muzikalna, tek će onda početi stvarno da uživa kao i svi oko nje.

BLIZANCI
ON: Ako se pribojavate da će vam na zabavi biti dosadno, povedite sa sobom muškarca u znaku Blizanaca. Pošto je detinjast, on pleni ženski svet svih uzrasta, a njegov talenat "šoumena" dolazi do punog izražaja (peva, igra, lako sklapa poznanstva), pa je jednostavno - neodoljiv.
ONA je vesela, prijatna i okružena uvek mladjim društvom, žena u znaku Blizanaca ne prestaje da istovremeno priča, igra i informiše neupućene o bilo kojoj temi. Ne uhodi svog partnera ili pratioca, naprotiv, razdvojeni na zabavi se čak bolje provode, ali će ga ona, kad poželi, lako vratiti na svoju stranu.

RAK
ON je rodjen za merak i opuštanje s društvom u kafani ili kafiću svejedno, a tek na zabavi Rak dolazi do punog izražaja. Njegova domaćinska priroda preovladaće i na otmenom prijemu baš kao i na proslavi ili ispraćaja u vojsku svog najboljeg druga: puna čaša u rukama, setan pogled u očima...i tako do jutra.
ONA voli zabave, jer se najbolje opušta u društvu, mada najčešće ima primedbe na hranu, ali će ipak rado probati egzotične specijalitete. Na izbor pića obično nema zamerki, a kad je ponese atmosfera, brzo se nadje i na plesnom podijumu ili u kolu, jer voli da igra.

LAV
ON savršeno vlada zabavama baš kao što savršeno vlada i prostorom, pa rezerviše sto tamo gde će ga svi primetiti, ali iz istog razloga obično dolazi sa pola sata zakašnjenja. Naručuje najbolja vina, voli gurmanske specijalitete, i obično je najelegantniji muškarac na zabavi, pa se žene „lepe“ za njega.
ONA je kraljica zabave, odmerena, uzdržana, vrlo dostojanstvena, ali toliko atraktivna da udvarači odmah počinju da naviru. Tada, Lavica polako počinje da silazi sa jednog trona da bi se popela na drugi - plesni podijum, njenu prirodnu sredinu, jer joj tamo niko ne može biti ravan. A šta će joj više od toga?

DEVICA
ON ume da se itekako opusti, mada to možda zvuči neverovatno, a tada nastaje pravi merak. Kada malo popije i atmosfera na zabavi se zagreje, muškarac Devica počinje da dosipa piće gostima i zabavlja ih, ali ipak čeka onaj svoj pravi trenutak... I kada svi ostali posustanu, on se budi, pa ume da zaigra i na stolu.
ONA obilazi svoje pomno birane goste, pazi da svi imaju pune čaše i tanjire, ako je domaćica; ukoliko je žena Devica gošća na zabavi, onda dopušta sebi da bude malo „nevaljala“, pa će isprobavati sve od aperitiva, preko vina do šampanjca, ali neće odbiti ni specijalitete, pogotovo egzotične, a najviše će uživati u kremastim poslasticama.

VAGA
ON voli zabave, jer tada najviše dolazi do izražaja njegova boemska priroda i uživanje u kulinarskim specijalitetima. Kao gost, muškarac Vaga je pravi džentlmen koji ne zaboravlja cveće za domaćicu, a kao organizator ume da napravi najbolji izbor muzike, naročito ako se radi o bendu koji svira uživo.
ONA se tako lako kreće među svim tim svetom na zabavi i tako neprimetno „uskače“ u svaku temu o kojoj se priča. Žena Vaga prosto obožava kada ima priliku da se lepo obuče, dotera i put pod noge, pravac zabava! Voli da igra, pa teško prestaje kad počne i „dokopa“ se prostora za igru.

ŠKORPIJA
ON voli da kontroliše ljude, događaje, pa i zabave: uvek elegantan, muškarac Škorpion je savršen domaćin koji će vam servirati od ptice mleko, jedino što nećete moći da odete kada vi poželite, već kada vam on dozvoli. I na zabavi on magnetski privlači žene, mada najviše voli muške razgovore.
ONA gde da dođe, tu mora da se dešava nešto veoma značajno, inače teško da bi vas žena Škorpija udostojila svog prisustva. Imponuju joj zabave i otmeni prijemi na koje dolaze ljudi na položaju i osobe od uticaja. Ili pije žestoka pića ili potpuno izbegava alkohol, ali ne i muškarce.

STRELAC
ON dominira zabavama i prostorima gde se nešto važno dešava, jer to mu je naprosto u krvi. Lako uspostavlja kontakte i sklapa poznanstva, dok se šeta sa čašom pića među zvanicama. Kao gost, imponuje domaćinima, jer ume da načne pravu temu, ali i da "za pojas zadene", pa nije dosadan.
ONA neobavezno odevena, ali uvek sa mnogo otmenosti i nekog njoj svojstvenog šika koji ne priliči drugim ženama, žena Strelac rado je vđjen gošća na zabavama. Odlično je informisana, pa nema oblasti o kojoj se sa njom ne može popričati. Kao domaćica, uvek pripremi neki specijalitet kojim zadivi goste.

JARAC
ON možda deluje povučeno, ali ipak ume da se "raspojasa" na zabavama, pa zna da „luduje“ do zore, pogotovo kad malo više popije. Baš kao što neki glumci svoju stidljivost leče na sceni, tako i on ume da svoju nesigurnost leči u kafani, ali sa odabranim prijateljima.
ONA priželjkuje zabave kao način pravog opuštanja i komuniciranja sa ljudima koji baš nemaju mnogo veze sa njenim poslom, mada obično bude obrnuto. Ne voli uštogljenu atmosferu, želi da čuje sve šta se dešava i o čemu se priča, jer je radoznala. Svog pratioca, žena Jarac pomno drži pod kontrolom.

VODOLIJA
ON je kralj zabave, bez obzira da li je gost ili domaćin, jer ume da organizuje sve od posluženja do muzike, ali to ne sme biti bilo kakva muzika. Vrhunsko ozvučenje, neobično osvetljenje u podrumskom prostoru ili na vrhu nekog solitera koji više podseća na diskoteku i -zabava može da počne!
ONA planira svaki detalj zabave na koju se uputila, iako deluje nonšalatno. Žena Vodolija može u trenerci krenuti na rođendan svoje najbolje drugarice, ali će se isto tako lako preobraziti u zavodnicu na novogodišnjoj proslavi ili važnoj godišnjici. Odlazi kada ona poželi, pa zato voli da dođe bez pratioca.

RIBE
ON se na zabavi ponaša po onoj narodnoj „ispod mire sto đavola vire“: obilazi zvanice i trudi se da nikog ne zanemari, pogotovo gošće. Obigrava oko njih, pokušavajući da se seti svih šala i dosetki koje će im se svideti i malo, pomalo, obuzima ga atmosfera, a tada muškarac Riba zaboravlja na vreme povratka kući.
ONA ne voli bilo kakve zabave niti bilo koju atmosferu, pa je zato vrlo izbirljiva: prijaju joj mesta kraj reke, mora ili jezera, voli diskretno osvetljenje, vrhunsko posluženje i galantnog pratioca. Njen seksepil primećuju svi muškarci, a najviše voli da se izgubi u nepoznatom pravcu, kada to niko ne očekuje.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500

Темава е отворена за дискусија не за забава.
Второ и најбитно темава не е почната моментот ти кога почна да пишуваш туку со години наназад, земи прочитај ја цела па после критикувај какви дискусии се вадат тука и кој какви работи пишува.

Трето...и те како има познавачи на астрологија затоа не се преценувај, ти на темава дојде почна да пишуваш па уште и тарифа почна да маваш тоест форумов ти дојде како бепслатна реклама...ај бе шо збориш :)

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Па од толку карактеристики секако дека ќе ти се погоди нешто вистина.Шала настрана,тешки глупости се ова според мене, без навреда кон никој.Ако нашата цивилизација успеала со помош на ѕвездите да го толкува карактерот на одреден човек на планетата,ние до сега требаше да патуваме низ вселената.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Некогаш ми погодуваат некогаш не, некогаш сакам да верувам во тоа што го читам некогаш несакам :)

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Темава е отворена за дискусија не за забава.
Второ и најбитно темава не е почната моментот ти кога почна да пишуваш туку со години наназад, земи прочитај ја цела па после критикувај какви дискусии се вадат тука и кој какви работи пишува.

Трето...и те како има познавачи на астрологија затоа не се преценувај, ти на темава дојде почна да пишуваш па уште и тарифа почна да маваш тоест форумов ти дојде како бепслатна реклама...ај бе шо збориш :)
Цела тема ја имам исчитано, си земам за слобода да коментирам за дешавките откако се вклучив во неа, бидејчи истите ме засегаат.

Интересно како веднаш се јавија некои кои се препознаа во мојот пост како мрчатори, иако никаде не спомнав имиња.
Да, темата е за дискусија, а не во ЧДА. Погледни ги муабетите кои ти и твоите другарчиња овде ги вртевте изминативе денови, мававте сеир до бесвест, а сега одеднаш темава сериозна мора да биде, затоа што така ти одговара во моментов.

Ниту се преценувам ниту се потценувам. Кога се вклучив на темава, никаде не кажав дека правам хороскопи, ниту си мавав реклама (слободно може да се провери). Самите Кајганџии почнаа спонтано да ми се јавуваат.
На луѓе кои беа фер и коректни кон мене овде им дадов бесплатни информации, дури и натални им направив, но на таквите како вас кои ми маваа сеир, а после ми бараа натална за гага, им кажав тарифа, да. Тоа е она што ве заболе, нели?

И за крај, ако има вистински познавач на астрологијата овде, ќе повикам да ми пише на ПП. Ќе ми биде навистина МНОГУ драго да продискутирам со некого околу оваа тематика.
--- надополнето: 15 август 2012 во 23:22 ---
Јас сум разочаран во тебе. Побистро ми изгледаше на почетокот.

:(
Извини Ставрогин, се познаваме ли јас и ти со години или барем делумно?
Сме испиле ли кафе, сме се виделе ли некаде?
Сме имале ли некаква комуникација приватна преку форумов?
Колку што јас знам, одговорот е едно големо НЕ.
Ако мислиш дека човек можеш да го оцениш отстрана само преку тоа што пишува на форумов, извини, ама во голема заблуда си. Сега ти мене ме разочаруваш.
За да вистински можеш да оцениш дали некој те разочарал или воодушевил, и каков е, треба најпрвин да го познаваш, што со мене и тебе не е случај.

Нема да изреагирам на навредава и да ти вратам со некоја слична мерка (верувај дека можам), затоа што едноставно не сум таков човек и не си ја давам таа привилегија да избрзувам со оценки за луѓе кои не ги познавам.

Плус, имам добри односи со Битолчани, и навистина ова е првпат некој од нив вака да ме навреди.

Zebulon

Шабан страјкс агејн
Член од
20 јули 2012
Мислења
143
Поени од реакции
156
Извини Ставрогин, се познаваме ли јас и ти со години или барем делумно?
Сме испиле ли кафе, сме се виделе ли некаде?
Сме имале ли некаква комуникација приватна преку форумов?
Колку што јас знам, одговорот е едно големо НЕ.
Ако мислиш дека човек можеш да го оцениш отстрана само преку тоа што пишува на форумов, извини, ама во голема заблуда си. Сега ти мене ме разочаруваш.
За да вистински можеш да оцениш дали некој те разочарал или воодушевил, и каков е, треба најпрвин да го познаваш, што со мене и тебе не е случај.

Нема да изреагирам на навредава и да ти вратам со некоја слична мерка (верувај дека можам), затоа што едноставно не сум таков човек и не си ја давам таа привилегија да избрзувам со оценки за луѓе кои не ги познавам.

Плус, имам добри односи со Битолчани, и навистина ова е првпат некој од нив вака да ме навреди.
Не му треба ништо од тоа на Ставре за да те оцени добро. Тој има твоја натална карта и те знае каква си до најситен детал.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Цела тема ја имам исчитано, си земам за слобода да коментирам за дешавките откако се вклучив во неа, бидејчи истите ме засегаат.

Интересно како веднаш се јавија некои кои се препознаа во мојот пост како мрчатори, иако никаде не спомнав имиња.
Да, темата е за дискусија, а не во ЧДА. Погледни ги муабетите кои ти и твоите другарчиња овде ги вртевте изминативе денови, мававте сеир до бесвест, а сега одеднаш темава сериозна мора да биде, затоа што така ти одговара во моментов.

Ниту се преценувам ниту се потценувам. Кога се вклучив на темава, никаде не кажав дека правам хороскопи, ниту си мавав реклама (слободно може да се провери). Самите Кајганџии почнаа спонтано да ми се јавуваат.
На луѓе кои беа фер и коректни кон мене овде им дадов бесплатни информации, дури и натални им направив, но на таквите како вас кои ми маваа сеир, а после ми бараа натална за гага, им кажав тарифа, да. Тоа е она што ве заболе, нели?

И за крај, ако има вистински познавач на астрологијата овде, ќе повикам да ми пише на ПП. Ќе ми биде навистина МНОГУ драго да продискутирам со некого околу оваа тематика.
Јас и моите другарчиња....моите другарчиња не пишуваат во темава.
Да, боли кога некој што не знам дали е астролог дали космонаут одбил да ми прави наталана карта и удрил тарифа...боли до коска, затоа сега ќе идам да сечам вени. :place:

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
VAGA
ON voli zabave, jer tada najviše dolazi do izražaja njegova boemska priroda i uživanje u kulinarskim specijalitetima. Kao gost, muškarac Vaga je pravi džentlmen koji ne zaboravlja cveće za domaćicu, a kao organizator ume da napravi najbolji izbor muzike, naročito ako se radi o bendu koji svira uživo.

ON-
VAGA -
voli zabave - X
boemska priroda - X
džentlmen - X
ne zaboravlja cveće za domaćicu - X
organizator - X
ume da napravi najbolji izbor muzike - X

Еј ај сега де.

S

Stef Bachatero

Гостин
Близнак и близнак кога ќе се сретнат не се мирисаат од прв поглед.Но после одредено време комуникацијата ги тера да се врзат на такво ниво како да се познаваат 100 години.Интересен ми е муабетот со близнак секогаш комуникативен,интересен,долг и филозофски,баш како што јас сакам.Штета што девојката што кога почнавме муабет ми изгледаше мрачно и затворено,но изгледот греши и испадна ептен многу комуникативна личност.Е сега тоа што е зафатена во такво дувло не се мешам :),тоа ми е устав кај мене,но сепак може да биде почеток на едно убаво пријателство.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Близнак и близнак кога ќе се сретнат не се мирисаат од прв поглед.Но после одредено време комуникацијата ги тера да се врзат на такво ниво како да се познаваат 100 години.Интересен ми е муабетот со близнак секогаш комуникативен,интересен,долг и филозофски,баш како што јас сакам.Штета што девојката што кога почнавме муабет ми изгледаше мрачно и затворено,но изгледот греши и испадна ептен многу комуникативна личност.Е сега тоа што е зафатена во такво дувло не се мешам :),тоа ми е устав кај мене,но сепак може да биде почеток на едно убаво пријателство.
Тачно, освен ако не се работи за кучиња. Моево куче е родено у мај (близнак) и ептен сака да се мириса со близнаци. Ја отидов кај астрокинолог да му напраи натална карта. Сеа гајле неам, све ми е ем појасно, ем знам шо да очекувам во иднина.

Иначе муабетите со близнак можад да бидат и од нефилозофска природа. Case in point: двајцата мои комшии се близнаци и имаат судски спор околу траекторијата на тарабите кои ги дизајнираше едниот. Неколку пати се имаат и зачукано у сред маало, пцуење мајку-шајку, велечење по судои...бајаги нефилозофски. Ова чисто онака, као за пример.

Kajgana Shop

На врв Bottom