ЕВН Македонија работи дискриминаторски!

Статус
Затворена за нови мислења.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Сега, за приклучок кој они лично го поставиле на куќа, ми бараат пак 500 евра, и плус броилото ќе го ваделе и ќе го поставувале на бандера, и не биле одговорни за штетата на куќата т.е за дупката која ќе остане по вадењето на броилото. Башка, шо велат дека приклучокот бил НЕЛЕГАЛЕН! А они поставија се...
И, така, отидов кај директорката во Струмица, и веднаш викаат обезбедување... а само малце го подигнав гласот...
Но, си направив ќеифот ги отерав и три лепе...
Оној волот кој глуми обезбедување (надворешна фирма не ЕВН) вели такви се... не се лути... и не е и он крив...
Него... каде е бе таа антимонополска комисија?
На шо ум се оние од регулаторна?
Или... супер беше кога Грујо се расправаше со нив, и со право ги нарекуваше најлош инвеститор, па сега се договорија и ај на народот ќе му ебеме матер?
Ама...оној Бучко мораше да го продаде.
Епа, нека не ебат кој како стигне сега.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Сега, за приклучок кој они лично го поставиле на куќа, ми бараат пак 500 евра, и плус броилото ќе го ваделе и ќе го поставувале на бандера, и не биле одговорни за штетата на куќата т.е за дупката која ќе остане по вадењето на броилото. Башка, шо велат дека приклучокот бил НЕЛЕГАЛЕН! А они поставија се...
И, така, отидов кај директорката во Струмица, и веднаш викаат обезбедување... а само малце го подигнав гласот...
Но, си направив ќеифот ги отерав и три лепе...
Оној волот кој глуми обезбедување (надворешна фирма не ЕВН) вели такви се... не се лути... и не е и он крив...
Него... каде е бе таа антимонополска комисија?
На шо ум се оние од регулаторна?
Или... супер беше кога Грујо се расправаше со нив, и со право ги нарекуваше најлош инвеститор, па сега се договорија и ај на народот ќе му ебеме матер?
Ама...оној Бучко мораше да го продаде.
Епа, нека не ебат кој како стигне сега.
Шо е најинтересно почнаа директорите да ги менуваат, во ЕВН Струмица директорите ги менуваат 5 пати во годината за луѓето да неможат да фаќаат врски. Пред месец два директорка беше некоја си Павлинка со која татко ми се испокара и тоа не во ЕВН туку ја сретнал на улица. Џабе е се што правиме, се додека не почнат да се преземаат драстични мерки секогаш ќе не еб*т у г'з.

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.465
Поени од реакции
6.798
Ние македонците плаќаме струја и за албанците! Ги боли курот од евн, со таа заработка немаат потреба да се мачат да наплаќаат од албанците....

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Шо е најинтересно почнаа директорите да ги менуваат, во ЕВН Струмица директорите ги менуваат 5 пати во годината за луѓето да неможат да фаќаат врски. Пред месец два директорка беше некоја си Павлинка со која татко ми се испокара и тоа не во ЕВН туку ја сретнал на улица. Џабе е се што правиме, се додека не почнат да се преземаат драстични мерки секогаш ќе не еб*т у г'з.
Уште е истата... ваљда...
А тоа шо се некои искурназени абдали... тоа е друга работа. Одговорен за приклучоците е некое курназче од Куманово... е на тоа ептен убаво му разјаснив некои работи... се курчеше курчеше и на крај си ојде като посеран хехехе.
Оваа работа ќе ја терам до крај. Прво до регулаторна, па на суд... итн.

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Аххххх ни отиде државата по ѓаволите.
Тоа е тоа...... нема што повеќе да се збори.

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Normalno ke dobie struja Velesta koga ke ja plakame nie ostanatite od svoj dzep duplo , ne se budali da plakaat struja kako nas koa mozat da iskrsat i da istepaat sve divo i zivo :гомце:

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Уште е истата... ваљда...
А тоа шо се некои искурназени абдали... тоа е друга работа. Одговорен за приклучоците е некое курназче од Куманово... е на тоа ептен убаво му разјаснив некои работи... се курчеше курчеше и на крај си ојде като посеран хехехе.
Оваа работа ќе ја терам до крај. Прво до регулаторна, па на суд... итн.
Мислам дека го знам на фаца кој е, не му го знам името. Терај ја работата до крај ама незнам колку ќе успееш во намерата. Ептен се главучи!

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Мислам дека го знам на фаца кој е, не му го знам името. Терај ја работата до крај ама незнам колку ќе успееш во намерата. Ептен се главучи!
Ќе си направам ќеифот... ако ништо друго, има барем 2-3 работи каде сигурно ќе ги добијам.
За другото губам, ама ќеифот ќе ми биде поголем, оти секако ќе ги носам до крај.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Ќе си направам ќеифот... ако ништо друго, има барем 2-3 работи каде сигурно ќе ги добијам.
За другото губам, ама ќеифот ќе ми биде поголем, оти секако ќе ги носам до крај.
Моментот на победа е неспоредлив, несомнено, те очекува тешка битка затоа СРЕЌНО! (y)

P

Princ

Гостин
itt: ЕВН Македонија работи дискриминаторски. Не платив многу сметки па ме исклучија. Албанците се криви.

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
itt: ЕВН Македонија работи дискриминаторски. Не платив многу сметки па ме исклучија. Албанците се криви.
Па нормално дека ќе те исклучат ако не плаќаш сметки.
А што па ти се буниш ?
А со нас кур ќе си играат ? Една сметка не си платил и одма те исклучуваат.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Ти си од Кондово, за таму па не ми се прави ни муабет колку не плаќате.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Затоа сме ние најглупава нација во светот! Кој при здрав разум си го продава цел енергетски сектор? Се во државава ни е испродадено, сите компании кои на времето беа државни и имаше многу поефтина струја, пофлексибилни услови за плаќање и плус даваа субвенции за истите долгови односно од целиот долг ти бришеа одредена сума која нема да треба да ја платиш. Сметките можеше да ти стојат за 1 година неплатени и на крај да одиш пола да си ги платиш а пола на рати да ти ги направат. А сега овие главучите Австриски не чекаат 2 заостанати сметки, одма игра клештата и на бандера или ти пломбира саатот за струјата. Електростопанството го продадоа, телекомот го продадоа, ги продадоа сите државни компании кои вредат за да можат да си ги наполнат џебовите со пари, а сега народот е тој што страда. И патем, немојте да им се лутите на Албанците што не плаќаат ниту струја, ниту данок ниту било што друго. Тие си можат, попаметни се од нас, работат сите заедно со здружени сили и постигнуваат се што ќе посакаат. А ние во сопствената држава речиси и да ги изгубивме правата. Нели гледате дека кога тие можат да си дозволат имињата на училиштата да ги менуваат без да прашаат никого и кога офицери на АРМ се поклонуваат на гробовите на терористите тогаш што паметно очекувате вие од оваа држава?
За неслогата не ни е никој крив.
СИТЕ многу сме силни виртуелно,додека Арнаутите се силни и сложни ама во реалноста и си ги постигнуваат зацртаните цели.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom