Фан Клуб: Ливерпул

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
S

Stivie G

Гостин
Убеден сум дека причина за овој слаб старт е крајна не мотивираност и тоа што нема кој голман да му дише во врат, за да му го фати местото (Дони, Џонс)
Реина отсекогаш бил просек . Не се сеќавам во еден натпревар да сврзе неколку одлични одбрани нешто шо го прават сите квалитетни голмани. Оваа и минатата сезона се што му шутнаа се влезе во голот.....

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Biafran Jet Set не може да очекуваме чуда од Роџерс кој пред тоа беше менаџер на просек екипа како Свонси. Ама не може ни по само 3 кола да го осудам зошто правел така зошто онака. Овие 3 кола не ја даваат реалната слика. Што е до мене, сеуште си стојам на ставот дека Далглиш требаше да остане. Американските пички го поставија Роџерс иако можеше да се направи и подобар избор(АВБ според мене но не му ги прифатија условите)..
Може, а и треба да очекуваш „чудо“. Прогуглај што се деси со Атлетико Мадрид ланската сезона со смената на тренери.

Само во Ливерпул еднаш тренерот нема врска со резултатите, еднаш само тој е крив, еднаш треба да му се даде време, еднаш треба да се избрка и слично.

Само во Ливерпул

Никој не бара од Роџерс да го направи тимот шампионски. Таман работа.
Проблемот е во тоа што Ливерпул е многу, многу послаб од лани.

А многумина велат - сотавот е поквалитетен.

И, сега?

Ливерпул

Red Scouser
Член од
18 февруари 2010
Мислења
967
Поени од реакции
833
да, само треба да го иземам керол од ланскиот летен преоден рок.

на крај краева за мене не е битно колку се заработени од продажба (тука сме констатнтно во минус) битно е дека фондот милиони за трансфери постои и неосновано е да се критикува дека некој не давал пари.
Да така е фондот милиони за трансфери постои, но ако лани фрливме над 100М, годинава просечни играчи ко Dempsey ни ги земаа за сума поголема од нашата за само пола милион што индицира дека вкупниот буџет на Rodgers беше ограничен стриктно на 30М или пак луѓето кои што се поставени од FSG како што се Commoli и Ayre се до толку неспособни што кој стигне не е** кога се работи за трансфери. Башка што се избрукаа у јули кога на официјалната страна на FSG објавија дека Dempsey е наш играч (кои глуперди)...

S

Stivie G

Гостин
Може и нам ќе ни се случи чудото како на Атл. Мадрид па и ние ќе освоиме ЛЕ бидејки тие го направија тоа чудо :icon_mrgr: . Во Шпанија завршија 5-ти. Стандард се таму некаде.

Во врска со нашиот состав мислам дека сме тука некаде и оваа сезона. Проблемот е шо пак сменивме менаџер. На местото на Далглиш дојде менаџер кој имал само една успешна сезона во просек тим како Свонни. Но тоа не значи дека не смее да му се даде шанса и веднаш да се осудува по само 3 натпревари. Ако некој е виновен тоа се пичките бидејки тие го поставија.

Член од
20 јули 2010
Мислења
909
Поени од реакции
2.228
Проблемот е во тоа што Ливерпул е многу, многу послаб од лани.
Плус, в година ќе биди уште послаб, со то шо ќе си заминат и тие неколку кавлитетни играчи шо ги имаме, а нема да дојди никој квалитетен, прво зато шо се скапи, второ барат поголема плата и трето сакат да играт лига шампиони, а ние то неможиме да си го дозволиме!

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Stivie G
Toa e точно. Јас не го окривувам Велемајсторот што е тренер на Ливерпул. Кој не би прифатил да дојде од Свонси во Ливерпул?
Криви се тие што го избркаа Кени и донесоа тренер кој го најавија со зборовите

„ејјј, колку е добар, дури две сезони му беше помошник на Мурињо во Челзи“.

Ако се сеќавате, заради таа изјава (случка) јас ја прогнозирав иднината на Ливерпул. Претходно, бев песимист најмногу со Мартинез.
Ама тука се осеќаше политиката на Ливерпул.
Која го направи тимот треторазреден.
Роџерс е само индиректен фактор во политиката.
А е директен кривец за поразите оваа сезона.

П.С. Атлетико имаше мизерен старт, вака слично, па го шутнаа тренерот, па завршија петти и освоија ЛЕ. (ако не сум побркал нешто).

Може треба исто, а?

S

Stivie G

Гостин
Stivie G
Toa e точно. Јас не го окривувам Велемајсторот што е тренер на Ливерпул. Кој не би прифатил да дојде од Свонси во Ливерпул?
Криви се тие што го избркаа Кени и донесоа тренер кој го најавија со зборовите

„ејјј, колку е добар, дури две сезони му беше помошник на Ливерпул“.

Ако се сеќавате, заради таа изјава (случка) јас ја прогнозирав иднината на Ливерпул. Претходно, бев песимист најмногу со Мартинез.
Ама тука се осеќаше политиката на Ливерпул.
Која го направи тимот треторазреден.
Роџерс е само индиректен фактор во политиката.
А е директен кривец за поразите оваа сезона.

П.С. Атлетико имаше мизерен старт, вака слично, па го шутнаа тренерот, па завршија петти и освоија ЛЕ. (ако не сум побркал нешто).

Може треба исто, а?
И според тебе кој треба да донесат? Наброј ми 2-3 имиња кои веднаш ќе го дигнат Ливерпул од моменталната ситуација......

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
И според тебе кој треба да донесат? Наброј ми 2-3 имиња кои веднаш ќе го дигнат Ливерпул од моменталната ситуација......
Рафа Бенитез.
И со него се завршува листата.

Но, да не се лажеме. Што и да се случува, Велемајсторот ќе остане на клупата на Ливерпул. Нема менување.

S

Stivie G

Гостин
Рафа Бенитез.
И со него се завршува листата.

Но, да не се лажеме. Што и да се случува, Велемајсторот ќе остане на клупата на Ливерпул. Нема менување.
Па и нему му дадоа шанса ама не ни донесе ПЛ :sneaky:. Ако нема менување ( а ќе нема) не ти останува ништо друго освен да го подржиш велемајсорот :icon_mrgr:.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Па и нему му дадоа шанса ама не ни донесе ПЛ :sneaky:. Ако нема менување ( а ќе нема) не ти останува ништо друго освен да го подржиш велемајсорот :icon_mrgr:.
ПЛ? Човекот начека поголема ДУПКА од оваа моменталнава, донесе Лига на Шампиони, и за малку не освои Премиер лига, во ера на Хикс и Жилет кои му ебаа племе на Ливерпул.

Се што направи Рафа е сон за овој Ливерпул, а и за Велемајсторот.

И не, нема да го поддржам.

Иако, многупати сум рекол: камо среќа да не сум во право, па да стане најуспешен менаџер во Ливерпул во последниве 20 - 30 години. Од мене посреќен ќе нема.

Ама да не се лажеме...

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Реина отсекогаш бил просек . Не се сеќавам во еден натпревар да сврзе неколку одлични одбрани нешто шо го прават сите квалитетни голмани. Оваа и минатата сезона се што му шутнаа се влезе во голот.....
Дечко, сам се газиш....во постот, јас само ќе ти болдирам, ти размисли па реплицирај ми од почеток. Бакнежи и честитки.
--- надополнето: 2 септември 2012 во 19:01 ---
Уште од првата реченица сфатив дека грешка си сватил... Не барам Арапи а и никаде немам спомнато нешто такво, и да, немаат поим од водење клуб арапите, нити пак сакам да станеме клуб како City. Америте направија грешка со тоа што мислеа дека можат да водат фудбалски клуб. Поставија неспособни луѓе како Commoli и слични, за подоцна да ги избркаат истите затоа што не им чинат. Ветуваа дека ќе почнат со стадионот а сеуште немаат ни план во врска со тоа, лош маркетинг, лош менаџмент на ситуацијата со Suarez лани, при што ги оставија Suarez и Kenny на суво итн. итн. итн.

И да, ако се навратиш неколку страни назад, ќе видиш дека го бранам Rodgers и дека барам подршка за него и играчите и мислам дека за среќа него го погодија америве, ама освен тоа до сега се немаат покажано многу позитвно...
Ако немаат поим, како тогаш составија тим и освоија ПЛ, нешто за што нашиве мизерии можат да сонуваат. Што се криви соптствениците, пак те прашувам, што се тие криви за мизерните игри на тимот?

Kajgana Shop

На врв Bottom