Рок музика и рокерски бендови

• Креатор на темата Креатор на темата Гижо
  • Време на започнување Време на започнување
Ако си чекал до денес несалам си :) Јас уште на 28-ми го симнав :)

Шо не кажа море?:смајл:
Ја пред некој ден го симнав, си ги преслушав комплетно песните и фаворитите ми остануваат непроменети:)

Шо не кажа море?:смајл:
Ја пред некој ден го симнав, си ги преслушав комплетно песните и фаворитите ми остануваат непроменети:)

Мои фаворити се We Weren't Born To Follow, Work For The Working Man, Superman Tonight, Bullet, Thorn In My Side, Happy Now :music2:

Јас слушам рок веќе 4-5 години и тоа ми е единствената работа која ме одржува во живот покрај сите лоши работи што животот ми ги приредил. Некако рокот ме крева во облаци, ме смирува и ми дава желба да продолжам понатака со се што правам, да не се откажувам. Е тоа претставува рок музиката за мене

...Слушам рок (панк-рок) од коа почнаф да созревам и да ги сваќам случувањата што го дрмаат општеството!... Можеби на некој начин се пронаоѓам во тој правец затоа што текстовите се беспрекорни! И преку ниф се претставува реалната слика на општеството и животот на луѓето со се она што не опкружува!!!
Има адреналин,има добра дружба и Рокерите се најдобри луѓе!...Вишокот позитивна или негативна еергија ја трошат преку музика, а не како што некои знААт со насилство!:toe: ...Ми се свиѓа рок музиката а кога сме веќе кај рокерите и они ми се свиѓаат:kesa:...:helou:

Ke se najde li nekoj dobrovolec da mi gi prati albumite na pearl jam?! Se odite vo nepovrat so mojot kompjuter i sega samo you tube go imam... :smir:

Ke se najde li nekoj dobrovolec da mi gi prati albumite na pearl jam?! Se odite vo nepovrat so mojot kompjuter i sega samo you tube go imam... :smir:

Имаш на профил :smir:

Иначе во последно време јас постојано ги слушам Breaking Benjamin и Dream Theater .. Кој е така по љубител на модерниот рок му ги препорачувам албумите Dear Agony i Phobia - Breaking Benjamin

Ja gi obozavam Bon Jovi i Nickelback, mozam da gi slusam po cel den i da ne mi zdosadat haha. Novite albumi The Circe i Dark Horse imaat mnogu dobri pesni :) \m/

videte..ako sakate nesto rock togash gun'n'roses(nesto nakaj metel) ali ako sakate nesto pomeko togas vi gi preporacuva Qeen i Kiss...inaku rock cesto slusam

Бендов како бенд не го харесвам, но песнава го дига расположението!

videte..ako sakate nesto rock togash gun'n'roses(nesto nakaj metel) ali ako sakate nesto pomeko togas vi gi preporacuva Qeen i Kiss...inaku rock cesto slusam
Дај не бе зафркави: Ганс’Н’роузес метал, а Квин(Queen) и Кис се помеко нешто?

Инаку нешто македонско:

За жал рокот во македонија е катастрофа.
Нема квалитетн ствари..
Единствено на Ареа и симињам капа.

Нема квалитетн ствари..

Не зезај.. гитаристот на Ареа 10 години едно исто свири. Според мене дури и Дани е подобра, а да не збориме за Леб и Сол, Нон Стоп, Мизар, Архангел. Има нешто и Ареа ама дефинитивно не е најдобра во мк.

Нема квалитетн ствари..
Види има добри рок бендови, но повекето се распаднати. Како што знам Ареа пред неколку години се обедини пак, така да мегу ретките се што уште творат! Инаку има(ло) добри бендови!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom