Рок музика и рокерски бендови

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Само што го дослушав новиот албум на muse
Нема некој големи новости или експериментирања од претпоследниот, единствено што е покомпактен во нумерите а не како претходниот збрика факинг јебани раскази.
Малку омекнати, ко заинат радио ориентирани, но како и да е кај мене имаат неограничена почит за што и да прават старата слава се уште ме држи така да негативна критика не можам да им дада.
Ова е албум за цурици шо фураат андерграунд стил а у срце ја сакаат кејти пери.

Петра П.

насмевка
Член од
16 јануари 2008
Мислења
2.724
Поени од реакции
6.297
Можи постов не ми е за во темава ама .... пошто гледам се за фаци се зборува ама морам да ве известам за моето ново открите ..
Случајно барав на јутјуб музика од нашата битолска група небо .. и наместо тоа ми даде грузиски бенд со име НЕБО СССР .
http://www.myspace.com/nebosssr еве го нивниот мајспејс
Свират [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Rock / Alternative / Grunge
[/FONT]
не се којзнае колку квалитетен бенд ... но мене лично ми се интересни за слушање .. па ако некој досега ги слушал и знае нешто повеќе за нивната музика .. нека каже :smir:
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT]

bounty_hunter

Фатенко
Член од
13 октомври 2009
Мислења
1.268
Поени од реакции
322
Поздрав до сите рокерски форумџии :helou:...ова е една стара песна од Deep Purple, пее најдобриот вокал David Coverdale :vozbud:

Омилени бендови:

1.Iron Maiden
2.Doors
3.Whitesnake
4.Ac/Dc
5.Metallica
6.Rainbow
7.Guns 'n' Roses
8.Jon Bon Jovi
9.Pink Floyd
10.Nightwish

Mrs. Vedder

red cloud at sundown
Член од
12 февруари 2009
Мислења
984
Поени од реакции
66
Дали некој на овај форум е чул за 65daysofstatic? одлична Post rock група од UK. http://www.myspace.com/65propaganda
Од преслушаното не ми беа многу примамливи, го немаат оној рок звук или пак нешто ново, иновативно што би сакала да чујам и што би ме навлекло да ги слушам.

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
Од преслушаното не ми беа многу примамливи, го немаат оној рок звук или пак нешто ново, иновативно што би сакала да чујам и што би ме навлекло да ги слушам.
па не е баш рок у таа смисла ти шо си навикната да слушаш(претпоставувам) .. а напротив ,баш е иновативно, одлично комбинират електроника со рок композиции, динамично, агресивно на моменти, стегнати композиции, добро нагаласена мелодија, специфични се. треба повеќе да ги заслушаш, од прво слушање тешко да оцениш..

Mrs. Vedder

red cloud at sundown
Член од
12 февруари 2009
Мислења
984
Поени од реакции
66
Јоу, уште малку до новиот албум на Бон Џови:icon_cool

Ко шо читнав Самбора овој пат бил многу задоволен од себе и од солото на првата песна од албумот "We weren't born to follow" па си ја дал изјавата ""When I recorded the solo to that song, I played a very melodic, kind of Beatles-esque break. That was the mood I was in. As soon as the song got leaked to radio, people went crazy... "
Во врска со името на албумот "Some may say that with this album we have come full circle. Others may see The Circle as never ending. I see it as very hard to get in to and even harder to get out of..."

"We weren't born to follow" веќе врти низ радиата, најс песниче...Ми лајк ит!

...И, краток преглед на сите 12 песни од The Circle

Фаворити сеа за сеа "Bullet" и "Thorn in my side", али да почекаме до 10ти:рокање:

Mrs. Vedder

red cloud at sundown
Член од
12 февруари 2009
Мислења
984
Поени од реакции
66
Полн погодок и жива зараза е песничево "Check my brain".....Едноставно прекрасно!

:рокање::рокање:
I hung my guns and put em away, oh yeah
The trick of the trade, and by the way, oh yeah
California, I'm fine somebody check my brain
California's all right somebody check my brain

Aaaah tears have filled my bones
aaaah years expended gone

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
Јоу, уште малку до новиот албум на Бон Џови:icon_cool

Ко шо читнав Самбора овој пат бил многу задоволен од себе и од солото на првата песна од албумот "We weren't born to follow" па си ја дал изјавата ""When I recorded the solo to that song, I played a very melodic, kind of Beatles-esque break. That was the mood I was in. As soon as the song got leaked to radio, people went crazy... "
Во врска со името на албумот "Some may say that with this album we have come full circle. Others may see The Circle as never ending. I see it as very hard to get in to and even harder to get out of..."

"We weren't born to follow" веќе врти низ радиата, најс песниче...Ми лајк ит!

...И, краток преглед на сите 12 песни од The Circle

Фаворити сеа за сеа "Bullet" и "Thorn in my side", али да почекаме до 10ти:рокање:
Ако си чекал до денес несалам си :) Јас уште на 28-ми го симнав :)

Kajgana Shop

На врв Bottom