Serie A 2012/2013

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Tи нема шо да јадиш бан сега,требаше ко мал да ќотек да јадиш,по муцка од тато и мама да те воспитат малце и низ нос да ти го извадат ѓубрентус,сега касно е за тебе.
А ако стварно мислиш дека vody и остала компанија шо лижеа гз за Цезар не го напраја то само од лицемерие,тогаш ти си тој со интелегенција на амеба.Пошто да беа искрени, истото ќе го напраеја и за Дел Пиеро,а богами немаше ни да го плукат толку Пирло кој шо му поможи да освојат се шо можи да се освој
Имаше и за Дел Пиеро така да провери пред да збориш...едно е ривалство али неможе да се одрече некој кога е класа играч и по Талентот и по Понашањето како личност...
И кога сме кај Пирло ...типот можеше да отиде кај ќе посака...но сепак тој одлучи да отиден кај директен ривал....и како треба да реагираме? Браво да му кажеме...Да дојде Киелини во Милан или Буфон да дојдеше кога го бараа ти немаше да ги пцуеш?? и ти збориш за лицемерие ....:facepalm:

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Имаше и за Дел Пиеро така да провери пред да збориш...едно е ривалство али неможе да се одрече некој кога е класа играч и по Талентот и по Понашањето како личност...
И кога сме кај Пирло ...типот можеше да отиде кај ќе посака...но сепак тој одлучи да отиден кај директен ривал....и како треба да реагираме? Браво да му кажеме...Да дојде Киелини во Милан или Буфон да дојдеше кога го бараа ти немаше да ги пцуеш?? и ти збориш за лицемерие ....:facepalm:
Не ви се мешам во претходната дискусија, туку те цитирав во врска со преминување во директен ривал. Лично јас никогаш немам кажано лош збор за Инзаги кој премина во Милан а пред тоа беше доста битен играч за Јуве. Кога некој не заслужува погрдни зборови, не заслужува па каков и трансфер да направил.

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Не ви се мешам во претходната дискусија, туку те цитирав во врска со преминување во директен ривал. Лично јас никогаш немам кажано лош збор за Инзаги кој премина во Милан а пред тоа беше доста битен играч за Јуве. Кога некој не заслужува погрдни зборови, не заслужува па каков и трансфер да направил.
Инзаги во јуве беше само 4 сезони...Пирло во милан 10...цели 10 сезони....има голема разлика....и мене нема да ми смета некој пократко шо има играно да премине во ривалски клуб ...али некој што толку долго има играно и има освоено многу титули притоа не е баш сеедно....

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Инзаги во јуве беше само 4 сезони...Пирло во милан 10...цели 10 сезони....има голема разлика....и мене нема да ми смета некој пократко шо има играно да премине во ривалски клуб ...али некој што толку долго има играно и има освоено многу титули притоа не е баш сеедно....
Можеби Пирло не сакал да менува средина (Италија) а сите знаеме дека неговите квалитети ги надминуваат клубовите како Киево, Палермо, Катанија. Значи Јуве за него беше една од реалните опции.

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Можеби Пирло не сакал да менува средина (Италија) а сите знаеме дека неговите квалитети ги надминуваат клубовите како Киево, Палермо, Катанија. Значи Јуве за него беше една од реалните опции.
Eпа имал избор гарант...тој ги одбра јуве.... фала му за се шо направи за милан али со тој избор нормално дека ќе има негодување кај 90 % од фановите на милан...

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.762
Поени од реакции
3.818
Nemoj da se prais mn pameten,Nekolku duši so svirnale ne go menja statusot na maldini. ;)
Имаше и неколку банери. . .

Барези изјави дека е засремен од тоа што се случило, после настанот.
Така да, не е дека сето тоа помина незабележано :D

По таа логика, за мене Пирло ко испратија ко крал

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
А тие "фановите" го свиреа заради изгубената титула во ЛШ од Ливерпул така?
значи пред да зборите за Малдини и милан како бил он испратен видете си ситација на Дел Пиеро..... Човекот сакаше кариерата да си ја заврши во Јуве...најголема легенда вие .... Ама вашето раководство постапи идиотски.....Не му понуди договор туку го испратија... А можеа да го чуваат уште1-2 сезони...10 пати боље ќе изиграше него ли бентнер сеа шо ќе игра.... Малдини се пензионираше во својот Клуб...притоа клубот во знак на благодарност го пензионираше бројот на Малдини и едини што можат да го носат тој број се неговите деца доколку еден ден заиграат за Милан....Ете како беше Малдини испратен и испоштуван од милан...

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Се сложвам околу должината на престојот и емоциите кон клубот. За Инзаги своевремено јас лично сакав да биди продаден али да не навлегвам таму.
Ова шо го збораш држи вода само шо во Милан во 10 години на Пирло и Милан сега има премногу разлика.
Пример земи ги коментарите на Гатузо (не Пирло) тој се осеќал како да е „избркан“ од тимот. Пример вика оди во соблекувална или на тренинг и нема никаков респект ниту кон постарите во тимот ниту кон тимот. Верувам дека и двајцата беа слично третирани.
Пирло беше на некој начин избркан од Милан (лишење на конкурентен авторитет од страна на Алегри). Еден пример за ова ти беше војната на Вилаш Боаш со Лампард-Тери-Дрогба.

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Се сложвам околу должината на престојот и емоциите кон клубот. За Инзаги своевремено јас лично сакав да биди продаден али да не навлегвам таму.
Ова шо го збораш држи вода само шо во Милан во 10 години на Пирло и Милан сега има премногу разлика.
Пример земи ги коментарите на Гатузо (не Пирло) тој се осеќал како да е „избркан“ од тимот. Пример вика оди во соблекувална или на тренинг и нема никаков респект ниту кон постарите во тимот ниту кон тимот. Верувам дека и двајцата беа слично третирани.
Пирло беше на некој начин избркан од Милан (лишење на конкурентен авторитет од страна на Алегри). Еден пример за ова ти беше војната на Вилаш Боаш со Лампард-Тери-Дрогба.
Гатузо му беше понуден нов договор...со помала плата ...али сам одлучи за доброто на тимот да си отиде пошо не се чуствувал спремен да игра на високо ниво...истото беше и со неста....
Пирло имаше лоши последни две сезони во милан...не беше нешто посебно и му беше понуден нов договор на се разбира со помала плата...тој одби и прифати понудата на јувентус која ЛИЧНО на самиот него најмногу му одговараше...Од личен аспект го сфаќам зашо одбра таму да иде....али сепак пак ќе ти кажам не е сеедно после толку години да отидеш кај некој од најголемите ривали на тимот за кој си играл толку време....
Пак ќе те прашам киелини да одбере да отиде да игра за Милан или интер нема да негодуваш?

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.027
Поени од реакции
36.812
Имаше и неколку банери. . .

Барези изјави дека е засремен од тоа што се случило, после настанот.
Така да, не е дека сето тоа помина незабележано :D

По таа логика, за мене Пирло ко испратија ко крал
Se slucilo,se pojavile napuseni i neblagodarni i se posrale,no tie ne se ni 1 posto od fanovite na maldini. Misliš deka ko nekoj ke zbori za ovaa legenda ke go spomne ova?
Osven ti nema koj ama ti si nebiten.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom