Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Аха се фати во стапицата... мозокот што и да правиш не можеш да го "држиш" во сегашноста... бидејќи таму тој не постои... кажи дали може да имаш мисла барам една во сегашноста... толку е атомски моментот што нема место за ништо друго дури ни за мисли сем самиот момент исполент со се во позадина од ништо...:P
Леле..не ме изненадувај сега..мислев дека повеке знаеш...
Кога си во сегашноста ..Не-мислиш.....
абе земи повтори некоја книшка од Ошо..нема да е лошо...
--- надополнето: 30 август 2012 во 19:46 ---
Ова за Атеист е шпанско село....:P

С

Само Човек

Гостин
Атеист gurdjieff знаете ле (де ле:D) што мислел Исус кога кажал: ако не си ги мрзиш својото татко и мајка не можеш да бидеш со мене...?(али не со одговори демек бил забеган или слично нешто туку свое мислење за тоа ако имате ако не па и заебавајте се ќе ви опростам чеда божји :D:P)
Матеј: 10:35 Зашто дојдов да го раздвојам човекот од неговиот татко и ќерката од нејзината мајка, и снаата од нејзината свекрва

позз што сакал да каже други пут

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Добро да се поправам... каде што пишува мозок читај ум... оти мозокот е механизам кој е дел од телото и е да во сегашноста со сите негови функции... мислев на умот оној дел кој константно збори ко некое расипано цд... кој е главно создаден од надворешни влијаниа и сопствени внатрешни импресии базирани на надворешното влијание... се рабравме сега... И да во сегашноста можеш да мислиш но колку и да ти е брза мислата само што си почнал да помислуваш моментот... веќе на м... моментот прошол... ме разбираш или треба да почнам да цртам...:P

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Матеј: 10:35 Зашто дојдов да го раздвојам човекот од неговиот татко и ќерката од нејзината мајка, и снаата од нејзината свекрва

позз што сакал да каже други пут
Ајде ќе чекам јас... o_O

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Добро да се поправам... каде што пишува мозок читај ум... оти мозокот е механизам кој е дел од телото и е да во сегашноста со сите негови функции... мислев на умот оној дел кој константно збори ко некое расипано цд... кој е главно создаден од надворешни влијаниа и сопствени внатрешни импресии базирани на надворешното влијание... се рабравме сега... И да во сегашноста можеш да мислиш но колку и да ти е брза мислата само што си почнал да помислуваш моментот... веќе на м... моментот прошол... ме разбираш или треба да почнам да цртам...:P
аууу...а јас ти дадов прелазна....се заебав
Пак ќе повторам...Во сегашноста....НЕ-мислиш....

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
аууу...а јас ти дадов прелазна....се заебав
Пак ќе повторам...Во сегашноста....НЕ-мислиш....
Кој многу мисли може возот да му пројде...
Еве еден виц...
Си биле 3 пријатели филозофи и биле на станица и чекале воз... и така се занеле во муабетот нели филозофи биле (едниот викал абе ти занеш што е свеста, другиов абе бегај таму ти поима немаш, а третиот абе врска немате и двајцата свеста е производ на материјата итн итн...) и не приметиле возот дошол ги собрал сите патници и таман тргнал овие го приметиле... цели такви збунети се стрчале да го стигнат и само двајца влегле третиот останал не успеал... и имало некој човек до него го видел дека бил целит во депресија и му рекол абе не се секирај ќе дојде друг воз за саат време па ке си се најдете со пројателите... а овој во бес му рекол... не е тоа проблемот туку работоа е што јас бев тој што требаше да се качи они само ме испраќаа...:pos:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Како кој еден атеист... но прво бил будист зошо учел у индија и тибет и после дошол назад и станал будала...;)
--- надополнето: 30 август 2012 во 19:34 ---
Плус иако можда не постоел сепак е доста познат дечкото(Исус)(y)

Зашто сите се обидуваш да ги споредиш со најголемата будала досега - ОШО?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Кој многу мисли може возот да му пројде...
Еве еден виц...
Си биле 3 пријатели филозофи и биле на станица и чекале воз... и така се занеле во муабетот нели филозофи биле (едниот викал абе ти занеш што е свеста, другиов абе бегај таму ти поима немаш, а третиот абе врска немате и двајцата свеста е производ на материјата итн итн...) и не приметиле возот дошол ги собрал сите патници и таман тргнал овие го приметиле... цели такви збунети се стрчале да го стигнат и само двајца влегле третиот останал не успеал... и имало некој човек до него го видел дека бил целит во депресија и му рекол абе не се секирај ќе дојде друг воз за саат време па ке си се најдете со пројателите... а овој во бес му рекол... не е тоа проблемот туку работоа е што јас бев тој што требаше да се качи они само ме испраќаа...:pos:
Атеисти да не беа?...

M

Muranyi

Гостин
Тесла тврди дека 1+1+1=3

Истото го тврди и библијата...

А само за тебе...не само 2+2= 5 имам и дека 1+1= 3
Абе брат..религија е ова , све се може...:pos:
Седи,единица:PКога ќе прочиташ книга од Тесла,тогаш ќе имаш право да пишуваш за него и неговите тврдења.До тогаш не дискутираме за ваква виша математика,1+1+1=3,не е за секого ова:pos:
Тоа е главниот проблем,јасно ми е тоа,затоа подалеку од религија.За твое добро Гурџи:D
--- надополнето: 30 август 2012 во 20:05 ---
Супер.Туку ти рече дека цело време си во сегашноста?

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Зашто сите се обидуваш да ги споредиш со најголемата будала досега - ОШО?
Ако имаш намера да кажеш нешто паметно кажи ако не не ме цитирај стално со намера да сереш со коментари...
Ајде да те видам кажи зошто мислиш дека бил будала? Дека имал цел град свој во америка, дека имал 100 ролс ројса... дека го сакале милиони индивидуи( и тоа го сакале стварно не ко у вашите смешни религии)... ајде посочи нешто... бил будала затоа што го завршил факултето како најдобар во сите години и ги освоил сите можни медали и титули на филозофски дебати низ цела индија... или затоа што наголемите богаташи и интелектуалци од научници до фрикови иделе кај него... ајде ако имаш нешто да кажеш кажи не само сери без потреба... иди за тоа имаш вц каде можеш да си се олесниш пред да се уклучиш на форум... ОК....ок
Ајт создравје...(y)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ако имаш намера да кажеш нешто паметно кажи ако не не ме цитирај стално со намера да сереш со коментари...
Ајде да те видам кажи зошто мислиш дека бил будала? Дека имал цел град свој во америка, дека имал 100 ролс ројса... дека го сакале милиони индивидуи( и тоа го сакале стварно не ко у вашите смешни религии)... ајде посочи нешто... бил будала затоа што го завршил факултето како најдобар во сите години и ги освоил сите можни медали и титули на филозофски дебати низ цела индија... или затоа што наголемите богаташи и интелектуалци од научници до фрикови иделе кај него... ајде ако имаш нешто да кажеш кажи не само сери без потреба... иди за тоа имаш вц каде можеш да си се олесниш пред да се уклучиш на форум... ОК....ок
Ајт создравје...(y)

Ако сакаш напиши уште 1000 страни џабе ти е.

Тешка будала и лузер.

Едноставно - НЕ Е БОЖЈИ СИН, КАКО ИСУС.

Само не можеш тоа да го укапираш нели?

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Ако сакаш напиши уште 1000 страни џабе ти е.

Тешка будала и лузер.

Едноставно - НЕ Е БОЖЈИ СИН, КАКО ИСУС.

Само не можеш тоа да го укапираш нели?
За тебе не трошам толку страни не се секирај(а не го ни прочита ова се кладам), ако разбереш разбереш ако не јебига толку ти е природа дала...
Туку една препорака... ако веќе веруваш во исус... што чекаш напрај го последниот чекор и распни се на крст тоа е и кулминацијата на Исус така да ако си прав верник оковај се не чекај и рајот е твој без гајле Исус гарантира за тоа...;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom