US Open 2012 [27 август - 9 септември]

Шампион/ка на US Open 2012

• Вкупно гласачи
    54
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Преморен е Хас, иначе него вакви испади не му се случуваат, ииграше многу тенис во последно време а во години е.
Ако мислиш конкретно на денешниов меч, не си во право. Го гледав од 0-0 до крај, Гулбис не можеше да се склопи до средината на третиот сет. После отиде на се или ништо и доби се, почна да сервира како луд, а и погодуваше многу топки. Хас и не грешеше нешто повеќе од претходно.

А

Анноун

Гостин
Клајстерс нема да игра повеќе?
Па се опростија со неа . Интервју даваше , нов живот и следело , ово-оно . И Виландер после се осврна на нејзината кариера , мака им стана на сите некако . Не очекуваа уште во второ коло да загуби.

Сигурно последен Грен Слем , а не сум сигурен за целосен крај , може ќе игра некој проштален меч.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Па се опростија со неа . Интервју даваше , нов живот и следело , ово-оно . И Виландер после се осврна на нејзината кариера , мака им стана на сите некако . Не очекуваа уште во второ коло да загуби.

Сигурно последен Грен Слем , а не сум сигурен за целосен крај , може ќе игра некој проштален меч.
Еве што прочитав на usopen.org, највероватно ќе и биде крај настапот во двојки.

usopen напиша:
Clijsters, meanwhile, is still slated to play in both the doubles and mixed doubles events.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.358
Поени од реакции
113.701
Сепи изгуби 3-0 од Робредо, е ај сеа... Не дека Робредо е слаб тенисер ама Сепи игра одлична сезона, стигна до 1/8 финале на РГ и губи од Робредо кој нема играно 2000 години и кој е во поодминати години. Ех како ме нервираат вакви тенисери ко Сепи, Троицки, Јанко итн...

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Сепи изгуби 3-0 од Робредо, е ај сеа... Не дека Робредо е слаб тенисер ама Сепи игра одлична сезона, стигна до 1/8 финале на РГ и губи од Робредо кој нема играно 2000 години и кој е во поодминати години. Ех како ме нервираат вакви тенисери ко Сепи, Троицки, Јанко итн...
Гулбис не те нервира? :D

Член од
23 август 2010
Мислења
39.358
Поени од реакции
113.701
Гулбис не те нервира? :D
Не, ми се допаѓа неговиот стил на игра, само ме нервира што си игра курташак. Како жениве е, кога имаат добиено не играат добро, исто и овој. Од кај знаеме можда има и Ернест менструација. :D
Мислам дека подобро за турниров ќе беше да пројдеше Хас, бидејќи Гулбис може да го пукнат бубачките во глава и да изгуби 3-0 од некој тиквар. Но и вака не е лошо, барем на атрактивност не губи турнирот. Еј следно коло овој Жил Милер ако игра против некој посолиден има станот да го препишам против него. 5 сета изигра против Јужњи, нема да може да дише следно коло.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Не, ми се допаѓа неговиот стил на игра, само ме нервира што си игра курташак. Како жениве е, кога имаат добиено не играат добро, исто и овој. Од кај знаеме можда има и Ернест менструација. :D
Мислам дека подобро за турниров ќе беше да пројдеше Хас, бидејќи Гулбис може да го пукнат бубачките во глава и да изгуби 3-0 од некој тиквар. Но и вака не е лошо, барем на атрактивност не губи турнирот. Еј следно коло овој Жил Милер ако игра против некој посолиден има станот да го препишам против него. 5 сета изигра против Јужњи, нема да може да дише следно коло.
Пошо сум таков баксуз, и со скршена нога ќе тепа тој шо го бркам да губи.... седи аман.

Шарапова 5-0 за сега :)

Член од
23 август 2010
Мислења
39.358
Поени од реакции
113.701
Не си поголем баксуз од мене биди сигурен. :)
Шарапова ја откорна оваа, 6-0 во првиот сет. Колшрајбер води 2-1 против Љодра.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.915
Поени од реакции
16.181
Оваа Домингез само 9 поени зема во првиот сет. Кај ги наоѓаат овакви тенисерки, а и тенисери како Лоренци, пуфеш значи.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Шарапова 6-0 6-1, мислам дека таа ќе го освои турнирот, игра предобро :)

Мелцер, приказна за себе, после 6-4 2-0 сега губи 6-4 3-6 5-7 од некој си Klahn.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Ако замижи Серена.
Без разлика што ќе направи, реално со оваа форма очекувам да победи Шарапова против Серена.

EDIT : Нов меч во 5 сета, Мелцер - Клан. (6-4 3-6 5-7 7-5)

Мареј почнува сигурно, води со 2-1 и сервира.

А

Анноун

Гостин
Овие Долгополов,Троицки , Мелцер , Симон , Гулбис , Јанко , ми се на листата "ebiveter" фаворити , и практикувам да ги играм + гемови (посебно на гренд слемови , сајнс фикшн е 3-0 да тепаат , па кој сака нека е противник) .
И како за инат 4ца од овие денес отидоа овер , а јас решив да одмарам денес од тенис играње , оти вчера од 5 меча само една погодив :pos:

Инаку голем респект за Робредо ! Не зафркавајте , од мртвите се врати човекот . Сепи и не беше толку во лоша форма, со Џокович пред една недела изгура до тајбрејк еден сет.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.358
Поени од реакции
113.701
Денес мислам дека Иванович ќе го јаде од Арвидсон, онака на изненадување идам. :)

Член од
2 јануари 2011
Мислења
1.561
Поени од реакции
1.012
Nishikori-Smyczek американецот да земе сет 1.75 според мене поклон а исто така -2.5 хендикеп во сетови имаат и Чилич со Брандс и Алмагро со Печнер , мислам дека и тука ке има повеќе од 3 сета , а мислам дека е можно и Тсонга и Бердих да загубат по еден сет

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom