Memento Mori
Yeah science, bitch!
- Член од
- 24 август 2009
- Мислења
- 1.132
- Поени од реакции
- 1.562
Лелејјј уште 1 недела,не можам да чекам више..
Реално ќе ти кажам дека стипендија нема шанси, државната ја укинаа, а зоисовата многу тешко е да се добие!Здраво дечки,
Јас сега ќе бидам четврта година и сакам да студирам стоматологија во Љубљана и ако случајно ме примат нешто што најмногу ќе ми треба е стипендија..за таа Зоисовата слушнав дека зависи од просекот за било кои студенти, а после ми рекоја дека била само за студенти со словенско државјанство, ако некој знае што е најново нека пиши
Друго што ме интересира од вас поискусните какви се условите за студентска работа?
Ако има некој што студира стоматологија во Љубљана или Марибор би му била благодарна ако ми кажи нешто подетално.
Вие што чекате резултати, сигурно сте возбудени и дај боже да ве примат , се надевам истото ќе го преживеам наредната година.
Поздрав![]()
Јагодче а да те прашам дали може да се земе стипендија според успехот во средно/матура или мора у прва година просек?Реално ќе ти кажам дека стипендија нема шанси, државната ја укинаа, а зоисовата многу тешко е да се добие!
За работа не е толку тешко да се најде, но не верувам дека ќе имаш време за истата! Медицинските факултети бараат целосно посветување на учењето, а и ќе имаш доста пракса!
Не е како кај нас, одиш во 8 на сабајле и си завршуваш во 12! Ваму факултетот е цел ден!
Посебно ваквите факултети!
Од успехот од средно многу тешко се добива Зоисова!Јагодче а да те прашам дали може да се земе стипендија според успехот во средно/матура или мора у прва година просек?
А ја имам просек 5.00 во средно дали има шанса да земам Зоисова?Од успехот од средно многу тешко се добива Зоисова!
А во прва година мораш висок просек да имаш за истата 9 и пол, за да земеш во втора година! Затоа истата ја даваат само на надарени студенти!
Пробај ништо не можеш да изгубиш!А ја имам просек 5.00 во средно дали има шанса да земам Зоисова?
a da te prasam jas imam bugarski pasos no sepak nemam dovolno uspeh za da vlezam vo drzavnata kvota na ekonomskiot fakultet e sega dali mozi da si gi plajcam godinite privatno ?укинувањето на партиципацијата мислам дека важи за сите.
иначе за јазикот шо викаш дека треба да се полага зависи од факултетот.на пример ако си на електро шибаш директно, без полагање на тестови![]()
ЕУ и Македонските студенти не плаќаат за студиите! Тие што се запишуваат вонредно плаќаат!a da te prasam jas imam bugarski pasos no sepak nemam dovolno uspeh za da vlezam vo drzavnata kvota na ekonomskiot fakultet e sega dali mozi da si gi plajcam godinite privatno ?
--- надополнето: 3 септември 2012 во 19:23 ---
zdravo da ve prasam dali ima nekoj bilo kakvi informacii za ekonomskiot fakultet vo ljubljana i koj smerovi gi ima ponudeno?..dali moram da vlezam vo drzavnata kvota za da studiram tamu ili mozi da si gi plajcam godinite privatno ?i kolku pari e ?...zatoa sto nemam dovolen uspeh za da vlezam vo drzavna kvota... no imam bugarski pasos i ne mi e problem za prestojot i za da najdam rabota .. dali so edna plata ke mozam i da go plakam fakultetot i da ziveam...tolku mnogu prasanja a nikakov odgovor :/
Ќути и јас се мрднав..aman be koga ke ima informacii![]()