Протести против поскапувањата на струјата, парното, бензинот...животот! [вторник, 18 ч.]

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Bi gi podprel protestive zaradi poskapuvanje,i licno bi se angaziral,ama na zalost stanuva zbor za partiski miting i cenite voopsto ne se bitni. Samo da se lupa protiv VMRO.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Bi gi podprel protestive zaradi poskapuvanje,i licno bi se angaziral,ama na zalost stanuva zbor za partiski miting i cenite voopsto ne se bitni. Samo da se lupa protiv VMRO.
Таквите ко тебе да добијат порака и од грмушка што гори, ќе ја окарактеризираат ко партиска.

O

onlya

Гостин
За да се соберат луѓе на протестот ни опозиција, ни владеачка ни никаква партија не ни треба само да им речеме дека ќе има бесплатен ручек и цела Македонија ќе се потепа за да дојде :D

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Таквите ко тебе да добијат порака и од грмушка што гори, ќе ја окарактеризираат ко партиска.
Pa najverovatno deka SDSM(opozicijata) ke-ja potpalila grmuškata taka da ova ne e mnogu daleku od vistinata.
:D
Protestive se čist partiski marketing protiv vladata. Vo prvite redovi i najglasni se obavezno partiski vojničinja na sds.

ps: Da ne plukate po mene za gabe vi kažuvam deka sum politicki ateist,i ja gledam situacijata maksimalno nepartiski.
;)

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Pa najverovatno deka SDSM(opozicijata) ke-ja potpalila grmuškata taka da ova ne e mnogu daleku od vistinata.
:D
Protestive se čist partiski marketing protiv vladata. Vo prvite redovi i najglasni se obavezno partiski vojničinja na sds.

ps: Da ne plukate po mene za gabe vi kažuvam deka sum politicki ateist,i ja gledam situacijata maksimalno nepartiski.
;)
Прво колку не е ова вистина барем за Скопје можам да кажам.Луѓе од партии во никој случај не се примаат меѓу организаторите ниту пак да имаат некакво влијание.

Во Скопје на пример барањата уште не се ни комплетирани.Протестот само што почнува.Сега во моментов служи за собирање и привлекување на луѓе кои ќе се заинтересираат и ќе сакаат да помогнат.

Али вие само седите дома и чекате некој да ви ги реши проблемите за вас.Епа не може така.

Протестиве не се за политичка партија туку за барања ( кои ќе бидат точно формулирани за некој месец ) па партиите нека почнат да се натпреваруваат која повеќе ќе понуди да се бидат исполнети.

B

Black Guard

Гостин
За да се соберат луѓе на протестот ни опозиција, ни владеачка ни никаква партија не ни треба само да им речеме дека ќе има бесплатен ручек и цела Македонија ќе се потепа за да дојде :D

Треба СВЕСТ то ест СВЕСЕН НАРОД а ова е РАЈА разликата се мери во астрономски единици.
Против кое ВМРО, на Љубчо,на гвујо,Бугарското???

Еве јас немам партиска книшка и еве ќе ти повторам шчо напраивме ќе почнам од ветената преродба, ветувањата за мед и млеко и резултатите....ПРВО и НАЈЛОШО

-ЛОБОТОМИЈА која помладиве ги однесе у пичку матер и ги направи морална беда, егоизам расипништво а постарите...си знаат они бар можат да споредат како е со една плата да живееш достоинствено па и да остане нешто ситно за заштеда(нели дрва, зимница, одмор бла бла)

-Никаков економски раст, напротив дојдовме до раст од 1 %:facepalm:

-Партизација и рамковизација на витални структури пред се безбедносни.

-Вработување на над 6000 Албанци кои не работат а добиваат плата и барем 1000-2000 "наши" кои исто така добиваат плата-тоа се паразити но ние не сме должни да ги плаќаме нарочитоо бидејќи не работат,чекаат постариве да оодат пензија или некој да добие мозочен или срцев удар па тогаш активно да мрднат со газот за плата.

-Зголемена невработеност која е вешто прикриена со ќебап факултетите и нормално кога над 94% се запишуваат на факултет, тие не се сметаат за невработени(по формула) имај предвид дека во тие 94% има шуто, сакато, рогато ама сите сакаат да бодат-појако образоввание имаме и од Јапан вака по процентиве.

-30% сиромаштија што не категоризира како Африканска земја(поарно да се зачлениме во Африканска унија може ќе ќариме нешто) исто така над 34% невработеност.

-Евроинтеграција и НАТО интеграција.

-Удар врз медиумите и слободниот говор-ова го велат истите оние кои не фалеа за реформи ама сега е поинаку.

-константен раст на трошоците за живот без да се има предвид енергетската нестабилност и да се преземе нешто(еден Козјак и Матка се и ТОЛКУ ама барем не се споменици!!) а ваму РЕК битола работи за Грција од мазутот кој се обврзавме да го купиме така да пак не дупат не е важно кој потпишал договор,кој продал ЕДИНСТВЕНА рафинерија во една држава.

-Странски директни инвестиции од ветени милијарди едвај 2-300 милиона успеваме да привлечеме а Бугарија оди над 2 милијарди па уште после членството во НАТО мислам одма СДИ достигнаа 2 милијарди,со Албанија е слично и таму има невиден раст.

Ова НЕ Е ПРОТИВ ВМРО,всушност и ова ВМРО-ДПМНЕ нема никаква ВРСКА со вистинското ВМРО-ова се ФАКТИ кои важат за сите нас во ова поднебје.(денешно ДПМНЕ дури и нема право да го злоупотребува името ВМРО-доволно го изругаа со тоа што имавме премиер бугарин а сеуште е почесен претседател на ДПМНЕ и после декади Бугарите ќе речат еве гледате каквото това имало Блгари, дури и премиера им е бил Бугар).

Нив им е гајле за нас а да не зборам за топлификација и нивните методи.

Сумирано се на се тонеме,пумпите откажуваат а Ајкулите кружат околу нас се спремаат епа сега ти види.

-

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Stavam opklada so bilo koj deka namerno ili nenamerno vo prvite redovi na protestite ke bidat členovi i simpatizeri na opozicijata, na koj bas im e gajle kolku se cenite kaj nas osnovna cel ke bide da se sruši vlasta i novi predvremeni izbori.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Stavam opklada so bilo koj deka namerno ili nenamerno vo prvite redovi na protestite ke bidat členovi i simpatizeri na opozicijata, na koj bas im e gajle kolku se cenite kaj nas osnovna cel ke bide da se sruši vlasta i novi predvremeni izbori.
Јас сум комплетно непартиска личност и идам скоро секој ден на собирот на организаторите до сега немам видено никакво влечење за некоја партија,( го видов баш обратното )

Највеќе што ме нервира е тие што имаат ставови исти како мене што седат по дома и плачат само како треба да има промени.
--- надополнето: 29 август 2012 во 14:24 ---
Не знам од кој град си али идеш на состаноците за организаторите на протестите ?

vaga1985

Разочарена од се
Член од
30 јули 2011
Мислења
1.564
Поени од реакции
418
Протестираме за подобра иднина на нашите деца. Ако дозволиме сега да се поскапат толку сметките кај ќе ни е крајот за 5-10 години. Не смееме да дозволиме да не стрижат како овци како сакаат и кога сакаат и како и кога им одговара на власта. Ако сега го дозволиме ова поскапување не очекува наредно поскапување после Новата Година. Молчевме претходната година кога поскапе струјата за 15% и на тоа и се додаде моќност од 33%, ако молчиме и сега уште пак ќе ја качат и тогаш ли пак ќе молчиме. Е до кога така ќе живееме на питачки стап сме веќе 10 може 15 години има луѓе не можат да си купат основни работи за јадење а камоли пак да можат на одмор да одат. До кога ќе продолжиме да молчиме, до кога ќе се криеме дома и само дома ќе коментираме не е убаво тоа што го прават и толку. До кога ќе бидеме овци кои иако ни имаат останато само 5 влакна волна на главата ќе дозволиме и таа да ни ја отстрижат. Ако ти е тебе убаво дома и живееш нормален и убав живот таму некаде има народ кој се бори за парче леб. Не заборавај ако денес игра мечката оро кај камшијата утре ќе дојде кај тебе да игра. Не се преценувајте дека секогаш ќе имате пари и богатство во животот затоа што денес ако имате утре може ќе немате. Животот е коцка, тркало кое постојано се врти денес имаш многу ама утре може ќе немаш. Што ќе правиш тогаш кога ќе немаш за основно да треба да плаќаш струја по европски стандарди. Ќе си отиде цела младина од Македонија и ќе останат само волците да се јадат помеѓу себе. Тоа ли посакувате вашите деца да ги испратите во туѓина и да не можете очи да им видете наместо сега да се борите за нивна подобра иднина. Еден човек не може ништо ама еден народ може многу. Каде е храброста сега каде ни отиде ја изгубивме по патот. До кога ќе викаме дека се е розево кога гледаме дека не е така. Свестете се луѓе утре вашите деца ќе газат по ова парче земја да се бориме за нивна подобра иднина. Жалам што не се организира протести и во другите градови ама тоа е тоа што да се прави сите се кријат како глувци во своите дупки.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Протестираме за подобра иднина на нашите деца. Ако дозволиме сега да се поскапат толку сметките кај ќе ни е крајот за 5-10 години. Не смееме да дозволиме да не стрижат како овци како сакаат и кога сакаат и како и кога им одговара на власта. Ако сега го дозволиме ова поскапување не очекува наредно поскапување после Новата Година. Молчевме претходната година кога поскапе струјата за 15% и на тоа и се додаде моќност од 33%, ако молчиме и сега уште пак ќе ја качат и тогаш ли пак ќе молчиме. Е до кога така ќе живееме на питачки стап сме веќе 10 може 15 години има луѓе не можат да си купат основни работи за јадење а камоли пак да можат на одмор да одат. До кога ќе продолжиме да молчиме, до кога ќе се криеме дома и само дома ќе коментираме не е убаво тоа што го прават и толку. До кога ќе бидеме овци кои иако ни имаат останато само 5 влакна волна на главата ќе дозволиме и таа да ни ја отстрижат. Ако ти е тебе убаво дома и живееш нормален и убав живот таму некаде има народ кој се бори за парче леб. Не заборавај ако денес игра мечката оро кај камшијата утре ќе дојде кај тебе да игра. Не се преценувајте дека секогаш ќе имате пари и богатство во животот затоа што денес ако имате утре може ќе немате. Животот е коцка, тркало кое постојано се врти денес имаш многу ама утре може ќе немаш. Што ќе правиш тогаш кога ќе немаш за основно да треба да плаќаш струја по европски стандарди. Ќе си отиде цела младина од Македонија и ќе останат само волците да се јадат помеѓу себе. Тоа ли посакувате вашите деца да ги испратите во туѓина и да не можете очи да им видете наместо сега да се борите за нивна подобра иднина. Еден човек не може ништо ама еден народ може многу. Каде е храброста сега каде ни отиде ја изгубивме по патот. До кога ќе викаме дека се е розево кога гледаме дека не е така. Свестете се луѓе утре вашите деца ќе газат по ова парче земја да се бориме за нивна подобра иднина. Жалам што не се организира протести и во другите градови ама тоа е тоа што да се прави сите се кријат како глувци во своите дупки.
Значи од напишаново ќе си ја земам слободата да проценам дека си социјалист/левичар и ќе прашам само до кога со празната демагогија и лажен популизам.

Прво имаме струја 17% поефтина од таа во Германија што значи и дека имаме Европски цени.

Еден човек може се.Толпата знае само да донесе само диктатори на власт и ништо друго,група исплашени овци што чекаат овчар да ги однесе на кољање.

Патем протестот се организира во многу градови низ Македонија.За сега има проблем во некој од помалите градови.Највеќе зошто тие што сакаат да го огранизираат се партиски поврзани па не им се дава и се бараат независни луѓе али ќе се среди и тоа.

Барањата ќе бидат средени комплетно во следните месеци.Барањата не се "да се поефтини струјата" туку тоа беше ставено само како цел али најважниот дел НАЧИНОТ како ќе се направи тоа допрва ќе биде среден.

B

Black Guard

Гостин
Не знам од кој град си али идеш на состаноците за организаторите на протестите ?
Не, не ме ни интересира кои се организатори само едно ми е јасно-дека мнозина се непартиски а и тие кои се членови на било која партија сватиле дека се поебани,излажани,прелажани за да други се луксузираат шетаат а овде некој да умира за 10 000 евра оперативен зафат а како опозит ќе ги земам врбите или бронзата вредни милиони, апаратите за хемодијализа кои раширија Хепатит Ц па од една мака МАКА+ им дадоа на луѓето се до....).

Еве планираме да се организираме во нашиот град ќе видиме ама мора бидејќи ова мора да биде решено за месец дена максимум...ако не успее и крвта ќе ни ја цедат и нема да можам сам да си готвам што сакам и кога сакам туку ќе треба да алоцирам средства за паразити-е знам што се паразити и не давам пари на паразити, што се вели тоа не е алал пара со работа, труд и пот заработена туку со апашки игри, ги земам предвид случувањава во светот и сигурен сум дека цената на нафтата уште повеќе ќе се качи(веќе Израел откри Шкрилци нафтени какви што имаме и ние па наскоро ако продолжи трендот преработката на истите ќе биде исплатлива) поентата ми е овој тренд на покачување ќе продолжи така да владата сакала или неќела мора да се откаже од акцизата не целосно ама делумно да за да ублажи ценовен шок па на крај краеви нека зголемат акциза на Козметика,дезодоранси па и на цигарите ако треба за да компензираат за ете изгубените приходи од намалената Акциза за гориво(под претпоставка да ја намалат на горивата нека покачат ете на козметика и сл) оти тешко нас а ако молчиме уште потешко-ако не бараме она што по устав и чиста логика ни следува тогаш сме рептили а не луѓе.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Не сум за предвремени избори,повеќе сум за насилно рушење на системот како во Аргентина во 2002 г. кога цел народ го преврте Буенос Аирес а владата со претседателот си го подвиткаа опашот и избегаа во соседството.

vaga1985

Разочарена од се
Член од
30 јули 2011
Мислења
1.564
Поени од реакции
418
Значи од напишаново ќе си ја земам слободата да проценам дека си социјалист или левичар и ќе прашам само до кога со празната демагогија и лажен популизам.

Прво имаме струја 17% поефтина од таа во Германија што значи и дека имаме Европски цени.

Еден човек може се.Толпата знае само да донесе само диктатори на власт и ништо друго,група исплашени овци што чекаат овчар да ги однесе на кољање.

Патем протестот се организира во многу градови низ Македонија.За сега има проблем во некој од помалите градови.Највеќе зошто тие што сакаат да го огранизираат се партиски поврзани па не им се дава и се бараат независни луѓе али ќе се среди и тоа.

Барањата ќе бидат средени комплетно во следните месеци.Барањата не се "да се поефтини струјата" туку тоа беше ставено само како цел али најважниот дел НАЧИНОТ како ќе се направи тоа допрва ќе биде среден.
Колку што знам темата не е да се судиме кој од која партија е туку секој има право на свое мислење. Не сум партиски определена затоа што мене ниедна партија не ми донесе леб на маса а не ни сакам. До сега сама сум се снаоѓала може сум работела за 8000 денари и сум рмбала како коњ ама знам мои се со моја пот заработени. Кога ќе бидете добро организирани како што кажуваш ќе ги организирате и другите градови на протести. Еден човек со различно мислење од другите и не може многу за тоа треба луѓето да станат посвесни. Ти и само ти да одеше на протест што ќе изменеше ако до тебе нема барем неколку илјади со исто мислење.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Колку што знам темата не е да се судиме кој од која партија е туку секој има право на свое мислење. Не сум партиски определена затоа што мене ниедна партија не ми донесе леб на маса а не ни сакам. До сега сама сум се снаоѓала може сум работела за 8000 денари и сум рмбала како коњ ама знам мои се со моја пот заработени. Кога ќе бидете добро организирани како што кажуваш ќе ги организирате и другите градови на протести. Еден човек со различно мислење од другите и не може многу за тоа треба луѓето да станат посвесни. Ти и само ти да одеше на протест што ќе изменеше ако до тебе нема барем неколку илјади со исто мислење.
Јас не реков дека си партиски определена во ниеден момент .Реков дека според тоа што го збориш идеолошки си левичар.Јас со партиите во Македонија немам абсолутно ништо ниту ме интересираат зошто се лажат.Али затоа со идеологии имам доста..

За огранизацијата патем.Од Скопје нема да се организира ништо туку секој град треба да си создаде сам огранизација па после ако треба помош може да бидат пратени луѓе.Најорганизиран град воопшто не е ни Скопје туку се Битола и Куманово ( посебно вторите заради активност ) .

Патем и никогаш не реков дека не си работела или нешто слично.За тоа со индивидуата сепак немаш право зошто секогаш таа група што ти ја викаш бара да биде водена од некоја индивидуа и тежнее кон тоа. Еден човек со различно мислење кој никогаш не попушта што и да се деси може да направи многу ( посебно како што и самата кажуваш да ја смени свеста кај другите )

Kajgana Shop

На врв Bottom