Pat Bateman
Oh Africa, brave Africa
- Член од
- 7 февруари 2009
- Мислења
- 1.908
- Поени од реакции
- 1.867
Леле јас досега сум немал општење ни со таков ни со таков профил...можам да замислам што замарање е )Фамилијарен или брачен?
Знаеш има разлика )
Леле јас досега сум немал општење ни со таков ни со таков профил...можам да замислам што замарање е )Фамилијарен или брачен?
Знаеш има разлика )
Znam ali poentata mi bese :dali mu e izgovor ili nacin kako da me otkaci ete toa so majku mu i pritisokot doma sto go ima za mene ..mozebi ne mu se sviga nesto na mene poveke? Toa mi bese poentata...pomirno ke spijam ako ja doznaam pravata pricina za prekinuvanjeto .....zatoa prasav...a da ima pritisok ima......jasno mi e toa go vidov so svoi oci.....luda majka ...No dali e toa dovolno da se otkaci nekoj ne sum bas sigurna..Zatoa prasav
Vo pravo si)
Крусер,дај не зезај ке се исплаши човекот ке побегне и ке го остави девојчето.Ке мора на крајот да организираме потера со Интерпол.Ако сакаш да останеш со него, предложи му брак. На 29 години и тоа како е спремен за тоа, а ако те одбие, значи дека не сака да има иднина со тебе. Во тој случај ти стануваш првата жена во неговиот живот, а ако тој тоа не го сака, подобро е без него.
Со лесно.
Seriozno mislis jas da mu predlozam brak? Neeee nema sansi i sea ne komunicirame poveke voopte od koa raskinavme pred 4 dena.....Ако сакаш да останеш со него, предложи му брак. На 29 години и тоа како е спремен за тоа, а ако те одбие, значи дека не сака да има иднина со тебе. Во тој случај ти стануваш првата жена во неговиот живот, а ако тој тоа не го сака, подобро е без него.
Со лесно.
Eve se uveriv IMA takvi luge !Зар сериозно мислиш дека има луѓе на 29год што се до толку контролирани од мама и тато? Ако е навистина така зар сакаш таков партнер? Мислам дека си го знаеш убаво одговорот. Само напред и биди среќна што сега ги дознаваш сите работи а не после некоја изгубена година плус.
Kakov brak ...ja mislam deka toa se odlucuva koga dvajcata se sakaat i se zaedno a nie ne sme poveke zaedno.....taka da...Ke pisam pak ako ima nesto novo Sea pocnav iskociv zavcera so eden poznanik i flertuvav malce Kolku da se opustam i zaboravam Moram sto pobrzo da zaboravam ..a ubavo mi bese so nego ali gabe........... toa e..Крусер,дај не зезај ке се исплаши човекот ке побегне и ке го остави девојчето.Ке мора на крајот да организираме потера со Интерпол.
Мислам тој сега не знае што сака,којзнае што би се случило кога би биле во брак ако ја прифати понудата...
Баш би ме интересирало како ке се одвиваат работите.
Убаво кажа на крајот,подобро е без него.Што ке и е неодлучен човек...и онака си има мака девојчето.
Pa ne, on resil i gotovo ! Jas sto i da mu predlozev on ke recese NE....jasno mi e..Ne me saka i toa e...Mozda dobro glumel zaljuben pa ete se izlazav i jas....Se pokaza vistinskoto lice.... Majka mu mu stavila zabrana za mene on ja slusa i kraj....neka si tera..ne me zanima..........Не се секирај Мила тоа е што е .... Ако ти си му предложила дури и ти делумно да го решиш проблемот со тоа што ќе најдеш место каде што ќе живеете заедно, а дечкото ни тоа не го ценел, туку битно било да се заврши факултет ( yeah right ) тогаш не бил за тебе...бар така мислам јас немај гајле и терај напред, флертувај, кафиња, дискотеки и такви работи )
Си идела 2 години со него и он дури сега те викнал дома кај него, па уште и во очи те вреѓале и омаловажувале и тоа во негово присуство...Па и си спиела таму...Јас да сум на твое место не би преноќила во таа куќа во никој случај...Ќе се снајдам некако за превоз и ќе си отидам дома...Мое мислење е дека тука има нешто повеќе...Нешто што ти го немаш споделено овде со нас...Затоа што не е можно уште на самиот почеток, кога неговите не те знаеле, да биле против тебе туку така само, затоа што он бил заљубен во тебе, мајка му љубоморна, посесивна...Ако толку те сака како што тврдиш, тогаш кога си му влегла во куќа, што не станал да те брани пред мајка му, да испадне маж или па барем малку да проба да ги амортизира работите...Без разлика што е студент - тој има 29 години и доколку сака да се потруди да заработува во животот, ќе го направи тоа, ама изгледа вака му годи...Значи не е тој на таква возраст за да родителите би го ставиле во позиција да мора да избере помеѓу тебе и нив...Prvo se izvunivam za latinica sto pisuvam nemam kirilicna podrska ovde...
Imam eden problem
Samo sto mi raskina deckoto so koj idev 2 godini ko grom od vedro nebo mi kaza da se trgnam od nego da ne go baram poveke, zatoa sto pokraj nego samo ke patam i imam nervozi od negovite roditeli koi se ludi bukvalno! Oni bea protiv mene od pocetok na nasata vrska me nemaa zapoznaeno do pred nekoj den...Ali mu zabranuvaa da bide so mene i imase zolchni raspravii i nervozi so niv poradi mene posebno so majku mu koja e posesivna majka za sin edinec.....i luda defitinvno histericna zena koja ne raboti domakinka e i samo go sledi sto pravi so koj zboruva i kontrolira kaj bil i presluskuva....On celo vreme toa go ignorirase pa i se kriese gi lazese deka ne e vo vrska so mene ..za da ne go zamaraat im kaza i deka raskinal...Ali otidov vikendov kaj nego prv pat i prvite pet min otkako me videa pocna da vristi majka mu koga otidov vo toalet i se raspravaa i ja cuv me narece stvorenje koe on go donel doma....I nie iskocivme vecerta i koa se vrativme morav da prespijam posto nemav kade taa nok i pocna da mi drzi lekcii i da me vrega...kako sum ovakva onakva bla bla a me nema videno 2 min !! nit normalen muabet napraveno ..a ja bev fina..i molcev i ubavo i objasnuvav ali nema na kogo na nerazumen covek.....tolku placev i preziveav shok tie 2 dena da ne mozam da vi opisam.....i koa si otidov doma vecerta se bese super se cuvme se ubavo so nego...i utredenta mi napisa poraka deka nemozeme da sme zaedno i deka e kraj deka ne saka nervozi i stresovi vo zivotot i deka saka da me zastiti i mene od stres i vreganje i ponizuvanje od negovite ..deka jas toa ne go zasluzuvam...
Go molev da se vrazumi da najdeme resenie ne sakase vika nema nacin nema resenie.....kraj...ok..i mu se javiv insistirav da vidam sto e pricnata...ne mi bese jasno ODKADE OVA ! I Placese mi kaza deka me saka i bese presladok kako porano i glasot mu bese mil ali mora da me pusti da si najdam drug i deka taka ke mi bide podobro ...i poubavo.............i toa e poradi raspravija koja ja imal doma so negovite za mene.i pritisok ogromen i nervozi .i mu postavile ultimatum ili mene ili na ulica a oni se blesavi i ludi taka da najverojatno i ke go izbrkaat od doma ako doznaat deka e so mene......ima 29 god studira...seuste ..porabotuva pomalku ...ali ne e samostoen covek..i zivee so niv......zavisi od niv.......
I ne saka nervozi u zivotot a poradi mene gi ima i taka kraj saka..ok od togas mu rekov nema da ti pisuvam javuvam nisto od mene.....i taka ke pravam...Ali me kopka nesto ne sum sigurna dali on mene ne me saka poveke i zatoa moze saka da se otkaci vaka od mene i da nema nervozi i dali moze se da se napravi ako se saka nekoj pa i da se otkaze od roditeli sto ne e ubavo sekako....A mi kaza deka sum najubavoto nesto sto mu se slucilo i nikogas niedna nema da bide blizu mene.....slicna.....ni podobra.....placese i ja i on mnogu mu bese krivo sto morame da raskineme.......
Nekoe mislenje ? Zar moze da e toa pricina za da raskines PRITISIOK OD RODITELI? Nekoi iskustva slicni?
Blondi on zivee vo Belgrad jas Otidov prv pat kaj nego doma on doagase na dve nedeli vo Skopje....no bevme vo intenzivna komunikacija sekojdnevno...mnogo pari vloziv vo tel i zivci iskinav i vreme i on isto, zatoa sto znaeme kakva e ljubovta na dalecina UZASNA! Ali nesto bese posilno od nas..i traese kolku sto traese.......Jas ne sakav da bidam so nego zatoa sto e daleku...On me vrakase stalno i smiruvase deka se ke bide vo red...Se kriese deka doaga vo Skopje lazese pred negovite celo vreme ..Zatoa sto od pocetok oni koga slusnaa za mene koga im kaza deka ima devojka vo makedonija oni zbesnaa majka mu....A ni glas mi nemaa slusnato ni videno do ovoj vikend koa bev u Bg...znaci....me vidoa minuta dve zatvori vrata i se derese ko ludaca deka sum stvorenje i da ne ti zboram sto uste ne.... Jas takov shok u zivot nemam proziveano....nikogas...ko da e malku sizofrenicna zenata ....neznam kako da opisam......I sakav da platam hotel hostell...ne mi dade....sakav odma nazad za Skopje ne mi dade on mi rece ako idam ke dobie srcev udar....i taka ostanav nie bevme nadvor cel den nokta samo sto vlegovme me naceka za 3 min sve mi iznakaza....ko naviena...jas i rekov iskacam od tuka ke spijam ako treba u park! I on ne ne ne..i taka ostanav kaj nego vecerta prespav uzasno mi bese ..utredenta pred idenje za skopje pak me naceka za 1 min i nadrnda kako sum ovakva ne sum dobra devojka i blabla..ja klimav so glava..Znaes nenormalen covek? Sto mozes da ocekuvas...Jas patuvav on bese srce ..vecerta isto...sve preubavo me tesese da ne se nerviram poradi negovite ke prodozlime ponataka nie kaj zastanevme i superrr bese i utredenta imal golema kavga i mi kaza nemoze veke nervozi i kraj......bese ladno beozbrazen sto ne zasluzuvam nikako!!Си идела 2 години со него и он дури сега те викнал дома кај него,.......................
За среќа што си се откачила навреме од таква пи... извинете на изразов ама така е јас познавам пријател со 18 години дома му се противеа за глупости како ова нешто слично и он не попушти, дури и работеше поради тоа што му се заканија а и му ги скратија финансиите (не му даваа пари за изглегување и слично) и учеше а овој 29 а во душа како за 10 години ..Samo mi bese shok negovata odluka....ne mi deluvase da mu vlijaat do tolku negovite...no ispadna deka e mamina p........za zal.....ili moja sreka:
DOBRO BE DEVOJKO, DO NEGO E, NE E DO TEBE, KOLKU PATI SAKAS DA TI POVTORAM ZA DA TI SE VRATI SAMODOVERBATA???Blondi on zivee vo Belgrad jas Otidov prv pat kaj nego doma on doagase na dve nedeli vo Skopje....no bevme vo intenzivna komunikacija sekojdnevno...mnogo pari vloziv vo tel i zivci iskinav i vreme i on isto, zatoa sto znaeme kakva e ljubovta na dalecina UZASNA! Ali nesto bese posilno od nas..i traese kolku sto traese.......Jas ne sakav da bidam so nego zatoa sto e daleku...On me vrakase stalno i smiruvase deka se ke bide vo red...Se kriese deka doaga vo Skopje lazese pred negovite celo vreme ..Zatoa sto od pocetok oni koga slusnaa za mene koga im kaza deka ima devojka vo makedonija oni zbesnaa majka mu....A ni glas mi nemaa slusnato ni videno do ovoj vikend koa bev u Bg...znaci....me vidoa minuta dve zatvori vrata i se derese ko ludaca deka sum stvorenje i da ne ti zboram sto uste ne.... Jas takov shok u zivot nemam proziveano....nikogas...ko da e malku sizofrenicna zenata ....neznam kako da opisam......I sakav da platam hotel hostell...ne mi dade....sakav odma nazad za Skopje ne mi dade on mi rece ako idam ke dobie srcev udar....i taka ostanav nie bevme nadvor cel den nokta samo sto vlegovme me naceka za 3 min sve mi iznakaza....ko naviena...jas i rekov iskacam od tuka ke spijam ako treba u park! I on ne ne ne..i taka ostanav kaj nego vecerta prespav uzasno mi bese ..utredenta pred idenje za skopje pak me naceka za 1 min i nadrnda kako sum ovakva ne sum dobra devojka i blabla..ja klimav so glava..Znaes nenormalen covek? Sto mozes da ocekuvas...Jas patuvav on bese srce ..vecerta isto...sve preubavo me tesese da ne se nerviram poradi negovite ke prodozlime ponataka nie kaj zastanevme i superrr bese i utredenta imal golema kavga i mi kaza nemoze veke nervozi i kraj......bese ladno beozbrazen sto ne zasluzuvam nikako!!
Izivinete za pogolemiot text ali Blondi barase sto nedostasuva e toa fali ....On ne ni nosel devojki koa e ona doma ...posto e takva luda mi kazuvase...toa e.....ludaca zena domakinka koja ne raboti koja kontrolira presluskuva Koga zborevme posleden pat da mi objasni toj den on u dvor zbori a ona po nego ..i vika cel den ide po mene....i otvara vrata da slusa....da ne zbori so mene slucajno....ete toa e...se spasiv od nervozi! iskreno koj ke ja trpese.......toa ne se trpi ni sekund!
Ke teram dalje..POmirna sum sega barem....Nema nervozi .........
Samo mi bese shok negovata odluka....ne mi deluvase da mu vlijaat do tolku negovite...no ispadna deka e mamina p........za zal.....ili moja sreka:
Не биди толку строга демек не си била заљубена, знаеш дека тогаш не мислиш туку по друго ти лета паметот .Podobro se custvuvas?
Gotovo e so referative post break up?
Ti ne baras sovet, baras nekoj sto ne te znae(!) da ti ja jaca samodoverbata.
Ti "pametna vospitana fina devojka" 26 godisna, fakjas za decko nekoj sto se zaljubil do usi na 29 , seuste e student I NE ZIVEE VO SKOPJE!!
Aj idi kazi I na majka ti da ti go odbere naredniot, poso izgleda ne znaes da biras.
Se slagam so opisot na deckoto deka ne cini i mene ne mi se svigaa nekoi raboti ali mislev ke zavrsi fax raboti ke se iselii ke i se sprotistavi na majka mu itn..........ali ne bilo taka on se vrati kaj majka mu)Zaljubena.
Odberi barem nekoj asalen, pa zaljubi se posle, .