Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Не те сваќам баш..каде од позади? да го отворам куќиштето? како да се приклучам? труп сум за вакви работи хардверски..
Нема потреба од отварање... позади кај што се приклучуваат каблите...
...види таму погоре дали има уште еден ист таков плав приклучок за кабел ко што има и графичката.. ако има лесно ќе го видиш, само што овој „онбоардот“ е вертикално поставен!

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Нема потреба од отварање... позади кај што се приклучуваат каблите...
...види таму погоре дали има уште еден ист таков плав приклучок за кабел ко што има и графичката.. ако има лесно ќе го видиш, само што овој „онбоардот“ е вертикално поставен!
aбе има еден плав вертикален приклучок,маме му ебам помал правоаголен,а има и еден подолг,ама розев..до него нешто како писменце нацртано..а кој кабел да го приклучам , треба ли посебен кабел..пошто има кабел за монитор,кабел од куќиште за струја,за звучници,маус и тастатура..

Член од
22 јануари 2012
Мислења
56
Поени од реакции
18
Температурите под услов да сензорите правилно ги мерат не ти се проблем...
... а што ти кочи ( слика, реагирање на команди од тастатура и глушец...итн), од каде е звукот...
.. не е лошо да поставиш слика од task manager со активните процеси и слика со дијаграмот на искористеноста на процесорот и меморијата..
eve slika od task menager ako mislese na ova
http://img690.imageshack.us/img690/3849/asddck.png

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
На тоа ама и на слика од табот processes за сите корисници...
.. на сликава горе доле се ти е добро.... процесорот „ рипнал“ кога си го правел скринот..
... само тој антивирусот ..некако не е за твојата машина...
.... не сакам да те онерасположувам ..сеуште е прерано да се заклучи вака преку нет... но ако имаш на располагање било каков друг хард диск за проба тури го, набрзина прилепиму виндовс, работи со него и види дали ќе се повторуваат симптомите... ... се некако според кочењето и звукот што го опишуваш ми влече накај тоа да дискот почнал да заебава....

..ова вака преку нет.. сигурна дијагноза само во некој сервис.
--- надополнето: 28 август 2012 во 22:15 ---
aбе има еден плав вертикален приклучок,маме му ебам помал правоаголен,а има и еден подолг,ама розев..до него нешто како писменце нацртано..а кој кабел да го приклучам , треба ли посебен кабел..пошто има кабел за монитор,кабел од куќиште за струја,за звучници,маус и тастатура..
Сликај со Алкателот!:D

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Еве вакво треба да имаш, едно ако имаш вакво плаво VGA тогаш имаш интегрирана графичка

Член од
22 јануари 2012
Мислења
56
Поени од реакции
18
На тоа ама и на слика од табот processes за сите корисници...
.. на сликава горе доле се ти е добро.... процесорот „ рипнал“ кога си го правел скринот..
... само тој антивирусот ..некако не е за твојата машина...
.... не сакам да те онерасположувам ..сеуште е прерано да се заклучи вака преку нет... но ако имаш на располагање било каков друг хард диск за проба тури го, набрзина прилепиму виндовс, работи со него и види дали ќе се повторуваат симптомите... ... се некако според кочењето и звукот што го опишуваш ми влече накај тоа да дискот почнал да заебава...
немам антивирус незнам за кое мислиш
жити се само да не е хард дискот ме одераа овој ми е 3 хард диск и гледам хард дискот е купен 0.3 0.2 2011
еве и слика од процес
http://img580.imageshack.us/img580/2567/aaaaaqx.png

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Такво е..баш плаво ко плавото :D

А кој кабел сега да приклучам..
Вади го кабелот што е во графичката и бутни го таму!
--- надополнето: 28 август 2012 во 22:45 ---
немам антивирус незнам за кое мислиш
жити се само да не е хард дискот ме одераа овој ми е 3 хард диск и гледам хард дискот е купен 0.3 0.2 2011
еве и слика од процес
http://img580.imageshack.us/img580/2567/aaaaaqx.png
..ај изгледа погрешно сум го видел во таскбарот тоа жолтото и тоа што личи на дух...:D
... но ако немаш антивирус... вин икспе со класичен изглед да има 31 активен процес ..некако ми се чини дека нешто те оптеретува...

сега ја видов и втората слика... нормално е се..

Член од
22 јануари 2012
Мислења
56
Поени од реакции
18
TuneUp е тоа жолтото а да му дадам формат или нема врска тоа инаку хард дискот ми е на WD

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Такво е..баш плаво ко плавото :D

А кој кабел сега да приклучам..
Ваков кабел ти треба во мониторот и во графичката ама треба првен да ја извадиш старата графичка за да може да се уклучи интегрираната иначе нема да работи ако стои уште старата графичка

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Го начукав..тој ваквиот кабел ко на слика..

што иде од монитор на куќиште.. и вика но видео инпут:mad:
Темниот хакер ти кажа.... јас заборавив... вади графичкатаё1
--- надополнето: 28 август 2012 во 23:02 ---
TuneUp е тоа жолтото а да му дадам формат или нема врска тоа инаку хард дискот ми е на WD
Што да ти кажам!!!
Ако е хардверски..форматот не помага...
ако е софтверски... онда океј
Твоја одлука!

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Ваков кабел ти треба во мониторот и во графичката ама треба првен да ја извадиш старата графичка за да може да се уклучи интегрираната иначе нема да работи ако стои уште старата графичка

Таков е кабелот..епа ок,значи да ја вадам старава..фала(y)

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Таков е кабелот..епа ок,значи да ја вадам старава..фала(y)
Вади ја старата и терај после ке си инсталираш драјвери од официјалната страна на матичната ке си симнеш за таа графичка

Kajgana Shop

На врв Bottom