Рок музика и рокерски бендови

• Креатор на темата Креатор на темата Гижо
  • Време на започнување Време на започнување
Пер, јас не те прашаф за тоа какви последици оставил ПМС-от кај мене....(а доста е веројатно е да врска си немаш што значи ПМС, па си го употребуваш онака на бафтаана, прави да изгледаш попаметно)

Јас многу убаво прашаф што и покрај тоа што имаш прилично многу години во задникот, те тера толку површно да ја резонираш музиката и музичката индустрија...
А тоа со карактеристиките....
Па например, сите зборуваат за прозорецот кон светот, никој не зборува за светот....Сите избираат начин на живот, никој не избира живот...
И онака, прилично е излишно да бараш аргументи за да ги оправдаш тие бендови што потпишале за мејџор лебел...Едноставно тие аргументи не постојат...Тие бендови не се тука за истата работа за која што сме дојдени јас и ти...Ниф ги интересира да си ја постават тезгата на пазарчето на место каде што проаѓаат повеќе луѓе и на крајот од денот да си купат ново ферари со заработувачката... Нема ама баш ништо друго што ги интересира, настрана од тоа што се маваат у гради дека се којзнае што, нема, нема ама баш ништо друго... Музиката не е работа, не е занимање, не е начин на живот побогу, не е тезга, метафизика е да ти објаснам што е....
Има миљион бендови на светов кој што се дојдени тука за тебе, ама баш само за тебе, за да споделат нешто со тебе, за да се радуваат заедно со тебе, за да плачат заедно со тебе, можеш да ги пипнеш да ги шутнеш да фрлиш зелка на ниф.... Најди ги таквите бендови, и заборави на овие другиве....И онака се мртви....
Гет д пикчр?:pipi:
Прво дете дукаданче или како и да ти е напишаното, ако некој смета дека користење на зборот ПМС те прави попаметен тогаш тој што го мисли тоа е глуп-во овој случај тоа си ти. Приметив дека со ретардирани финти се обидуваш да дознаеш што значи самата кратенка? Извини не се замарам ќе оставам на твојот интелект(јеа рајт) да се помачи на интернет.

Јас површно сум ја резонирал музиката:tapp:-да те потсетам ти имаше пост каде што напиша дека емото се вика така поради фактот што они пишуваат поемоционална музика од другите бендови:music5:, знаеш ли колку треба да си ограничен во слушање и глуп и не знам уште што за да помислиш такво нешто па после да го напишеш(што е уште потрагично). Самото тоа покажува колку се разбираш од музика и колку "неповршно":classic: ти ја разонираш музиката, и музичката индустрија.

Знаеш ли кој е аргументот за бендови(квалитетни) кој што потпишуваат со големите дискографски куќи?(нормално дека не знаеш од веќе познати причини)Се вика еволуција може имаш учено за тоа нешто во 2-3 одделение, да не била еволуцијата воопшто не би напредувале како луѓе. Ама џабе се ова да ти го објаснувам-премногу информации од еднаш ќе почне глава да те боли, твојата дефиниција е најлесна и најубава за тебе "ако не разбирам нешто ќе плукam кон него"

Остатокот од твојов пост е толку ретардиран што не се ни замарам со него:jaj:. Ајт сега иди да мастурбираш или да сечеш вени на нешто додека да излезеш од пубертетот.

Море деген....
Емото е настанато од хард-кор панкот во осумдесетите или порано, кога почнале да се појавуваат бендовите кои што се помелодични, и кои во своите текстови претежно имале текстови кои што објаснуваат лични теми...Биле поемотивни(фигуративно, скоту)....
Свати?!
Не, знам... ;)

Да тоа е аргумент за еволуцијата, морону....
Ама е и уште поголем аргумет дека бендот не бил тука за музиката in first place, МОРОНУ!

А да, и мојот пост ти изгледа ретардиран, само поради рефлексијата на твојата ретардираност врз твојот монитор налепен со издркотини по долгите и осамени ноќи....

Чао-Пријатно...:pipi:

Море деген....
Емото е настанато од хард-кор панкот во осумдесетите или порано, кога почнале да се појавуваат бендовите кои што се помелодични, и кои во своите текстови претежно имале текстови кои што објаснуваат лични теми...Биле поемотивни(фигуративно, скоту)....
Свати?!
Не, знам... ;)

Да тоа е аргумент за еволуцијата, морону....
Ама е и уште поголем аргумет дека бендот не бил тука за музиката in first place, МОРОНУ!

А да, и мојот пост ти изгледа ретардиран, само поради рефлексијата на твојата ретардираност врз твојот монитор налепен со издркотини по долгите и осамени ноќи....

Чао-Пријатно...:pipi:

Хм да имаше да кажеш нешто паметно ќе кажеше, но цело време само со навреди идеш.
Не паѓам на тинејџерски исфрустрирани провокации-барем на оваа тема треба да има конструктивна дискусија а не само пишување прво што ќе ти дојде на памет.

Бај д веј немој да се трудиш да ме реметиш или да ме навредиш, само ќе се засрамиш.:baeh:

Не знам колку ќе има врска постов со темава, ама за да не отварам нова морам да пишам.

Денес, на 20ти август 1966 година е роден легендата во хеви метал музиката Darrell 'Dimebag' Abbot, гитарист на Пантера. За жал, Дајм не е помеѓу живите, убиен е на 8ми декември 2004 година. Умрел на местото каде највеќе сакал да биде - на сцена.

Тој припаѓа (барем за мене) во групата со гитаристи кои влегле во историјата по својата иновативност, убедливо и тоа. Револуционерен со својата техника и power рифови, дефинитивно е еден од најдобрите што сум имал чест да ги слушнам и да се запознаам со нивната музика.

'He came to rock, and rocked like no one other.'

R.I.P. - Dimebag Darrell

Dimebag%20Darrell-color.jpg

само да те поправам малце.. целото име му е Darrell "Dimebag" Lance Abbott ... исто познат и како Diamond Darrell како што некои го нарекуваат ... а гнидата шугава што пукаше у него се вика Nathan Gale !

еве ја и песната што Zakk Wylde му ја посвети на Darrell ...
[media]http://youtube.com/watch?v=j47Ld9cV9Rs[/media]

Хм да имаше да кажеш нешто паметно ќе кажеше, но цело време само со навреди идеш.
Не паѓам на тинејџерски исфрустрирани провокации-барем на оваа тема треба да има конструктивна дискусија а не само пишување прво што ќе ти дојде на памет.

Бај д веј немој да се трудиш да ме реметиш или да ме навредиш, само ќе се засрамиш.:baeh:
Ама ти озбилен си?!
Шо те тера толку да си ласкаш, и да мислиш дека јас се трудам тебе да те навредам?!
Јас можеби да, уште некој месец ќе бидам тинејџер...
Ама тоа не е аргумент со кој што треба да се оправдаш пред фактот кој вели дека апсолутно ништо од тоа што го напишаф ти не си способен да го процесираш....
А и за твоја информација, тоа кога ќе пишам негде морон, го ставам чисто ко стапица, на која што ти ќе се фатиш одкако нема ама баш ништо да сфатиш, у спротивно ти нема ни да го приметиш моронот....
И не дека грешам кога те нарекувам така, скраја...
И пак...Јас ти понудиф конструктивна дискусија за тоа како бендовите што се на мејџор лебел се веќе мртви.... Но тоа го искажаф малце неконвенционално, и секако, ти не го сконта....

Тоа за емо бендовите...
Онака, СЕ! се шо требаше да направиш е да пишеш на гугле име од некои од тие што ги набројаф, ќе најдеше некои песни од ниф, и ќе сватеше за што зборам, мајмун да беше ќе го сконташе тоа....

Па! Па! :smir:

Пер, јас не те прашаф за тоа какви последици оставил ПМС-от кај мене....(а доста е веројатно е да врска си немаш што значи ПМС, па си го употребуваш онака на бафтаана, прави да изгледаш попаметно)

Јас многу убаво прашаф што и покрај тоа што имаш прилично многу години во задникот, те тера толку површно да ја резонираш музиката и музичката индустрија...
А тоа со карактеристиките....
Па например, сите зборуваат за прозорецот кон светот, никој не зборува за светот....Сите избираат начин на живот, никој не избира живот...
И онака, прилично е излишно да бараш аргументи за да ги оправдаш тие бендови што потпишале за мејџор лебел...Едноставно тие аргументи не постојат...Тие бендови не се тука за истата работа за која што сме дојдени јас и ти...Ниф ги интересира да си ја постават тезгата на пазарчето на место каде што проаѓаат повеќе луѓе и на крајот од денот да си купат ново ферари со заработувачката... Нема ама баш ништо друго што ги интересира, настрана од тоа што се маваат у гради дека се којзнае што, нема, нема ама баш ништо друго... Музиката не е работа, не е занимање, не е начин на живот побогу, не е тезга, метафизика е да ти објаснам што е....
Има миљион бендови на светов кој што се дојдени тука за тебе, ама баш само за тебе, за да споделат нешто со тебе, за да се радуваат заедно со тебе, за да плачат заедно со тебе, можеш да ги пипнеш да ги шутнеш да фрлиш зелка на ниф.... Најди ги таквите бендови, и заборави на овие другиве....И онака се мртви....
Гет д пикчр?:pipi:

ti imas golem problem ne znaes kade se upotrebuva bukvata F a kade V ovie zgolemeni bukvi namesto f treba da stavis V

И лектори почнаа да одат по форумиве, види мајката....

Ти си сериозна грешка....
Јас тоа со Ф-то го правам со претходна умисла....:smir:

MSV лееј преку таквото више ок сите сватија ти си интелигенција во движење а ја сум ретардиран. Еве признавм глуп сум што да правам толку ми дал бог.

Се надевам дека моето признание ќе те заќути и ќе прекинеш да ја сереш темата со постови како ти пишуваш со претходна умисла и како поставуваш замки со навредливите зборови-никој не сака тоа да чита во тема за рок и рокерски бендови ок!

MSV лееј преку таквото више ок сите сватија ти си интелигенција во движење а ја сум ретардиран. Еве признавм глуп сум што да правам толку ми дал бог.

Се надевам дека моето признание ќе те заќути и ќе прекинеш да ја сереш темата со постови како ти пишуваш со претходна умисла и како поставуваш замки со навредливите зборови-никој не сака тоа да чита во тема за рок и рокерски бендови ок!
se soglasuvam so tebe

не се лоши .. али ништо посебно ...
---------------------------------------

иначе ова може ке сака некој да го види ...

Alice in Chains & James Hetfield - Would ?
[MEDIA]http://www.youtube.com/watch?v=n_cZ60v9YdM[/MEDIA]

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom