Реинкарнација

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување

Верувате ли во реинкарнација?

• Да

Гласови: 274 58,4%
  • Не

Гласови: 128 27,3%
  • Не сум размислувал/а ...

Гласови: 67 14,3%

• Вкупно гласачи
    469
Се бшто нема научна поткрепа се коси со вистината.

Но дај информации за тие луѓе кои отишле понапред(само без видеа и англиски текст) јас барам било каков доказ,макар и псеудо, сакам да видам од друг агол-каде отишле тие луѓе,до кои заклучоци дошле врз основа на што-какви истражувања вршеле(немој да ми кажеш за јапонците кои на оризот му пееле,го фалеле и испаднало здраво растение а другиот кој го карале испаднал утка) значи не само истражувањата и методите ме интересираат,инструментите и.т.н.

пошто сигурно нема да им веруваш на спиритуални гуруа и слично, има луѓе од други области, луѓе кои биле скептици како тебе, па и мене, ама како резултат на некои инцидентни случки им се сменил скроз погледот кон тие работи. нивните истражување немаат никаква религиска конотација. Не дека на овие ќе им веруваш, пошто инструментите се човечки субјекти, нема апарат/направа која ќе ти даде видео снимка од нечие искуство, ама чисто за пример би ги спомнал Michael Newton и Robert Monroe / The Monroe institute. Имам свои субјективни причини за кои цврсто им верувам, твое е да размислиш дека можеби не е така како во твојот систем на верувања пред цврсто да отфрлиш нешто. нивните истражувања се базирани врз разни субјективни искуства кои не можат да се препишат на коинциденција, иако можда немаат доказ каков што сакаш со формули и променливи, не е таква природата на тие нешта ни им било тоа и намерата. отсуството на доказ не е доказ на отсуство, не можеш да кажеш дека се коси со нешто заради тоа.

ќе забраев и ова: http://en.wikipedia.org/wiki/Awareness vs http://en.wikipedia.org/wiki/Self-awareness, да не биде јас сум ги измислил термините свест и самосвест, има разлика огромна ;)

Bodhidharma....ајде брат објасни што е реинкарнација а што нирвана...

Реинкарнација е отсуство на нирвана... а нирвана е еднакво на 0 помножено со бесконечност...:D
Сепак Bodhidharma нека објасни ако не го мрзи оти мене ме мрзи затоа со кратки црти, а и ти gurdjieff си мрза исто така... извини вака...:icon_lol:

Bodhidharma....ајде брат објасни што е реинкарнација а што нирвана...
Реинкарнација е отсуство на нирвана... а нирвана е еднакво на 0 помножено со бесконечност...:D
Сепак Bodhidharma нека објасни ако не го мрзи оти мене ме мрзи затоа со кратки црти, а и ти gurdjieff си мрза исто така... извини вака...:icon_lol:
Ќе одговорам, ама ми треба време да го составам се тоа :)
Тешки прашања овој Г поставува :D

Ти бе...цел живот те мрзи.....
да не ти тоа само изговор а...:sneaky:

Само денеска не, оти празник е....гледаш ни атеисти нема се се по црквите.
Колку е мирен подфорумот религија, виде?
Абе гробишта го направија....морам математички проблеми да им задавам....поима немаат од религија...:pos:

Фино за религија ама јас не сум Екслекс

The child can become conscious only if in his past life he has meditated enough, has created enough meditative energy to fight with the darkness that death brings. One simply is lost in an oblivion and then suddenly finds a new womb and forgets completely about the old body. There is a discontinuity. This darkness, this unconsciousness creates the discontinuity.

The East has been working hard to penetrate these barriers. And ten thousand years' work has not been in vain. Everybody can penetrate to the past life, or many past lives. But for that you have to go deeper into your meditation, for two reasons: unless you go deeper, you cannot find the door to another life; secondly, you have to be deeper in meditation because if you find the door of another life, a flood of events will come into the mind. It is hard enough even to carry one life....

Кратки... да, барем кај мене бидејќи сметам дека кога веќе сме тука имаме доволно во главата да знаеме и англиски, пожелен е превод во секој случај. Но не сум бришел постови напишани на англиски досега

Душата што луѓето ја препишуваат на човекот, и
која се тврди дека, по смртта, го продолжува
независна егзистенција и дека прави трансмиграција.
Па, јас не верувам.
Сепак нешто се гради во човекот, во неговиот живот, на ова јас не се сомневам. Ќе го објаснам вака: човекот е роден
со капацитети со кои одредени искуства
произведуваат во него, во текот на својот живот,
цврста супстанца, и од оваа супстанца
постепено се формира нешто што е способно
да придобие живот речиси независно од физичкото тело.
По смртта, тоа не менува ништо заедно со физичкото тело, но само подоцна,откако ќе се одвои од ова тело. "

Душата што луѓето ја препишуваат на човекот, и
која се тврди дека, по смртта, го продолжува
независна егзистенција и дека прави трансмиграција.
Па, јас не верувам.
Сепак нешто се гради во човекот, во неговиот живот, на ова јас не се сомневам. Ќе го објаснам вака: човекот е роден
со капацитети со кои одредени искуства
произведуваат во него, во текот на својот живот,
цврста супстанца, и од оваа супстанца
постепено се формира нешто што е способно
да придобие живот речиси независно од физичкото тело.
По смртта, тоа не менува ништо заедно со физичкото тело, но само подоцна,откако ќе се одвои од ова тело. "
A kakvo objasnuvanje imas za sonot?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom