Рок музика и рокерски бендови

• Креатор на темата Креатор на темата Гижо
  • Време на започнување Време на започнување
Ja gi slusam G'n'R,Nirvana,AC/DC,Iron Maiden,Metallica,Sistem of a down,cradle of filth,Led Zeppelin.....i mnogu drugi sea me mrzi da nabrojuvam.

The good , the bad, and the queen-The good, the bad and the queen (2007)
albumot е просто masterpiece, слушам го со денови, чудо од рок музика.
Dredg-Catch without arms(2005)
art/progressive rock од сад, лудница,едно од подобрите цд у последно време шо ги слушав. ногу се заразив со post rock, окапав од слушање на EXPLOSIONS IN THE SKY, неверојатен bend,музика за душа,просто ме тера да скокам од радост, инструментална одисеја ,исто i GOD SPEED YOU! BLACK EMPEROR, SIGUR ROS, MOGWAI,....

Пишував на темата за Индепендент рок за The Good, the bad and the Queen коа искочија. Од коа го купив албумот секој ден мора се преслуша макар еднаш Northern Whale. Чудесна песна! Long live Damon Albarn!!

Не знам да ли некој го купил најновот ремек-дело на The Queens Of Stone Age-Еra Vulgaris? Aлбумот го купив пред едно месец дена, и секој ден комплетно го преслушувам!
Еве и една од најдобрите ствари на албумот, интересна е и зашто некој фан на бендот ја намонтирал на почетните кадри на сега веќе култниот Бразилски филм Cidade de Deus!

Queens of the stone age-Suture up your future (highly recommended!!!)
http://youtube.com/watch?v=pjQGVa--4oc

duh јас се извинувам шо го утнав жанрот на бендовите бај д веј НУЕФЕКС или NOFX =punk rock :wink:

da ne solam mnogu pamet ovoj bend vaka onoj onaka ke vi kazam ki bendovi si gi sakam jas:HIM,AFI,METALICA,EVANESCENCE,G'N'R,LINKING PARK itn.

Silverchair имаат нов албум straight lines.
Јас тек сега го преслушувам мислам деновиве и не можам баш да оформам мислење.
Секој албум имат различен стил паи овој е многу различен од претпоследниот.
Ако некој знае кој се или ги има случнато ова она нека каже нешто.
Не ми с отвора нова тема на ова зашо знам дека само 2-3 на форумов се вистински рокери и го знаат бендов.

Пост-гранџ глеам те влече.

Искрено незнам многу песни од нив. Се концентрирам поише на метал.

Пост-гранџ глеам те влече.

Искрено незнам многу песни од нив. Се концентрирам поише на метал.

Ме влече али џабе многу малку се квалитетни пост гранџ бендови. Затоа и ја на моменти појше забегавам на метал!

Од мене еден бенд

The Aquabats

TheFuryoftheAquabats.jpg

Најблизок опис за нив е Devo, веќе постојат од 1994та, текстовите им се чисто хумористични. Незнам многу многу за нив, ама еве една песна.

[media]http://youtube.com/watch?v=z4tw6vBbwVY[/media]

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom