Рок музика и рокерски бендови

• Креатор на темата Креатор на темата Гижо
  • Време на започнување Време на започнување
Огромна, ненадокнадена штета ќе беше доколку не ја продолжија кариерата заедно по онаа трагегија. Овој нов, зрел Прл Џем е се што од секогаш сум можел да барам од рок група!

дајте некој бенд препорака со ваков стил ирско+панк-рок

Flogging Molly

поише ирско него ли панк рок, ама има дози на панк рок

another bag of brick pocna zestoko:) utre ke gi proveram ili podobro kaj 1-vi ebate konekcija

Johnny Stulic напиша:
дајте некој бенд препорака со ваков стил ирско+панк-рок

Мischief Brew...
Не баш ирско, ама го има тај шмек... :smir:

Гижо напиша:
Flogging Molly

поише ирско него ли панк рок, ама има дози на панк рок
преслушав нешто искрено неколку песни премногу фенси за мој вкус во секој случај се одлични

Од тие што ги слушнав 10-тина реквиум фор а даинг така најмногу ми влезе во уво

MSV напиша:

Вакво нешто не постои бај да веј провери сандак

jas slusam rok,punk i heavy metal
sea posledno vreme stanuvam zavisen od Marilyn Manson i Slipknot
ama spored mene GnR i AC/DC se sipmly the best...
na Thunderstruck otkacuvam...

od pink floyd,the who,maiden,rolling stones...toa ostrovjanite na svetot mu dale 2 raboti kvalitetna muzika i fudbalski klubovi...

Narkos напиша:
jas slusam rok,punk i heavy metal
sea posledno vreme stanuvam zavisen od Marilyn Manson i Slipknot
ama spored mene GnR i AC/DC se sipmly the best...
na Thunderstruck otkacuvam...
nejkam da se furam, ali aj kazi eden punk i eden heavy metal bend od ovie so gi nabroja.

Epa najmnogu od se si sakam ROCK..Punk-rock , emo-rock , alternative-rock , hard-rock..i sl. :) ..\m/

Interpol-Heinrich Maneuver

Најновиот клип на "New York darlings" Интерпол предизвика вистинска експлозија на различни критики (повеќето негативни) поради за некои шокатното (во негативна смисла се разбира) видео за нивниот прв сингл од албумот "Our love to admire"
Погледнете го клипот, па оценете сами!
За мене (а знаете дека јас имам wierd taste!) ова е вистинско мало ремек дело!

today my heart swings.....

се нафурав на Блок парти, англичаниве се закон, ама не знам дали луѓево чуле за нив, а сакам све старо од Дорс, до Пинк Флојд, слушам Смитс, Кјур, Дјуран Дјуран, Алтравокс,Депеш Мод,Пласибо, некои панкоини од Базкокс, зависи бе, од време место...Сеа ми се актуелни и Џон Мејер, Ер,италијански рок, и тоа е интересно, а последно нешто добро што ми се свиѓаше беше од Арктик Манкис, од нашиве Беи д фиш и Бастион.Добра манџа од стилови имам :)

у последно време интензивно ги слушам Slipknot, SOAD, Metalica, и Dream teather ууу да и Нуефекс ќе ги забораев :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom