Samsung на Apple ќе треба да му плати 1 милијарда долари

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
Работава е "имам ист ваков црн мерцедес, само што е лада и сина" :pos::pos::pos:

А што велиш повеке личи на 3GS, а, а они сиротите исто сра*е ебаго. :pos:

104980-iphone-3gs-or-iphone-4.jpg

А слободно може и брат им еднојајчен близнак 4S да им се придружи во ревијата наречена "пронајди ја разликата" :pos::pos:

2012_8_26_20_46_15_715.jpg

бреј ама смешно.
абе многу тврдоглав хејтер си

епа сега ако седиште на тој суд задолжен за тие работи е во Америка..тоа е..генерално гледано Америка управува со се..појди од нафтата, преку пољопривреда до технологија..јбг
нема врска кај е судот..битни се факти и докази...

Кои бе факти, кои бе докази....те читам низ постовите и паѓам од смеење...ме боли кур и за ејпл и за самсунг..
..се е тоа фарса... се е тоа само реклама, малку скапичка но сепак само реклама... компаниите нема ни да го осетат трошокот.. баш напротив, ќе заработат уште повеќе..
.. па на крај од краевите, од кај ејпл дознал за копирањето на технологијата, сигурно врапци не му кажале... туку фино лепо си купил неколку Самсунг модели и ги раставил до последен атом, но не со намера да види дека се копирани нивните модели туку со намера да ги проучи и види дали нешто може од тоа да примени кај своите производи со цел да ги подобри, поефтини итн...... тоа... ако не си знаел се вика индустриска шпионажа... значи во крајна линија доказите се собрани на нелегален начин.
.. а што пак има посебно и кај двата телефона... телефон ко телефон.. ало кај си, што правиш ... и слично..
.. се друго е само фетиш за малограѓански снобови...

.. е ај сега да земат производителите на автомобили да почнат да се тужат меѓусебно ...кој од кого краде.. па сите коли се ко јајце на јајце и однадвор и одвнатре и моторот е тој едниот единствен.. ОТО мотор... од пред сто и кусур години, е ај сега наследниците на Ото да почнат да тужат се и секого...
... сакам да речам... дизајнот е тој, дефиниран е од функционалноста и тековните модни трендови... и нема тука многу мрдање лево десно, одма си демоде...

Кои бе факти, кои бе докази....те читам низ постовите и паѓам од смеење...ме боли кур и за ејпл и за самсунг..
..се е тоа фарса... се е тоа само реклама, малку скапичка но сепак само реклама... компаниите нема ни да го осетат трошокот.. баш напротив, ќе заработат уште повеќе..
.. па на крај од краевите, од кај ејпл дознал за копирањето на технологијата, сигурно врапци не му кажале... туку фино лепо си купил неколку Самсунг модели и ги раставил до последен атом, но не со намера да види дека се копирани нивните модели туку со намера да ги проучи и види дали нешто може од тоа да примени кај своите производи со цел да ги подобри, поефтини итн...... тоа... ако не си знаел се вика индустриска шпионажа... значи во крајна линија доказите се собрани на нелегален начин.
.. а што пак има посебно и кај двата телефона... телефон ко телефон.. ало кај си, што правиш ... и слично..
.. се друго е само фетиш за малограѓански снобови...

.. е ај сега да земат производителите на автомобили да почнат да се тужат меѓусебно ...кој од кого краде.. па сите коли се ко јајце на јајце и однадвор и одвнатре и моторот е тој едниот единствен.. ОТО мотор... од пред сто и кусур години, е ај сега наследниците на Ото да почнат да тужат се и секого...
... сакам да речам... дизајнот е тој, дефиниран е од функционалноста и тековните модни трендови... и нема тука многу мрдање лево десно, одма си демоде...

тоа старинско размислуваање телефон си е телефон за да се јавиш и порака да пратиш не ти држи... сега сакам меил да проверам или да пратам..или да видам резултат некој, или да снимам видео, или да сликам, а на кафе сум, или на пат, или на плажа...и што треба ли да носам лап топ со мене или камера или апарат...не, кога смартфонот го врши тоа феноменално, а плус е и телефон.
и кои бе докази се соберени на нелегален начин......па погледни само, спореди ги на шљамсунг телефоните пред и после ајфон..

тоа старинско размислуваање телефон си е телефон за да се јавиш и порака да пратиш не ти држи... сега сакам меил да проверам или да пратам..или да видам резултат некој, или да снимам видео, или да сликам, а на кафе сум, или на пат, или на плажа...и што треба ли да носам лап топ со мене или камера или апарат...не, кога смартфонот го врши тоа феноменално, а плус е и телефон.
и кои бе докази се соберени на нелегален начин......па погледни само, спореди ги на шљамсунг телефоните пред и после ајфон..
А ти ептен важна личност си што светот не може ни минута без тебе...
.. на плажа.. па ако и таму ги носиш сите тие дрангулии ич не оди.. седи си дома.. на плажа се носат купачи по некое ладно пиво, забораваш на се и уживаш во погледот во природните и силиконските убавини....
.. на кафе.. со мене..е строго забрането вадење на мобиљка на маса и јавување.. не сум седнал со некој за тој да ми цело време буљи и дрнда во мобиљката... туку ме чуди и овој изразов...„на кафе“ а никој кафе нема пред себе... јас сеуште го употребувам изразот... ај да седнеме негде... .. упм.. се кафеџии станавте..
...тоа со кафето.. е ритуал на комшиските алапачи и оговарачки..
.. резултат..да бе ќе умреш ако одма не видиш.. ќе ти избега премијата...
..меил.. абе секој секунд по илјада мејлови имаш... па нели мејлот е веќе умрена работа!
... абе иди таму... ни сам не знаеш што сакаш..

А ти ептен важна личност си што светот не може ни минута без тебе...
.. на плажа.. па ако и таму ги носиш сите тие дрангулии ич не оди.. седи си дома.. на плажа се носат купачи по некое ладно пиво, забораваш на се и уживаш во погледот во природните и силиконските убавини....
.. на кафе.. со мене..е строго забрането вадење на мобиљка на маса и јавување.. не сум седнал со некој за тој да ми цело време буљи и дрнда во мобиљката... туку ме чуди и овој изразов...„на кафе“ а никој кафе нема пред себе... јас сеуште го употребувам изразот... ај да седнеме негде... .. упм.. се кафеџии станавте..
...тоа со кафето.. е ритуал на комшиските алапачи и оговарачки..
.. резултат..да бе ќе умреш ако одма не видиш.. ќе ти избега премијата...
..меил.. абе секој секунд по илјада мејлови имаш... па нели мејлот е веќе умрена работа!
... абе иди таму... ни сам не знаеш што сакаш..

кој ти е мој на тебе бе.. што си живчан толку.. релакс малце ало..
тоа е твое мислење и ти така си сакаш, а ја што сакам тоа го имам или ќе го имам...
а тие малку работи што ги наведов горе, а ти ги демантираш не ги мислев лично за мене, туку генерално гледано.. иначе и ја сум против на "кафе" и ајде цело време у телефон..ме иритира и мене тоа..али не е само кафе..и меил..и плажа..не ме сфаќај буквално..

кој ти е мој на тебе бе.. што си живчан толку.. релакс малце ало...
Пак ќе сум офтопик!
Не сум јас живчан...
... туку на мојот пост дека судскиот процес е само маркетиншка фарса и нешто кобајаги образлагав ...ти се најде увреден и отиде офф топик на што мораше и јас офф топик да ти одговорам...
.. толку од мене... !
..ај сега пак стисни ..Пријави!...:pos::pos:

А добро не ми е јасно мене ова..самсунг го изгубил спорот и има забрана за продавање..за каде важи таа забрана..за Америка или општо..? Нема логика второво да е..

Пак ќе сум офтопик!
Не сум јас живчан...
... туку на мојот пост дека судскиот процес е само маркетиншка фарса и нешто кобајаги образлагав ...ти се најде увреден и отиде офф топик на што мораше и јас офф топик да ти одговорам...
.. толку од мене... !
..ај сега пак стисни ..Пријави!...:pos::pos:
ти у твојот прв пост напиша бааги работи..повеќе оффтопици.. и не сум се нашол увреден..ти мислиш дека си у право и многу знаеш и не се сложуваш со мене..ок терај..ја мислам друго, терам..нема што да се убедуваме

А добро не ми е јасно мене ова..самсунг го изгубил спорот и има забрана за продавање..за каде важи таа забрана..за Америка или општо..? Нема логика второво да е..
Ке ја бомбардираат Јужна Кореја ако продолжи со продавање и не ја плати казната...:pos:

Ко небаре првпат ги гледате американците во вакво светло. Се знае тој што е силен, што ја има популарноста, центарот на вниманието ќе сака по СЕКОЈА ЦЕНА да се задржи таму. Стравот од продорот на корејската и јапонската технологија во Америка е голем. Продажбата на Apple драстично опадна по смртта на Џобс и Самсунг го искористи тоа. Небаре тие чекаа овој да умре па да ископираат тоа телефоните, глупости....смартфоните од Samsung беа уште кога беше и Џобс жив. Ете тој ги дизајнираше Ајфоните, шо не се побунија уште тогаш дека се копии, во старт...?! Него сега кога видоа дека Samsung се издига и оп, удри со се и сешто. Абе нема да успеат, нема....не си можат тие со Истокот во ум, технологија и манири и се....ќе го јадат во догледно време, кај и да е. you can bet on it ^_^

Во секој случај кој е љубител на galaxy s2 нека го земе побрзо.
Не разбирам, освен казната која треба да ја плати самсунг ќе има ли забрана за продажба на нивните телефони и дали само во Америка или и насекаде низ светот.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom