Вашето омилено јадење

• Креатор на темата Креатор на темата Filip99
  • Време на започнување Време на започнување
Шо отварате вакви теми бе, а? Ти бе креаторот, свесен си колку е тешко вака навечер да читаш за 300 вкусни јадења а те мрзит дури и тост да си напрајш... башка и не си будала да прајш селско месо во 4 сабалје, поготово ако и не знаеш да ја направиш.
Убо шо не одговориле манекенките на темава: мене најомилено јадење ми е кавијар без помфрит:facepalm:..............
чичко тетке, жити молимте.
Друго нешто шо сакам да кажам моментално ми се јадит: јагула, крап, пастрмка, белвица и другите вакви животкинки, ама на скара и бело винце траминац од фридижер:icon_mrgr:.

Лазањи, Пица, (строго од Gigo) Лигњи, Лосос, Печурки на жар, Галички кашкавал, Шпагети, Киндер-Лада (Нутела лол?) Васина (најдобра торта икад) итн, тоа ми текнува во моментов.

Од азиска кујна - Сисиг поготово со пиво, Том Јам Кунг, Сатеј ама индонезиски стил.

Од балканот - кебапи кај Дестан, боза од Апче, велешка пастрамајлија ајвар со сиренје и секако сарма. Од соседството само србите ги признавам за кај нив скара е скара.

Во послдено време почнав да јадам доста RAW FOOD, незнам на македонски како се вика, станува збор за непроцесирана и неготвена храна. Тартарски бивтек, свежа туна и сомон стекови стрикно само со лимун, сој сос и васаби.

Обожавам и дивеч - крокодил, кенгур, срна и разни типови птици од кој Mutton Bird ми е омилена.

Bidejki rabotam ko kelner na brod skoro 10 godini,mozete da zamislite sto sve imam probano tamu.

da gi odvojam moite favoriti

Italian-Minestrone-Soup.jpg Minestrone

grilled-salmon-marinade.jpg Losos na skaral.jpgPrime rib so pekarski kompir i pavlaka vo nego.l.jpgFiletMignon2.jpgFillet mignon so cabernet sauce

I na kraj posle teska dilema pokraj site deserti na brod sto gi imam probano(bukvalno site)...eve go shampionot.

cake1.jpg
Warm chocolate melting cake so sladoled od vanila na strana

choc-melt-cake-1.jpg
Vaka izgleda od vnatre,cisto cokolado.

Epa dragi moi forumdzii toa ke e mojot izbor,i uste 10 dena posle 9 meseci pauza ke imam ponovo prilika da uzivam vo ovie raboti.

Ориз со варен зеленчук уз пилешко.
Гравче тавче со кобасички мх

Па после мусака,полнети пиперки и сарма :D

Макарони/Шпагетки обавезно :D
Па после стекче/шницла со компирчиња итн итн :D

Благо скоро и да не јадам веќе подолго време,не го можам поеќе.

Леден чај Нестеа ко пијалок летово е супер,лудници е :D

Пинџуууур!:гик::гик::гик:

Мммммммм, можам пинџур за доручек, ручек и вечера секој ден да го јадам...
Се давам во пинџур...

Онака... имаш тазе крцкаво лепче, уште топло, сиренце и пинџурче....:love:

Пинџуууур!:гик::гик::гик:

Мммммммм, можам пинџур за доручек, ручек и вечера секој ден да го јадам...
Се давам во пинџур...

Онака... имаш тазе крцкаво лепче, уште топло, сиренце и пинџурче....:love:
Crazy...bratuced moj cela tegla i kilo leb za eden obrok moze da izede
p.s....zaboravi na laden yogurt :-)

Еј ова на Крејзи ме потсети на Ајваааааааааааар:vozbud::vozbud:

Топол ајвар од шерпа + лепче + сиренце:love::vozbud::vozbud::vozbud:

Ориз со варен зеленчук уз пилешко.
Гравче тавче со кобасички мх

Па после мусака,полнети пиперки и сарма :D

Макарони/Шпагетки обавезно :D
Па после стекче/шницла со компирчиња итн итн :D

Благо скоро и да не јадам веќе подолго време,не го можам поеќе.

Леден чај Нестеа ко пијалок летово е супер,лудници е :D

:cuc:

Истово, комплетно.

Ќе додадам уште пастрмајлија, пица и спанаќ со кисело млеко. На do not want листата ми се бурек со зелка/праз, све со праз и печурки. (желудочни проблеми, ќе ме разберете)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom