ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

Член од
21 август 2011
Мислења
145
Поени од реакции
46
Се плаќа за земање дипломи?
Знам дека за уверение се плаќа 3500 денари , ваљда и за дипломите бараат нешто ..
--- надополнето: 26 август 2012 во 23:05 ---
Колеги, како се спроведува есејот по ГПП?
Содржината на тужбите треба да ја измислиме ние однапред или на денот на полагањето ќе има дадено содржина па согласно формата само да ја составиме тужбата?
Од дома си ги составуваш , таму само ќе ти го даде видот на поднесокот и си пишуваш како што си спремил дома :)

O

Orion.

Гостин
law_girl

Деклараторна, конститутивна и кондемнаторна тужба. Други поднесци освен овие 3 вида тужби ќе има или не?

И уште нешто
12 недела - ''средства за обезбедување на побарувањата'' треба да се учи цело? (од 195 до 239?) 60 страни има само во таа недела :facepalm:

Член од
21 август 2011
Мислења
145
Поени од реакции
46
Уверение за оценки 3500 денари?
What?
What?
WHAT?
Не не , уверение за оценки е 500 ден. Уверение за завршени додипломски студии е 3500 денари
--- надополнето: 27 август 2012 во 00:02 ---
law_girl

Деклараторна, конститутивна и кондемнаторна тужба. Други поднесци освен овие 3 вида тужби ќе има или не?

И уште нешто
12 недела - ''средства за обезбедување на побарувањата'' треба да се учи цело? (од 195 до 239?) 60 страни има само во таа недела :facepalm:
Да само тие 3 тужби се , така беа кога го полагав не верувам дека сменила нешто , прашај си за секој случај . А за страните вака имам запишано како што кажуваше асис. на предавање : 195; 202-204 ; 205 ; 214-219 и средства за извршување .

O

Orion.

Гостин
Да само тие 3 тужби се , така беа кога го полагав не верувам дека сменила нешто , прашај си за секој случај . А за страните вака имам запишано како што кажуваше асис. на предавање : 195; 202-204 ; 205 ; 214-219 и средства за извршување .
Не се компатибилни тие страници што ги пишуваш со материјата, но тоа е само за 12 недела, за другите недели е во ред. Ќе го учам цело јбг
Фала;)

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Не не , уверение за оценки е 500 ден. Уверение за завршени додипломски студии е 3500 денари
Моја грешка.
Не знаев дека биле два вида на уверение. :pipi:

Член од
21 август 2011
Мислења
145
Поени од реакции
46
Не се компатибилни тие страници што ги пишуваш со материјата, но тоа е само за 12 недела, за другите недели е во ред. Ќе го учам цело јбг
Фала;)
Да бе и ја тоа го приметив сега , ќе прашам утре некој за сигурно и ќе ти пишам

Член од
24 август 2012
Мислења
6
Поени од реакции
0
Da ne ima slucajno nesto prasanja Evropska Unija da prati nekoj kolega.... nema spas samo od knigata:facepalm:

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Ајде вака како иден ваш колега, да ме подучите, да ми дадете некој совет у врска со студииве, испити, предавања, на што да обрнам повеќе внимание и некои такви работи :)
Учи само граѓанско и стварно право. :D Другите кад тад ќе ги положиш xD

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Учи само граѓанско и стварно право. :D Другите кад тад ќе ги положиш xD
Богами со новиов систем не се сомневам дека ке ги положи без проблем.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Богами со новиов систем не се сомневам дека ке ги положи без проблем.
Е тоа да... сите кажаа дека прошле лесно :S Ја утре полагам стварно. Само тоа и граѓанско ми останаа. А тек сега и 3та год. ми доаѓа :D

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Е тоа да... сите кажаа дека прошле лесно :S Ја утре полагам стварно. Само тоа и граѓанско ми останаа. А тек сега и 3та год. ми доаѓа :D
Која група си?

Kajgana Shop

На врв Bottom