Шефе за да имаш јака економија треба да имаш и стабилна држава тоа ес стабилна политичка состојба,и не ти држи логиката затоа што ,зар ние ја направивме кризата 99 кога Нато ја нападна Србија и кога примивме 300 000 рамковни од Косово, зар ние Македонците во 2001 ја направивме кризата, зар ние македонците направивме во почетокот на девесетите ембарго спрема Грција или Грција спрема нас направи ембаро? Како некој македонец да се осмели повеќе да инвестира кога не знае дали за 10 години ќе постои оваа држава, јас што тука живеам двапати размислувам пред некоја сума пари нешто да инвестирам во смисол а што ако пукне тука таму кај што сум го вложил капиталот за 5 пати ке ми се скрати, а не па некој странец слушај ги албанските партии, сега малку им е рамковниот бараат албанкиот јазик да се употребува за цела држава, да се менуваат химната и грбот, буџетот со бадентер да се носи и да се менува политичкото уредување односно да стане Македонија држава со федеративен систем каде што рамковните ќе добијат автономија а автономија е чекор пред независност, не ме заебавај за да имаш економија треба да имаш и правен систем кој правен систем е тоа некој што бил терорист што убивал тепал, масакрирал го амнестира и истиот тој сега е министер, пратеник директор на јавно претпријатије, а некој украл 1000 евра ке лежи во затвор, не ме заебавај зар тоа е правна држава? Пример државата и неговите институции треба да му обезбедуваат безбедност и сигурност на секој инвеститор, а кој мене ќе ми гарантира некој полуписмен учка што не знае два збора македонски, а врска нема од работата што ја работи го ставила заради заслуги што бил во учк и некој таков мене треба да ми гарантира безбедбност и сигурност ,и владење на системот немој да ме заебаваш. Македонската внтрешна нестабилност е предизвикана од радикалните барања и однесување на албаските партии во Македонија , ти дали знаеш што значат изјави на Тачи и Али Ахмети од типот или ќе биде по наше или ке има војна во Македонија пази претседатели на најголемите 2 од 4 партии во Македонија! Остај ги Вмро и Сдсм се карат никој не заканува со такви радикални изјави и ставови, инаку Македонија мегу другото што нема повисок кредитен рејтинг бар за еден степен повеќе кај агенции за кредитен рејтинг Фич ,Стандард и пурс, Мудис итн наведена е политичката нестабилност. Замисли во Германија две од четирите најголеми партии ако изјават дека ако не биде по нивно ќе има војна во Германија што ќе значи за нивниот кредитен рејтинг и каков шок ќе доживеат берзите и економијата кај нив, ама кај нив некој такви нешто да изјави одма во затвор ќе го пикнат како закана за државната безбедност на Германија кај нас не само што не ги пикаат во затвор туку и твоите цените пријатели од Еу и Сад не тераат да разговараме. И нека не ти продаваат Американците трева за пасење зошто они алк еда сигурно сигурно не ја земаа во влада кај нив туку ги уништија во корен , за разлика од кај нас каде не советуваа да правиме коалиција со поранешни терористи и убици преседан во светски размери размислуувај малку со своја глава , не мој да мислиш дека на Американецот го заболе за Македонија него го заболе за неговите интереси на Балканот го заболе него за Македонија.