Ама те вратиле ли до сега назад поради тоа?па и јас на прв поглед изгледам слаб, ама сепак се осеќам таман... а имам јака крф
никогаш немам дарувано крф, пред половина година наполнив 18 , а на систематски излезе дека имам јака крфАма те вратиле ли до сега назад поради тоа?
Смеам, зошто не смеам?Абе килажа е важна ако си над 56-58 можеш да даваш,кај нас и на 52 кг им земаа.
Шкорпион ти немаш право да даруваш крв затоиа не се мешај
Смеам, зошто не смеам?
нема за тоа да бидам одбиен, немаат како да дознаатНајсериозно не знаеш зошто??
Не мора анкета. Јас доволно е што ќе подлегнам на ХИВ/СИДА тестирање за потврда дека можам да дарувам крв. А сум тестиран, негативен сум .Твоја етичка должност е да недаваш бидејќи таков си е законот и да бидеме реални можноста за инфекции е поголема,ако е првпат треба да има анкета официјална каде има прашање дали сте имале однос со ист пол-ако лажеш тоа не е добро.
Лажењето кога се работи за здравје,живот и смрт е многу опасно и одговорно за општо добро Back off ако ги цениш туѓите животи на кои им треба крв а твојата има потенцијал да го загрози дополнително.
А по што знаеш? Имаш ренгенски очи?Јок има анкета-не е само хив,има Х флора и фауна во геј крв и во онаа на стрејт-то е факт.
Ти не си Eligible за дарување крв,батали.
Жити Елвис каква флора и фауна, не лупај. Хомосексуалците се сметаат како ризична група за хепатит, ХИВ и СПБ и тоа по некои идеи од пред 50 години. Доколку е давателот на крв негативен за тие болести нема пречка да донира. Тоа што е присилен да лаже за да донира од некои застарени норми и предрасуди не треба да го спречи да донира, секако, ако е здрав. Секоја донација на крв, плазма и тромбоцити е бесценета.Јок има анкета-не е само хив,има Х флора и фауна во геј крв и во онаа на стрејт-то е факт.
Ти не си Eligible за дарување крв,батали.