ДУИ бара во законот за бранители да влезе и ОНА

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 август 2012
Мислења
22
Поени од реакции
13
Се шпекулира дека Албанските екстремисти повторно ќе се активираат доколку не се почитува правата на албанците во МКД...:facepalm:
koga be drugar mislis pak bi probale ne veruvam seizgorea ednas tuku nie sto pravime mesto da se splotime vo edno nie samo se napagame

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Што ќе правиме ние Македонците кога ние ќе се дигнеме и ќе експлодираме во оваа држава каде што 10 години ни се качија на глава и ни ги потекоа јајцата ,тогаш што ке правиме и кај Македонците ќе се прелее еднаш чашата, на некој во оваа држава едино што не му се почитуваат правата и го понижуваат рамковните на секој чекор тоа се македонците, така да слободно нека се радикализираат како што на народов му врие од рамковните ни 10 борис трајковци ни 10 бучки , нема да ги спасат помина времето кога македончето добиваше уплав кога ќе слушнеше учк, отрпна затоа што 10 години гледа како учки што убиваа македонци сега седат во влада , парламент министерства итн. Стотици илјади животи дале нашите предци за да имаме парче Македонска независна земја, ние се измочавме на тоа , не можевме 1,5 милони Македонци да се справиме со 1000 учки, нашите предци се превртуваат во гроб кога гледаат како заради предавници од типот на Борис Трајковски, Бучковски и остала компанија, потпишавме де факто капитулација , а што друго е договор каде што малцинството ги има правата на мнозинството, а мнозинството ги има правата на малцинството. Јас не памтам во нивно време некој да потпишел капитулација, нивните пароли биле слобода или смрт,. За разлика од сегашниве политичати кој потпишуваат капитулции на секој чекор. Како ние македонците се однесуваме спрема оваа држава искрено не ни заслужуваме да ја имаме, за разлика од нашите предци кој заслужувале да добијат држава ама немале која иронија е во прашање:facepalm:
Го слушна ли Рикер пред некој ден што рече имаме ретровизор метар на метар и само во него гледаме.
Уште нешто кажа Рикер со што треба да се бават овие што си играт политичари им кажа со три работи да се бават Економија,Економија и Економија.
Белгија какви борби има помеѓу Фламанци и не ми текнува како беа овие другите:) но таму и во Швејцарија има нешто што ги држи нив заедно мани 50 илјади долари бдп по жител.
А ние овде на балканот бидејки за економија не не бива се натпреваруваме во патриотизам,историја и граници.
И толку ли не ја научи лекцијата од балканот од последните 20 години оние најпатриотите сите лошо завршија.

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Ќе му прекипе на Македончето .... добар виц!
Полека но сигурно одиме во пропаст, не само како држава туку и како нација, етникум!

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Го слушна ли Рикер пред некој ден што рече имаме ретровизор метар на метар и само во него гледаме.
Уште нешто кажа Рикер со што треба да се бават овие што си играт политичари им кажа со три работи да се бават Економија,Економија и Економија.
Белгија какви борби има помеѓу Фламанци и не ми текнува како беа овие другите:) но таму и во Швејцарија има нешто што ги држи нив заедно мани 50 илјади долари бдп по жител.
А ние овде на балканот бидејки за економија не не бива се натпреваруваме во патриотизам,историја и граници.
И толку ли не ја научи лекцијата од балканот од последните 20 години оние најпатриотите сите лошо завршија.
Шефе за да имаш јака економија треба да имаш и стабилна држава тоа ес стабилна политичка состојба,и не ти држи логиката затоа што ,зар ние ја направивме кризата 99 кога Нато ја нападна Србија и кога примивме 300 000 рамковни од Косово, зар ние Македонците во 2001 ја направивме кризата, зар ние македонците направивме во почетокот на девесетите ембарго спрема Грција или Грција спрема нас направи ембаро? Како некој македонец да се осмели повеќе да инвестира кога не знае дали за 10 години ќе постои оваа држава, јас што тука живеам двапати размислувам пред некоја сума пари нешто да инвестирам во смисол а што ако пукне тука таму кај што сум го вложил капиталот за 5 пати ке ми се скрати, а не па некој странец слушај ги албанските партии, сега малку им е рамковниот бараат албанкиот јазик да се употребува за цела држава, да се менуваат химната и грбот, буџетот со бадентер да се носи и да се менува политичкото уредување односно да стане Македонија држава со федеративен систем каде што рамковните ќе добијат автономија а автономија е чекор пред независност, не ме заебавај за да имаш економија треба да имаш и правен систем кој правен систем е тоа некој што бил терорист што убивал тепал, масакрирал го амнестира и истиот тој сега е министер, пратеник директор на јавно претпријатије, а некој украл 1000 евра ке лежи во затвор, не ме заебавај зар тоа е правна држава? Пример државата и неговите институции треба да му обезбедуваат безбедност и сигурност на секој инвеститор, а кој мене ќе ми гарантира некој полуписмен учка што не знае два збора македонски, а врска нема од работата што ја работи го ставила заради заслуги што бил во учк и некој таков мене треба да ми гарантира безбедбност и сигурност ,и владење на системот немој да ме заебаваш. Македонската внтрешна нестабилност е предизвикана од радикалните барања и однесување на албаските партии во Македонија , ти дали знаеш што значат изјави на Тачи и Али Ахмети од типот или ќе биде по наше или ке има војна во Македонија пази претседатели на најголемите 2 од 4 партии во Македонија! Остај ги Вмро и Сдсм се карат никој не заканува со такви радикални изјави и ставови, инаку Македонија мегу другото што нема повисок кредитен рејтинг бар за еден степен повеќе кај агенции за кредитен рејтинг Фич ,Стандард и пурс, Мудис итн наведена е политичката нестабилност. Замисли во Германија две од четирите најголеми партии ако изјават дека ако не биде по нивно ќе има војна во Германија што ќе значи за нивниот кредитен рејтинг и каков шок ќе доживеат берзите и економијата кај нив, ама кај нив некој такви нешто да изјави одма во затвор ќе го пикнат како закана за државната безбедност на Германија кај нас не само што не ги пикаат во затвор туку и твоите цените пријатели од Еу и Сад не тераат да разговараме. И нека не ти продаваат Американците трева за пасење зошто они алк еда сигурно сигурно не ја земаа во влада кај нив туку ги уништија во корен , за разлика од кај нас каде не советуваа да правиме коалиција со поранешни терористи и убици преседан во светски размери размислуувај малку со своја глава , не мој да мислиш дека на Американецот го заболе за Македонија него го заболе за неговите интереси на Балканот го заболе него за Македонија.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
koga be drugar mislis pak bi probale ne veruvam seizgorea ednas tuku nie sto pravime mesto da se splotime vo edno nie samo se napagame
Многу јако се изгореа :icon_lol:

Без ниту една вистинска битка добија федерација.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.058
Поени од реакции
15.027
Се шпекулира дека Албанските екстремисти повторно ќе се активираат доколку не се почитува правата на албанците во МКД...:facepalm:
Активирани се. Тие не се запрени од 2001-ва. Само се дел се префрлија во партија.....
Кога се изгореле бре? Рамковниот договор ти е еден вид капитулација, не капитулација на владините сили, туку на политичарите. Ако беа изгорени немаше да бидат министри во влада, а не на повредените и на семејствата, истата држава која ја бранеа, бараше да им ги врати парите.
На која дрога си ти? Кај живееш? Во Белгија или Швајцарија?
Кој е тој Рикер да кажува што треба да правиме? Тој треба да се позанимава со неговата држава. Најпатриоти? Да најпатриотите најлошо завршија, два метри под земја, а нивните убијци се министри. А на местата каде што се загинати, плочите се кршат секоја година.

P

Princ

Гостин
Избори во скоро време нема да има а предлог-законот ќе се повлече. Ако воопшто ве интересира.

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Избори во скоро време нема да има а предлог-законот ќе се повлече. Ако воопшто ве интересира.
Ако сакаат од Вмро да си го преполоват рејтингот и да искочат мекуши, слободно нека го повлечат законот :)А добро знаеме дека ако не го повлече и го донесат законот рејтингот ќе им се покачи доста и ке им удрат добра заушка на Дуи со овој потег, па после слободно Дуи нека искача од владата како што најави дека ако се усвои законот ќе напуштат коалицијата, тогаш два избора се Дпа +Дуи+Сдсм да си оформат ново парламентрно мнозинство , каде што Дуи и Дпа имаат 30 пратеници а СДСМ 40 пратеници е так тогаш ќе гледаме слупчане на квадрат, што народот нема да прифати партијата што освоила највеќе гласови и пратеници само она да биде надвор од влада а сите други да се во влада, и поверојатната опција да има избори каде што Вмро со засилен рејтинг ке освои слична победа од 2008 . со што ке добие парламентарно мнозинство со над 63 пратеници со што ќе можат и сами да формираат влада. Не ме зафркавај кој избор го има народот во опозицијата(СДСМ со бранко асоцијација за криминал,приватизација , и пропаст, или кај Вмро народна каде што Лупчо кажува дека имаме квази историја и дека не сме македонци или кај балистот Тачи кој нонстоп дава изјави за распад на македонија и сонува за голема албанија со ваква ли коалиција ке тепаат на избори) и без разлика што Вмро има направено грешки особено последната година народот пак ќе гласа за нив отколку за опозициската коалиција која според мене е коалиција за распад на Македонија , народот не е глуп ќе знае паметно да одигра. А инаку Принц твое право е да навиваш предлог законот да се повлече надежда последна умира, но фактите и реалноста нешто друго кажуваат....;)

Член од
12 април 2010
Мислења
10.058
Поени од реакции
15.027
Ако сакаат од Вмро да си го преполоват рејтингот и да искочат мекуши, слободно нека го повлечат законот :)А добро знаеме дека ако не го повлече и го донесат законот рејтингот ќе им се покачи доста и ке им удрат добра заушка на Дуи со овој потег, па после слободно Дуи нека искача од владата како што најави дека ако се усвои законот ќе напуштат коалицијата, тогаш два избора се Дпа +Дуи+Сдсм да си оформат ново парламентрно мнозинство , каде што Дуи и Дпа имаат 30 пратеници а СДСМ 40 пратеници е так тогаш ќе гледаме слупчане на квадрат, што народот нема да прифати партијата што освоила највеќе гласови и пратеници само она да биде надвор од влада а сите други да се во влада, и поверојатната опција да има избори каде што Вмро со засилен рејтинг ке освои слична победа од 2008 . со што ке добие парламентарно мнозинство со над 63 пратеници со што ќе можат и сами да формираат влада. Не ме зафркавај кој избор го има народот во опозицијата(СДСМ со бранко асоцијација за криминал,приватизација , и пропаст, или кај Вмро народна каде што Лупчо кажува дека имаме квази историја и дека не сме македонци или кај балистот Тачи кој нонстоп дава изјави за распад на македонија и сонува за голема албанија со ваква ли коалиција ке тепаат на избори) и без разлика што Вмро има направено грешки особено последната година народот пак ќе гласа за нив отколку за опозициската коалиција која според мене е коалиција за распад на Македонија , народот не е глуп ќе знае паметно да одигра. А инаку Принц твое право е да навиваш предлог законот да се повлече надежда последна умира, но фактите и реалноста нешто друго кажуваат....;)
ВМРО? не мешај ВМРО со политичка партија........ ДПМНЕ се мекуши, затоа што виткаат кичми и попуштаат пред малцинскиот коалиционен партнер и нивните спонзори. така да и да има избори, тие ќе бидат параван зад вистинската ситуација на терен.

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
ВМРО? не мешај ВМРО со политичка партија........ ДПМНЕ се мекуши, затоа што виткаат кичми и попуштаат пред малцинскиот коалиционен партнер и нивните спонзори. така да и да има избори, тие ќе бидат параван зад вистинската ситуација на терен.
Кога пишував Вмро мислев на Вмро Дпмне и во иднина кога ќе пишувам Вмро ќе мислам на Вмро Дпмне, пишувам Вмро заради скратеницата како и што народов ја користи скретеницата но од историска гледна точка во право си 100% има разлика меѓу Вмро и Вмро Дпмне, и се согласувам со твојот коментар.

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
ВМРО ДПМНЕ и да добијат со 63+пратеници,ќе можат да владеат уште година-две максимум.Зошто?Премногу голема дупка во буџетот кои они ја кријат,никакви инвестиции,инфлација,огромни даноци,високи цени,преполна администрација.Шо ќе праиме кога ќе треба да се отпушти таа криминална администрација?Криминална е затоа што се базира на партиски чинови,а не на способност и затоа што е нереална.ВМРО владее ден за ден.Прашај ги која е иднината што ја имаат зацртано за Македонија?Појма немаат.Минимум 30% од нивните членови сеуште веруваат дека Македонија во 2013 ќе го отвори Букурешкиот Договор.Битно е да се исперат врбите,спомениците,урбанистичката мафија,рекетарството,па кога ќе дојде време за апсење,тие одамна ќе бидат во Чешка.Јас мислам дека и СДСМ не се луди да одат на избори.Се молат да не добијат,нема да можат крај со крај да фатат,ако стварно почнат да работат како што треба.Приказните за патриотизам(и тоа многу лажни и ефтини) може да ти помогнат да заспиеш,но со празен стомак тешко се заспива.Не чека јако сценарио за 2013 година,во која се плашам дека обичниот народ пак ќе биде губитник,без разлика кој ќе победи.

W

Werther

Гостин
Какво горење пријателе драг,може во 2001 имаше повеќе загинати на нивната страна ама ние преживеавме тежок политички пораз и последиците ке ги чуствуваме уште доолги години ако не се опаметат политичариве и не го укинат тој скапан рамковен.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom