ДУИ бара во законот за бранители да влезе и ОНА

Статус
Затворена за нови мислења.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.525
Поени од реакции
22.175
Нека излезе веќе, самиот знае дека овие барања нема да поминат уште парада во Слупчане ма тие споменици сите треба да се срушат веќе преку гла од овие глупости да се нема осет. Иначе ако излезе ДУИ очекувам конструктивност од СДСМ и да прифати голема коалиција или па избори нека има ама не знам дали тоа моментално е најдобра опција, шансите се големи и ДПМНЕ и ДУИ пак да бидат победници па пак исто ќе биде.

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.968
оф море мила мајко, што знаеме ние само да глумиме паметни на форум, што се правиш на тошо бе човек, што направи ВМРО сите знаеме , и нормално дека ги интересира рејтинг, што очекуваш политичари да ги интересира, проблемот настанува кога случајот се одолговлечува, а тоа одолговлечување го направија некој други политичари, мислиш дека нешто ке се сменеше ако не се изгласаше амнестија а никој не ги одработеше случаевите, ако и ВМРО си туркаше мандат без да се осудат и после да дојдеа некој други, мислиш дека после 20 години некој ке го отвореше тоа, колку и да не ни се допага, тоа е реалноста бе брат, ВМРО направи што направи, прашањето е дали некој проба да го суспендира тоа на било кој начин, или на некој му олесна,каде бевме ние сите да реагираме,опозицијата знае сега да држи митинзи на 40 степени, зошто тогаш не ја крена цела опозиција и останати, туку што се случи, пуштија некое соопштение, а мегу нив си викаа, фала курац, барем во иднина ние не ке мораме да се замараме.
Неможиш оваа грешка да му ја префрлиш на било која друга партија! Првообвинетиот беше екстрадиран за време на владеењето на оваа власт, по неколку годишен престој во Германија. Судскиот процес веќе беше почнат, а на првообвинетиот (за Мавровските работници, не за сите случаи), веќе 2 години му се судеше во присуство. Во април 2011 беше пуштен да се брани на слобода (уште од тогаш се виде дека смрди нешто...). Значи ништо не се одолговлекуваше, туку се си одеше според предвиденото до април 2011.

Најпогоден момент да се затворат овие случаи беше периодот 2006-2008 кога ДПА беше на власт со ДПМНЕ. Со онај ДПМНЕ за кој со две раце заокружував, и за онај Груевски кој наспроти Америка и немирите низ Скопје во 2006, сепак одлучи да оди во коалиција со ДПА... каде е сега тој Груевски?

За другото, посебно за делот дека опозицијата требаше да организира протести тогаш, се сложувам со тебе, бидејќи кај нас успеваат само протести со партиска заднина, и мислам дека ќе имаше одзив, ама опозицијата е дно дна...

Член од
9 август 2007
Мислења
261
Поени од реакции
56
Да не треба и во црковниот календар 13 август да го прогласиме за'' празник на светите учки и светите вандали и светитиот масакар".
И после кога ќе ми искочат од Сорос, од Еу и Нато и ќе ми дробат дека сме ние мултиетничка држава и тоа ни е предност и дека треба уште да работиме на рамковниот договор, посакувам некој да ги обеси сите овие со се нашиве лигуши што ни кажуваат дека рамковниот договор е голем исчекор за Македонија за овие дегениве ако ни ја растурат државата тогаш најголем исчекор ќе е тогаш за некогашна Македонија. Важно Македончето си ја чува за тешки денови кубурата само , само да не му зарѓа од толку чување.
Taka e, se e taka kako sto pisuvas.
Grujo trebase da go razresi ssiptarot sto se pokloni na spomenikot na uck. Za kazna treba i da se povlece prizavanjeto na srpskata teritorija kosovo. Pa posle toa poveke inspekcii vo zapadna Makedonija, kaj sto ne se znae koj pie koj plakja.. malku da se upotrebi drzavna aparatura za pritisok.. ne samo na tie sto strajkuvaat, tuku na site sto se resile da se drznat protiv drzava, suverenitet, integritet.. (kaj nas se toa moebi site sipci, ne sum nasol niedna izjava sto tvrdi poinaku)

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
оф море мила мајко, што знаеме ние само да глумиме паметни на форум, што се правиш на тошо бе човек, што направи ВМРО сите знаеме , и нормално дека ги интересира рејтинг, што очекуваш политичари да ги интересира, проблемот настанува кога случајот се одолговлечува, а тоа одолговлечување го направија некој други политичари, мислиш дека нешто ке се сменеше ако не се изгласаше амнестија а никој не ги одработеше случаевите, ако и ВМРО си туркаше мандат без да се осудат и после да дојдеа некој други, мислиш дека после 20 години некој ке го отвореше тоа, колку и да не ни се допага, тоа е реалноста бе брат, ВМРО направи што направи, прашањето е дали некој проба да го суспендира тоа на било кој начин, или на некој му олесна,каде бевме ние сите да реагираме,опозицијата знае сега да држи митинзи на 40 степени, зошто тогаш не ја крена цела опозиција и останати, туку што се случи, пуштија некое соопштение, а мегу нив си викаа, фала курац, барем во иднина ние не ке мораме да се замараме.
Во право си во вакви случаеви опозицијата треба да е 10 пати пожестока и позаштничка спрема државата, зошто е во опозиција не е во позиција, овие предеа како маченца ако на ова не знаат да извадат некој поен повеќе и бар за малку да си го обелат црниот образ што го имаат не знам што можеме повеќе од нив да очекуваме , мене ме фаќа страв некат они ако дојдат на власт кога ќе се во улога на позиција па тогаш што ли ќе прават, чим сега ќутат како пизди, и не ми се верува дека Вмро што е позициска партија е погласна за некој работи од Сдсм, ова нигде во свет го нема. Плус да не лажеме коалицијата Дуи- СДСМ беше катастрофа за Македонија овие учкиве што и да побараа овие комуњариве све исполнуваа, и духот на Аладин можеше да им позавиди, или легендарната изјава на Бучко за територијалната поделба, кога ги направија Скопје ,Струга и Кичево двојазични ако не изгубевме со 3:0 ќе изгубевме со 100:facepalm: И за награда за сите тие глупости да не редам повеќе примери во 2005 добивме кандидатски статус за Еу. Само се плашам ако треба сите критериуми да ги исплониме што Еу ги бара од нас дека ќе останеме без држава што и така не е далеку од вистината, што ти викат обезличи се тоа ес смени си го името а и идентитетот па ќе влезете во Еу од ова поголема уцена нема, тоа како јас да правам журка дома и да ти речам слушај ако сакаш да влезеш на журкава, направи си пластична операција на лицето ова лице не ми се свиѓа , а и смени си го името зошто не ми се допаѓа како треба да те викам , а да и смени си ги и понашањето и карактерот па ќе те пуштам на гости. Е некој ова да ви го рече за да идете на гости или ке му го пукнете носот или ќе го направите ненормален, а кај нас цело време како полициска сирена, Еу,Еу,Еу,Е,у па или примете не какви што сме а не како инвалиди или thank you and fuck you.

Член од
9 август 2007
Мислења
261
Поени од реакции
56
Во право си во вакви случаеви опозицијата треба да е 10 пати пожестока и позаштничка спрема државата, зошто е во опозиција не е во позиција, овие предеа како маченца ако на ова не знаат да извадат некој поен повеќе и бар за малку да си го обелат црниот образ што го имаат не знам што можеме повеќе од нив да очекуваме , мене ме фаќа страв некат они ако дојдат на власт кога ќе се во улога на позиција па тогаш што ли ќе прават, чим сега ќутат како пизди, и не ми се верува дека Вмро што е позициска партија е погласна за некој работи од Сдсм, ова нигде во свет го нема. Плус да не лажеме коалицијата Дуи- СДСМ беше катастрофа за Македонија овие учкиве што и да побараа овие комуњариве све исполнуваа, и духот на Аладин можеше да им позавиди, или легендарната изјава на Бучко за територијалната поделба, кога ги направија Скопје ,Струга и Кичево двојазични ако не изгубевме со 3:0 ќе изгубевме со 100:facepalm: И за награда за сите тие глупости да не редам повеќе примери во 2005 добивме кандидатски статус за Еу. Само се плашам ако треба сите критериуми да ги исплониме што Еу ги бара од нас дека ќе останеме без држава што и така не е далеку од вистината, што ти викат обезличи се тоа ес смени си го името а и идентитетот па ќе влезете во Еу од ова поголема уцена нема, тоа како јас да правам журка дома и да ти речам слушај ако сакаш да влезеш на журкава, направи си пластична операција на лицето ова лице не ми се свиѓа , а и смени си го името зошто не ми се допаѓа како треба да те викам , а да и смени си ги и понашањето и карактерот па ќе те пуштам на гости. Е некој ова да ви го рече за да идете на гости или ке му го пукнете носот или ќе го направите ненормален, а кај нас цело време како полициска сирена, Еу,Еу,Еу,Е,у па или примете не какви што сме а не како инвалиди или thank you and fuck you.
Da, ne mozam da veruvam deka tolku zaborava narodot "nekoi prasanja ne zasluzuvaat odgovor" vo prevod "ako izlezete da glasate, ke go vidite pekolot na zemjata".. pa normalno deka od niv nikoj ne ocekuva niso posebno, zatoa i kutat, se edni isti luge im se vo pratija i nikad nema da pobedat, znae toa vmro ..dobro i toa..

Tek sega gledame sto znacese toa sto im se dadoa gradovi na tacna. Tuku sto mislis, ke go dadat i kicevo vaka? Ne mi se veruva kako ja sitnaa drzavava, ej, site zaedno, site partii.. a narodot gleda na strana na site problemi, ova poslednovo so decata sto ni gi utepaa ko kuchinja.. i edna ogromna lista na raboti sto napravija.. pominaa nekazneto. A toa e samo pokana da napravat pogolemi potezi, bidejki kaj nas se pominuva nekazneto..

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
Се шпекулира дека Албанските екстремисти повторно ќе се активираат доколку не се почитува правата на албанците во МКД...:facepalm:

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Се шпекулира дека Албанските екстремисти повторно ќе се активираат доколку не се почитува правата на албанците во МКД...:facepalm:
Што ќе правиме ние Македонците кога ние ќе се дигнеме и ќе експлодираме во оваа држава каде што 10 години ни се качија на глава и ни ги потекоа јајцата ,тогаш што ке правиме и кај Македонците ќе се прелее еднаш чашата, на некој во оваа држава едино што не му се почитуваат правата и го понижуваат рамковните на секој чекор тоа се македонците, така да слободно нека се радикализираат како што на народов му врие од рамковните ни 10 борис трајковци ни 10 бучки , нема да ги спасат помина времето кога македончето добиваше уплав кога ќе слушнеше учк, отрпна затоа што 10 години гледа како учки што убиваа македонци сега седат во влада , парламент министерства итн. Стотици илјади животи дале нашите предци за да имаме парче Македонска независна земја, ние се измочавме на тоа , не можевме 1,5 милони Македонци да се справиме со 1000 учки, нашите предци се превртуваат во гроб кога гледаат како заради предавници од типот на Борис Трајковски, Бучковски и остала компанија, потпишавме де факто капитулација , а што друго е договор каде што малцинството ги има правата на мнозинството, а мнозинството ги има правата на малцинството. Јас не памтам во нивно време некој да потпишел капитулација, нивните пароли биле слобода или смрт,. За разлика од сегашниве политичати кој потпишуваат капитулции на секој чекор. Како ние македонците се однесуваме спрема оваа држава искрено не ни заслужуваме да ја имаме, за разлика од нашите предци кој заслужувале да добијат држава ама немале која иронија е во прашање:facepalm:

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
Нека се курчат ке ни прелие и на нас Македонците млекото после ке видат они

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Нека се курчат ке ни прелие и на нас Македонците млекото после ке видат они
токму така
--- надополнето: 25 август 2012 во 14:58 ---
Што ќе правиме ние Македонците кога ние ќе се дигнеме и ќе експлодираме во оваа држава каде што 10 години ни се качија на глава и ни ги потекоа јајцата ,тогаш што ке правиме и кај Македонците ќе се прелее еднаш чашата, на некој во оваа држава едино што не му се почитуваат правата и го понижуваат рамковните на секој чекор тоа се македонците, така да слободно нека се радикализираат како што на народов му врие од рамковните ни 10 борис трајковци ни 10 бучки , нема да ги спасат помина времето кога македончето добиваше уплав кога ќе слушнеше учк, отрпна затоа што 10 години гледа како учки што убиваа македонци сега седат во влада , парламент министерства итн. Стотици илјади животи дале нашите предци за да имаме парче Македонска независна земја, ние се измочавме на тоа , не можевме 1,5 милони Македонци да се справиме со 1000 учки, нашите предци се превртуваат во гроб кога гледаат како заради предавници од типот на Борис Трајковски, Бучковски и остала компанија, потпишавме де факто капитулација , а што друго е договор каде што малцинството ги има правата на мнозинството, а мнозинството ги има правата на малцинството. Јас не памтам во нивно време некој да потпишел капитулација, нивните пароли биле слобода или смрт,. За разлика од сегашниве политичати кој потпишуваат капитулции на секој чекор. Како ние македонците се однесуваме спрема оваа држава искрено не ни заслужуваме да ја имаме, за разлика од нашите предци кој заслужувале да добијат држава ама немале која иронија е во прашање:facepalm:
многу те сакам после овој пост

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.036
ОНА нема да влезе во законот, затоа што таа го рушела законот во 2001ва
Го рушела и сеуште го ружи на секој можен начин . Ама реално е ако сакаме напредок ќе мора на љунгите да им се дадат правата ние кршиме тастатури а тие си се на работа под државна капа па види сега кој е во предност

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
А кај можи да се види што содржи тој предлог закон?

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Го прочитав законот и тој е само за загинатите бранители и инавлидите. Пишува вработување на членови на семејство па се вработени, пишува станови и куќи па им имаат доделено, пишува парична оштета па им имаат дадено дури сакаа и да им ја земат ако не реагиравме: Јас не знам што закон е овај нов ист како стариот.
--- надополнето: 25 август 2012 во 18:44 ---
Ајде да видиме хрватите шо имаат:

6. PRAVO NA DIONICE, ODNOSNO UDJELE U TRGOVACKIM DRUŠTVIMA
BEZ NAPLATE
Clanak 51.
(1) Pravo na dionice, odnosno udjele u trgovackim društvima iz portfelja Hrvatskog
fonda za privatizaciju i pravo na dionice, odnosno udjele u pravnim osobama u vlasništvu
Republike Hrvatske koje su privatizirane ili ce se privatizirati, bez naplate, imaju hrvatski
branitelji iz Domovinskog rata, HRVI iz Domovinskog rata, clanovi obitelji smrtno
stradaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, clanovi obitelji zatocenoga ili
nestaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, sukladno odredbama Zakona o
privatizaciji i Zakona o Fondu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i clanova
njihovih obitelji.
(2) Osobe iz stavka 1. ovoga clanka ostvaruju pravo na dionice, odnosno udjele u
trgovackim društvima bez naplate po mjerilima, u iznosu i po postupku sukladno
odredbama Zakona o privatizaciji i Zakona o Fondu hrvatskih branitelja iz Domovinskog
rata i clanova njihovih obitelji.
Clanak 52.
Hrvatski branitelji iz Domovinskog rata i obitelji smrtno stradaloga hrvatskog
branitelja iz Domovinskog rata i zatocenoga ili nestaloga hrvatskog branitelja iz
Domovinskog rata te HRVI iz Domo vinskog rata oslobadaju se placanja poreza na
promet dionica, odnosno udjela i poreza na ostvareni prihod od prijenosa dionica,
odnosno udjela koji im je ustupio Hrvatski fond za privatizaciju.
Па добро препишан е нашиот закон во кратка постапка и го нема ова погоре за акции и удели и кај хрватите пишува дека не може да биде корисник тој што се борел против хрватска, дезертерите и тие што се сами раниле за да ја избегнат војната.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom