Нова мода кај нацистите во Германија

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Јас доколку би бил човек на одлука би ставил забрана за влез на било кој муслиман во земјата,затоа што не гледам причина да изиграваме Мајка Тереза према нив кога христијанското население во земјите каде што мнозинството се со исламска вероисповед живее мизерно и се врши терор меѓу нив неможат глава да кренат.
Сакаат џамии во германија, норвешка, шведска и другите земји а несакаат цркви во арабија марабија ? Која логика пријателе..како може така да постапуваат типците не ми е јасно :)

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Те разбирам да,исто така сакам да се надоврзам на разговорот ако се намножат муслимански имигранти и кај нив почнат со масовни протести,воени конфликти во кои ке бараат права готова е Европа ќе живееме како Оман,Узбекистан,Пакистан и останатите заглавени во времето земји,а како што гледам и натака иде работава Шведска е полна со имигранти може да се прочита на интернет ова од многу швеѓани,Франција е полна со алжирци,мороканци итн. ако овие земји почнат да подпаѓаат под исламот отидовме јабана сите,ќе биде после дрш ми Маро кабелот работава...
Мислам дека принципот на резонирање ти е погрешен:
Тие што дошле од Оман, Узбекистан, Пакистан и останатите.... во Европа, ни на крај на памет не им паѓа да ја направат Европа - Оман, Узбекистан, Пакистан, инаку бесмислено би било напуштањето на матичните земји.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.782
Поени од реакции
12.249
their message Multiculturalism is killing Germany
Мултикултурализмот ќе ја уништи и Македонија оти веќе и у бурек го тураат и кај треба и кај не треба...а тие земји ни го наметнаа. Сега не чинел
Angela Merkel declares death of German multiculturalism

Chancellor Angela Merkel has declared the death of multiculturalism in Germany, saying that it had "failed utterly" , in what has been interpreted as a startling shift from her previous views. The German leader said it had been an illusion to think that Germans and foreign workers could "live happily side by side".

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Воопшто не си во право за ова дека се исфрустрирани,Германец има достоинство тие неможат да замислат да се со муслиман воопшто...
Знаеш дека ако во Германија ја кренеш раката и речеш "Sieg Heil" ќе те натепаат?Ако не ми веруваш оди во Германија пробај.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Барем некоја корист од толку одење, да земеја секој по една метла улиците ќеги светнеа, или по некоја лопата и казма ќе направеа некое добро дело негде, канал, патче ќе пробија, или да посадеа дрвциња во парк. Вака како некои олоши ај сега ќе вртиме кругој онака без везе и без корист ноќе низ град.

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Да си таму не е многу пријатно, инаку моја целосна поддршка за нив....француските и англиските колонијалисти сакам да се удават во гов*а, додека кај германците, па и скандинавците приказната е друга, ма да не сум бил во северна Европа, ама за Франција може да кажам дека повеќе на Африка личи во однос на тоа што ќе сретнете на улица....
Лани NPD за локалните избори имаше поставено низ цел Берлин плакати со прешкртана џамија (освен во Kreuzberg - турскиот кварт, нели)....фала Богу не сретнав некои вакви на улица и немав некоја фрка, освен што под прозор некои пијани дечишта викаа "alle auslandern aus", демек да си оделе сите доселеници и тоа го правеа во поприлично германски дел на градот.....и сеуште се' делува наивно, партијата освојува некоја не многу битна цифра на изборите, ама што попрво се опаметат и тие, толку подобро и за нас.....секој нека си ги решава проблемите дома, најлесно е тоа со куферите и јади му го лебот на друг...

Член од
5 септември 2011
Мислења
52
Поени од реакции
30
Сакаат џамии во германија, норвешка, шведска и другите земји а несакаат цркви во арабија марабија ? Која логика пријателе..како може така да постапуваат типците не ми е јасно :)
Religija be brat, religija, izvor na site problemi. Da ja nema(she) ke beshe edno 200 pati podobro.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.941
Поени од реакции
23.367
Воопшто не си во право за ова дека се исфрустрирани,Германец има достоинство тие неможат да замислат да се со муслиман воопшто...
Да не пукниш ме изнасмеја, од каде ваква информација. Или пак можеби сакаш така да биди и потајно се надеваш.
Врска ти нема муабетот. Не само што не им пречи ама баш ич туку ни бојата на кожата не им претставува никаков проблем.
Освем на некој Брејвик и така некој оштетен, другите ама гајле си немаат што е и каков е. Не се ни замараат со тоа.

W

Werther

Гостин
Да не пукниш ме изнасмеја, од каде ваква информација. Или пак можеби сакаш така да биди и потајно се надеваш.
Врска ти нема муабетот. Не само што не им пречи ама баш ич туку ни бојата на кожата не им претставува никаков проблем.
Освем на некој Брејвик и така некој оштетен, другите ама гајле си немаат што е и каков е. Не се ни замараат со тоа.
Важи нема проблем пријателе...На Германец ако не му смета незнам на кого му смета...
--- надополнето: 26 август 2012 во 16:47 ---
Мислам дека принципот на резонирање ти е погрешен:
Тие што дошле од Оман, Узбекистан, Пакистан и останатите.... во Европа, ни на крај на памет не им паѓа да ја направат Европа - Оман, Узбекистан, Пакистан, инаку бесмислено би било напуштањето на матичните земји.
Може нема да биде Европа како Оман и Узбекистан,но ако исламистите станат поголем процент еве на пример едно 35% мислам дека се ке почне да тоне овде од економија итн. еве пример сме ние Македонците,од кога дојдоа од планините и шумите во Косово направија војна им дадовме права ја изгубивме војната на политички план и сега работат браќава по министерствава,а до вчера копале ниви и бавчи на Косово тука дошол земал диплома преку ноќ(сите знаеме како) и човекот си е административец.

B

Black Guard

Гостин
Барем некоја корист од толку одење, да земеја секој по една метла улиците ќеги светнеа, или по некоја лопата и казма ќе направеа некое добро дело негде, канал, патче ќе пробија, или да посадеа дрвциња во парк. Вака како некои олоши ај сега ќе вртиме кругој онака без везе и без корист ноќе низ град.
Абе они сакаат да чистат, умираат од желба да чистат но ЛУЃЕ.

Во секој случчај БРАВО за храброста организацијата, мада немам националистички идеи и лоботомии ама оние контра нив каде се???

Се "Организираат" за пацифизам,права на животни и служање панк налик ова

Или

Нема фајде од седење и слушање музика-треба активност.
--- надополнето: 26 август 2012 во 17:16 ---
Ајде окултистички собир за палење вештерки, некои работи од средниот век се немаат сменето.

Се сеќаваш кога Ле Пен победи првиот круг во Франција па имаше протести-паралелно со тоа Евреите и некои муслимани пакуваа торби да ја напуштат Франција.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Може нема да биде Европа како Оман и Узбекистан,но ако исламистите станат поголем процент еве на пример едно 35% мислам дека се ке почне да тоне овде од економија итн. еве пример сме ние Македонците,од кога дојдоа од планините и шумите во Косово направија војна им дадовме права ја изгубивме војната на политички план и сега работат браќава по министерствава,а до вчера копале ниви и бавчи на Косово тука дошол земал диплома преку ноќ(сите знаеме како) и човекот си е административец.
Не, не...
Еве погледни пример:
Јас сум невработен, сиромашен и решавам да се одселам, на пример во Аргентина.
И сега лудост би било да јас таму се залагам да и таму има невработеност и сиромаштија.
Истите правила важат за секоја миграција. Ако некој дојде да живее во Скопје, тој доаѓа за подобар живот а не за да направи во Скопје да се живее како во село
Во Англија има многу имигранти од Англиските колонии, до Првата светска војна не постоеа било какви ограничувања за миграција во било која земја. И тие Индуси, Арапи , Малезијци, Црнци, Кинези живеат во Англија со генерации и никаква разлика нема помеѓу нив и Англичаните по потекло.

Член од
30 август 2011
Мислења
1.106
Поени од реакции
1.364
Не, не...
Еве погледни пример:
Јас сум невработен, сиромашен и решавам да се одселам, на пример во Аргентина.
И сега лудост би било да јас таму се залагам да и таму има невработеност и сиромаштија.
Истите правила важат за секоја миграција. Ако некој дојде да живее во Скопје, тој доаѓа за подобар живот а не за да направи во Скопје да се живее како во село
Во Англија има многу имигранти од Англиските колонии, до Првата светска војна не постоеа било какви ограничувања за миграција во било која земја. И тие Индуси, Арапи , Малезијци, Црнци, Кинези живеат во Англија со генерации и никаква разлика нема помеѓу нив и Англичаните по потекло.
Да никој не сака да ја донесе политичката ситуација,бедата и сиромаштијата од својата земја и нема да го направи тоа.
НО секој сака да си ја донесе културата и начинот на живот,арапот сака џамија,женаму сака бурка да носи,сака да јаде пакистанска кујна и тн.
Човек излегува од село ама селото од човекот никогаш;)Години се потребни да се случи тоа.Докажано е дека имигрантите од прва генерација не се интегрираат потполно новите земји.

Е сега Швеѓанецот,Германецот и сл.не сака цело мало да му смрди на пакистански ќебап или турско ѓомлезе,не сака да му урла некој од минаре 10 пати во ден.Не сака да му објаснува на своето дете зошто сопругата на соседот шета облечена како бетмен...
Јас не сум против доселениците,ама под услов да си ја заборават старата култура и да ја прифатат новата.Не ти се допаѓа во Пакистан?Не сакаш да бидеш Пакистанец?Добро бујрум кај нас во Германија но од утре ти си германец,ќе се облекуваш како германец,ќе зборуваш како таков,ќе ја третираш жената како германец и ќе јадеш како германец.Ако сакаш пакистански кебап мрш назад во Пакистан...

B

Black Guard

Гостин
Не не,најарно не примај пакистанци-често се терористи од ќелии и потенцијални бомбаши самоубијци.

Се сеќавате на нашите пакистанци кои беа убиени 2001?

Kajgana Shop

На врв Bottom