Donald Sikert
Jane Vitington
- Член од
- 28 ноември 2008
- Мислења
- 8.283
- Поени од реакции
- 5.614
greska....ke ti gi pogodam i dvata zamisln broevi....Ахахаха Закон Ете зошто ти секој ден медитираш на работа...
Треба да го погодиш резултатот (такви „видовити“ финти во маало, не тука) не да ти го кажам.
Ако работев со ваква математика, ќе бев шеф на лентата за товарање мртво месо во камиони-ладилници.
Ете таков шеф ќе бев. МИсли малку...
Овие финти у основно се користеа.Zamisli eden broj od 1-9...puta 2..+3..puta 5.. dodaj uste eden broj od 1-9 i kazi mi rezultat
ako veke rabotis so matematika i si sef....
PS... i so profesorite po matematika si igrav taka...site znaeja d pogodat so eden broj...a nikoj so 2 brojagreska....ke ti gi pogodam i dvata zamisln broevi....
ajde , shtom si matematicar....pogodi gi ti moite dva broja...rezultato e 74
ajde pogodi gi zamislente broevi...rezultat 83....neli znaes matematika...barem taa osnovnataОвие финти у основно се користеа.
PS... i so profesorite po matematika si igrav taka...site znaeja d pogodat so eden broj...a nikoj so 2 broja
Еј ај олабави.PS... i so profesorite po matematika si igrav taka...site znaeja d pogodat so eden broj...a nikoj so 2 broja
--- надополнето: 26 август 2012 во 01:52 ---
ajde pogodi gi zamislente broevi...rezultat 83....neli znaes matematika...barem taa osnovnata
РезултатО Ти бре од Виница да не си?
Имаш две променливи... а само еден услов... се добиваат поеќе резултати така... логички.
Упс, ти си скаран со логиката, ме разбираш нели?
x+y=74
x=74-y
За секое дадено y (или x) ќе добиваме резултати за x (или y)! И ќе имаш поеќе „замислени“ броеви
Логика ... упс, разбирање брат.
Еве ти задачка тебе: Ако 3 куриња се 7 буриња, колку куриња се 9 буриња?
Сакаше Гурџиев закони, ЕВЕ ТИ! Решавај...
cekaj brat...zboruvas za logika....ama slab ja upotrebvas...РезултатО Ти бре од Виница да не си?
Имаш две променливи... а само еден услов... се добиваат поеќе резултати така... логички.
Упс, ти си скаран со логиката, ме разбираш нели?
x+y=74
x=74-y
За секое дадено y (или x) ќе добиваме резултати за x (или y)! И ќе имаш поеќе „замислени“ броеви
Логика ... упс, разбирање брат.
Еве ти задачка тебе: Ако 3 куриња се 7 буриња, колку куриња се 9 буриња?
Сакаше Гурџиев закони, ЕВЕ ТИ! Решавај...
Абе и мене ме замисли од кај најде броевите, мислев некоја фунцкија добра е...Абе не му кажуј равенки. Кажи му два броја
cekaj brat...zboruvas za logika....ama slab ja upotrebvas...
znaci ..ke povtoram
zamislen broj od 1-9
puta 2
+3
puta 5
+ uste eden zamislen broj od 1-9
znaci, daj m rezultat da ti kqazam koj ti e prvit zamislen broj a koj vtoriot
mojot rezultat e 62...ajde pogodi...ù
ako ne daj mi go tvojo rezultat i da ti gi pogodam
PS...sam ednostavn ravenk znaesh ili...
6x2 =12
--- надополнето: 26 август 2012 во 01:54 ---
Еј ај олабави.
6 и 8 ти се двата броја.
Смешен си да знаеш.
По логика ти ме ограничуваш во изборот. Затоа јас не сум религиозно расположен човек.
Море зелка една тоа ти е за бројот 83. Убаво ти е цитиран кој е бројот.6x2 =12
12+3=15
15X5=75
75+bilo koj broj e pogolem od 74
koj te uci matematika....1 sedi
Како ги пишува... абе напиши со загради убаво математички. Се е математика нели. Дај пишувај читко секој да те разбере. Ц ц ц
x=?По логика ти ме ограничуваш во изборот. Затоа јас не сум религиозно расположен човек.
62 = (x*2 +3)*5+y
62= 10x+15+y
47=10x+y
И ЗАРАДИ ТВОЕТО ОГРАНИЧУВАЊЕ ОД 1 до 9 БРОЕВИ МИСЛИШ ДЕКА СИ РАЗБРАЛ НЕШТО!
Бедно!
Ајде тргни го ограничувањето, универзумот е бескраен, и прочитај го моето мислење за равенките и бесконечниот број на „замислени“ броеви.
Секој број е бесконечен - Книга на Законот