Фан клуб: Новак Ѓоковиќ

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.958
Поени од реакции
45.168
So mu prai na DelPo ni sam ne e svesen, toa e taa forma majstore, mozes ti i podobro od ova, sto ustvari znaci i uste trofei vo negovite vitrini.

Na kraj go prasa i za problemite so levata raka, to be care, toa e toj odnos potreben za ovoj sport. :D

Член од
14 март 2010
Мислења
16.919
Поени од реакции
16.189
So mu prai na DelPo ni sam ne e svesen, toa e taa forma majstore, mozes ti i podobro od ova, sto ustvari znaci i uste trofei vo negovite vitrini.

Na kraj go prasa i za problemite so levata raka, to be care, toa e toj odnos potreben za ovoj sport. :D
И на негова штета му рече на Дел Потро во неколку наврати да побара челенџ. :)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.958
Поени од реакции
45.168
Ne sum iznenaden, iako Nole aj sto evidentno deka ja podigna svojata igra, bar do sega sum so takov vpecatok, bese i samiot svesen deka DelPo ima problemi i ednostavno ne bese toa toa denes, ja ubeden bev deka denes Nole proaga, i toa u 2 seta, za so Federer e samo problemot momentalno, a i na US Open, drug ne gledam sto bi mu pariral, i za edniov ova vazi i za drugiot.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.919
Поени од реакции
16.189
50% од тоа што требаше да одбрани поени помина, и тоа доста успешно, утре ако победи во финалето и ќе се врати на првата позиција на АТП.
Останува уште на УС Опен да ги одбрани поени и ќе биде одлично, не верувам дека ниту тој самиот го очекувал тоа, после неколкуте незгодни порази на Вимблдон, а и во 1/2 финалето и мечот за трето место на ОИ..

Член од
22 јуни 2008
Мислења
725
Поени од реакции
218
50% од тоа што требаше да одбрани поени помина, и тоа доста успешно, утре ако победи во финалето и ќе се врати на првата позиција на АТП.
Останува уште на УС Опен да ги одбрани поени и ќе биде одлично, не верувам дека ниту тој самиот го очекувал тоа, после неколкуте незгодни порази на Вимблдон, а и во 1/2 финалето и мечот за трето место на ОИ..
ne se vraka na prvo i ako pobedi,a na USopen Federer ne treba da stigne do polufinaleto a Nole da pobedi pa da se vrati na prvo.Teshko,ke go cekame Peking izgleda pa pak da e prv

Член од
14 март 2010
Мислења
16.919
Поени од реакции
16.189
Ноле близу до бонус од 2.9 милиони долари поради добрата презентација
Благодарение на својата одлична презентација на турнирите од "Мастерс 1000" сериите во Торонто и Синсинати, каде што освои една титула и играше финале, Новак Ѓоковиќ е на прагот да добие т.н. УС Опен серии кои носат дополнителен бонус во зависност од презентацијата на играчот на самиот УС Опен.

Недела пред крајот на сериите, лидер е Новак Ѓоковиќ со 170 поени. На втората позиција е Сем Квери, кој има на својата сметка 110 поени. Единствената опција во кој Квери може да го замени Ноле е ако ја освои титулата од турнирот во Винстон-Салем, кој започна ввчера.

Оваа недела пак Ѓоковиќ нема да учествува на турнири и ќе штеди сили за US Open, кој започнува на 27-ми август.

Зошто се важни US Open сериите, особено за играч од калибар на Ѓоковиќ? Елементарно - поради пари, или поточно поради многу пари.

Ако ја одбрани титулата од Њујорк, Србинот ќе добие рекорден чек во вредност од 1.9 милиони долари.

Ако сепак победи и на УС Опен сериите, организаторите ќе го наградат Ѓоковиќ со дополнителен бонус од 1 милион долари. Така, при успех во сериите и на самиот УС Опен, Ѓоковиќ ќе го напушти Њујорк со чек за 2.9 милиони долари. Вреди, нели?

Еве ја и привремената листа на US Open сериите:
1. Новак Ѓоковиќ 170 поени
2. Сем Квери 110 поени
3. Роџер Федерер 100 поени
4. Марди Фиш 75 поени
5. Енди Родик 70 поени
6. Џон Иснер 70 поени
7. Томи Хаас 70 поени
8. Ришар Гаске 70 поени
9. Александар Долгополов 70 поени
10. Милош Раонич 50 поени
.вруток.