Gurdjieff
Bastardo dentro
- Член од
- 12 јануари 2011
- Мислења
- 3.645
- Поени од реакции
- 1.264
Остај брат..ова е „борба“ од Адам до денес, и најпаметно че ти биде да не се мешаш.Јас мислам дека погрешна интерпретација имаш на тоа што го рекол тесла.
еве вака
Универзумот е музика-Никола Тесла
Или логично Универзумот е хармонија ред во хаосот (хармоничен систтем-они не знаеле за темната материја,хигсов бозон,експанзија).
Унивезумот е хаос, исто како и самиот човек. Не донасај погрешни заклучоци.
Во универзумот ништо не е перфектно, како и во природата, како и кај човекот. Со постигнување на перфекција, се доаѓа до последната точка а тоа е смрта (тука не зборам за физичката смрт). Значи, моментално се е еволуција, се е во знак на еволвирање, па и универзумот, и природата и човекот...Универзумот е музичка скала. почнува со До и завршува со До...исто како и човекот....
Се ставам на твое место и си мислам...овој здрав е што зборува?..... замисли, и за Тесла го мислеле истото. Тоа го тврди Тесла , дека универзумот е музика, значи јас само знам како тоа го објаснил, не дека нешто имам измислено...
Еве ова ли е твојата висока свест-нели треба на малите и на оние кои се мачат да им помогнеш??
Ако некој е во агонија нели е добро да го спасиш?
а лично мене хептаграм ми остава впечатока на...рационален.
Ти си тој кој оценува кој е што....не ти се мешам во твоите одлуки....
Хептаграм XI пак си уловил рибичка во мрежата...
--- надополнето: 23 август 2012 во 22:58 ---
Брат.. а да не си погрешил тема...Фала gurdjieff за „убавите“ размисли за мене... Ти изгоре умот од телемитиве, се извинувам длабоко од дното на мојата душа.
Но како не разбираш дека јас плукам на жолтата школа која не се меша во војната што се води помеѓу белата и црната философска школа?
Се е страдање за Буда бидејќи се оптовари со желбата, како извор на тоа страдање. А не се ни обиде да ја спознае чистата волја.
Боговите немаат желби. Не го следи Буда, убиј го ако го сретнеш по патот.
Боговите бараат хаос, не хармонија. Луѓето пак, бидејќи не може да работат ако нешто нема логика, бараат ред во хаосот. Но редот постои до одредено ниво.
Можеби и затоа пирамидата нема врв...
И фобија значи страв. Тесла немал страв. Како инаку ќе го покажеше новото и неспознаено за луѓето?
Чао момче
П.С. Како на небото така и на земјата-Исус(WRONG)
Па не е овде телемата за тема...аман со тие пропаганди веке....кажи нешто од Тесла ако си научил..