Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Дали ќе поскапи бензинот?
Ако си со Исус во рајот ке пливаш во базени... не... во океани од бензин... Само ти биди со Исус и нишо не ти треба се ти е заганрантирано дури ни да мислиш со своја глава не мора(т.е. за такво нешто да веруваш мора да не мислиш и онака со своја глава така да ке бидеш компатиболен...:tapp:)
Еве едно прашање... Исус рекол: Кој не си ги мрази својот Татко и Мајка не може да ми биде ученик(овцичка нели он бил овчарот...:D) и да биде со мене... Ај да ве видам вас верници и неверници што мислите за ова како го толкувате...?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ако си со Исус во рајот ке пливаш во базени... не... во океани од бензин... Само ти биди со Исус и нишо не ти треба се ти е заганрантирано дури ни да мислиш со своја глава не мора(т.е. за такво нешто да веруваш мора да не мислиш и онака со своја глава така да ке бидеш компатиболен...:tapp:)
Еве едно прашање... Исус рекол: Кој не си ги мрази својот Татко и Мајка не може да ми биде ученик(овцичка нели он бил овчарот...:D) и да биде со мене... Ај да ве видам вас верници и неверници што мислите за ова како го толкувате...?
Исус не рекол така. Лажеш и сакаш само да клеветиш, како твојот тутор Гирџиеф.

Што секта сте биле брееј:P

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Исус не рекол така. Лажеш и сакаш само да клеветиш, како твојот тутор Гирџиеф.

Што секта сте биле брееј:P
Леле и ти после си бил со Исус, а не знаеш што рекол и зошто... инаку има многу големо значење кажаното али не ти го кажувам бидејки не разбираш ама баш ништо само слепо си веруваш...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Леле и ти после си бил со Исус, а не знаеш што рекол и зошто... инаку има многу големо значење кажаното али не ти го кажувам бидејки не разбираш ама баш ништо само слепо си веруваш...
Јас сум си со Исус, ти не ми го берои гајлето.

Те повикувам чедо божје да дојдеш со мене, во нашето трло.
Ако сакаш вечен живот и рај, бегај од ОШО и нему сличните.

Ич не ми кажувај што си разбрал, ти слуго на лукавиот.

Оди во Струмица, имаш еден манастир во Слепче, таму ќе прогледаш.

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Простор....нешто како изолиран од времето...простор-време?

Не како вселена.
Приказната е дека сватил дека не треба да припагаш на ниту темната ниту светлата страна на силата туку да ги користиш и двете.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Не како вселена.
Приказната е дека сватил дека не треба да припагаш на ниту темната ниту светлата страна на силата туку да ги користиш и двете.
Еден пример на користење на темната страна да дадеше :)

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Еден пример на користење на темната страна да дадеше :)
Има оставено цели планети без заштита само за ја појача заштита на стратешки важните планети за време на војната кога бил џедај кои биле уништени.

M

Muranyi

Гостин
Те молам постирај стих од Библијата каде го пишува тоа,ако го знаеш на памет секако.Се некако мислам дека не си во право,Исус имаше нешто слично кажано ама не се споменуваше омраза кон таткото и мајката.Мене никако не ми текнува како гласеше тој стих.

Ezekiel

Андерковер Шабан
Член од
21 август 2012
Мислења
22
Поени од реакции
16
Те молам постирај стих од Библијата каде го пишува тоа,ако го знаеш на памет секако.Се некако мислам дека не си во право,Исус имаше нешто слично кажано ама не се споменуваше омраза кон таткото и мајката.Мене никако не ми текнува како гласеше тој стих.
"Матер да ти ебам ако не идеш со мене"
Исус Матеј 13:69

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Матеј 10
37 Кој го љуби таткото или мајката, повеќе од Мене, не е достоен за Мене, и кој го љуби синот или ќерката, повеќе од Мене, не е достоен за Мене.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Матеј 10
37 Кој го љуби таткото или мајката, повеќе од Мене, не е достоен за Мене, и кој го љуби синот или ќерката, повеќе од Мене, не е достоен за Мене.
I ti go svakas ova bukvalno.....?
abe da se skines od smeski....
zatoa ne ja razbirate vie biblijata,...ako ne vi e nacrtano, ne razbirate nisto

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
I ti go svakas ova bukvalno.....?
abe da se skines od smeski....
zatoa ne ja razbirate vie biblijata,...ako ne vi e nacrtano, ne razbrate nisto
Кога мене не ми е нешто јасно прашувам. За овој цитат имам разговарано со неколку свештени лица, и ниеден од нив не одрече дека љубовта кон Исус треба да ти биде пред се останато.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Кога мене не ми е нешто јасно прашувам. За овој цитат имам разговарано со неколку свештени лица, и ниеден од нив не одрече дека љубовта кон Исус треба да ти биде пред се останато.
hahhahah...e sega me ubedi...ako svestenicite ti rekle taka, ti im veruvas?
Oti ne ostana hristijanin ako im veruvase do sega?
Pa nemoze toa taka..koga sakam veruvam koga ne sakam ne veruvam....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom