Атеист
Дежурен Шаман
- Член од
- 2 февруари 2010
- Мислења
- 7.682
- Поени од реакции
- 4.921
Не сум во овците (верниците)A ti si mi kao taa ovca...? Pardon, oven?
Не сум во овците (верниците)A ti si mi kao taa ovca...? Pardon, oven?
se gleda de....Не сум во овците (верниците)
Agnostik, ne ateist. Ima razlikaДа смешки големи. Не знаел, не верувал, не бил сигурен, не прифаќал, не можело, нелогично било....итн. Било кој од овие одговори да го имаш, те прави атеист. Тачка. Кажал ти тоа или не
Agnostik, ne ateist. Ima razlika
A ti si mi kao taa ovca...? Pardon, oven?
Od kade samo deka mislenjeto deka sum hristijanka me interesira?Стела ти си теист или си таканаречен "пријател на верата"?
Веруваш во се што пропагира религијата и нашата ни мила црква, која се претставува како посредник меѓу Бога и нас смртните тука, или имаш само одредени работи кои ги прифаќаш во твојата верба?
ova za drugarot Ateist
Не мора да си Христијанка, тоа чисто претпоставеноOd kade samo deka mislenjeto deka sum hristijanka me interesira?
Ти читаш ли воопшто? Ја погледна сликата? Агностик и Атеист нормално не е исто но никако не е измеѓу теист и атеист. А овците од далеку се гледаат посебно кога се во стадото.ova za drugarot Ateist
Заклучокот е бидејки ни самите со себе не се сигурни,пишуваат едно а потсвеста им кажува друго..
Ако не веруваат во постоење на Бог, зошто се занимаваат со религијата? Чудно ми е тоа што поминуваат толку време пишувајќи и зборувајќи за нешто што тврдат дека е имагинарно и дека не постои...
Вие што мислите?