US Open 2012 [27 август - 9 септември]

Шампион/ка на US Open 2012

• Вкупно гласачи
    54
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.483
:DНе заебавај сеа и ти, финале ако игра со Федерер не верувам дека нешто ќе направе, башка Федерер ако е во формата како што е моментално, мачкина кашлица му се противниците.
Не заебавам, супер сабота имаат ретардираните Американци, време за одмор = 0, после 5 сета (или долг и тежок меч) Мареј или Федерер играат против Ноле кој најверојатно со се по евидентното излагањето на Делпо од USO заради повреда (повторно) Ноле ќе ги пречека одморен, при што победата е негова.

Единствено, ако Федeрер не игра повеќе од 1 меч во 5 сета има некоја теорија да победи. Капак на тоа е, дополнителното успорување, за кое играчите кои играа квалификации веќе се жалеле, а истиот тип на подлога (hard slow) е оној кој му одговара на Ноле најмногу, како AO на пример....тоа е тоа.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Глупи амери, сите играчи им се сервери, тие го успоруваат теренот.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.483
Глупи амери, сите играчи им се сервери, тие го успоруваат теренот.
Гајле им е на нив, кога ATP со тоа успорување и мечевите од 6 саата ќе направи невиден хајп, како тоа бил епски меч, како тоа вредел секој денар за влезница на тенис турнири, како долгите размени на удари покажувале колкава е големината на играчите и слично, ама не им текнува што значи тоа за играчите, колку мака е тоа, еве на пример AO 2012, Надал вс Ноле, да не беше добар меч? мачење, двајцата ултра брзи неможат поен да си земат, се мачат....бруки и срам ATP!

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Гајле им е на нив, кога ATP со тоа успорување и мечевите од 6 саата ќе направи невиден хајп, како тоа бил епски меч, како тоа вредел секој денар за влезница на тенис турнири, како долгите размени на удари покажувале колкава е големината на играчите и слично, ама не им текнува што значи тоа за играчите, колку мака е тоа, еве на пример AO 2012, Надал вс Ноле, да не беше добар меч? мачење, двајцата ултра брзи неможат поен да си земат, се мачат....бруки и срам ATP!
Потсети се лани какви поени имаше на УС Опен, па сега ако е успорено, замисли на Ноле и Мареј колку им одговара ова...

Kaко што иди, младите тенисери не мораат да учат серва и силни форхенди. :facepalm:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.483
И лани беше споро во споредба со 2009, 2010, години во кои беше перфектно. 2011 беше поспоро од 2009,2010, но 2012 е поспоро и од 2011 и тоа не баш малце.

Едит, леле што прави Ноле на видеото, тоа не е хумано!

Член од
23 август 2010
Мислења
39.379
Поени од реакции
113.817
Делпо има пак проблеми со повредата, (со Новак е во група) не се знае дали ќе игра, Федерер има draw from hell.

Честито титула Новак, полесен ждреб, неможеше да се падне.
Не зезај сеа и ти, ако треба да биде прв на АТП листата и ако сака 18та Грен Слем титула ниту Бердих ниту Цонга не би требало да му претставуваат проблем на Роџер. Е сеа распоредот му е стварно пеколен, далеку потежок од оној на Ноле.
И еве конечно можност да видиме Енди Мареј дали е стварно достоен за големи успеси, појак противник од Роџер у 1/2 финале не можеше да му се падне.
А за подлогата не се бунете бе, ради Надал ја прават таква, да не ги откажува учествата на тврдите подлоги. :D:D

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.483
Не би се бунел, ако Федерер имаше 25 години.

L

Löwe

Гостин
Инаку за УС, ќе биди повторно активна кајгана лигата, со тоа што првите неколку дена поради отсуство на Игој јас ќе поставувам типови (Се договорив со него), а тој кога ќе си дојди ќе продолжи и ќе ги собери бодовите.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Еве ме и мене после 7 дена, иако не напишав ништо тука бидејќи требаше да се вратам на форумот после 4 дена, но испадна нешто и мораше да се вратам тука покасно. Но како и да е, еве сум и веќе Види Фотос ја отворил темата за турниров.

Ќе навивам за Мареј на турниров, а реално Федерер е најголем фаворит.

Не сум го разгледал жребот воопшто, само видов дека Гулбис игра против Хас и искрено се надевам дека ќе го победи :D

L

Löwe

Гостин
Еве ме и мене после 7 дена, иако не напишав ништо тука бидејќи требаше да се вратам на форумот после 4 дена, но испадна нешто и мораше да се вратам тука покасно. Но како и да е, еве сум и веќе Види Фотос ја отворил темата за турниров.

Ќе навивам за Мареј на турниров, а реално Федерер е најголем фаворит.

Не сум го разгледал жребот воопшто, само видов дека Гулбис игра против Хас и искрено се надевам дека ќе го победи :D
Ќе можиш од старт да ја водиш лигата сега така? :D

Член од
27 мај 2012
Мислења
265
Поени од реакции
124
Сакав да кажам не е баш можно толку рано, уште во 2.коло да се сретнат вака добро рангирани тенисерки. Број 1 и бр. 3 (Азаренка и Шарапова) нема шанси толку рано да играат.
Имаш некој грешка во пресметка ;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom