Скутерчиња: Се за и околу нив

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Епа ондак ќе почнам да му ставам нешто..ќебе или нешо..иам таква,посебно тоа како се вика за покривање,ама ме мрзи на секое вадење-ставање на мотор да ја ставам и неа...

ја па мислев дека преку стакло,не е до толку опасно,ама видиш било :D

фала ипак..и онаака,чисто информативно,колку време би чекал за такво седиште,конкретно за моево ?
незнам брат.. појма немам... зависи од тоа кога им стигаат контејнерите со роба и нарачки.. може да биде од 20 дена па до 3-4 месеци...

L

Löwe

Гостин
Колку се движи цената дали знае некој на кутија за филтер за воздух за кинеска веспа Хуатиан Спајдер 2 реплика на Пежо Спидфајт 2?

Член од
5 јануари 2010
Мислења
195
Поени од реакции
154
motorceto ne mi pali otidov do grad i za vrakjanje da go zapalam ne vergla ona standardno koga go palis ova ( vrvrvrvrvvr) tuku samo eden zvuk dava (vvvvv) i tolku nesaka da zavrti. Probav na kurbla ali nesaka i taka nekako lesno vrti , e sea sto e problemot?? se plasam od najlosoto :confused:

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
motorceto ne mi pali otidov do grad i za vrakjanje da go zapalam ne vergla ona standardno koga go palis ova ( vrvrvrvrvvr) tuku samo eden zvuk dava (vvvvv) i tolku nesaka da zavrti. Probav na kurbla ali nesaka i taka nekako lesno vrti , e sea sto e problemot?? se plasam od najlosoto :confused:
Како да нема компресија. Да не ти ја извадил некој свеќицата?

Член од
5 јануари 2010
Мислења
195
Поени од реакции
154
Како да нема компресија. Да не ти ја извадил некој свеќицата?
Go odnesov na majstor prvo nesto sto pogledna bese toa i me prasa nekoj svekjicata da ne mi ja izvadil ali ne e i go ostaviv i sea ocekuvam da vidam sto kje kaze. Samo se plasam da ne e siten kvar a da mi kaze deka e zaribano i slicno ,majstorski finti a koga ne se razbiras lesno e se da ti kazat bilosto.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Go odnesov na majstor prvo nesto sto pogledna bese toa i me prasa nekoj svekjicata da ne mi ja izvadil ali ne e i go ostaviv i sea ocekuvam da vidam sto kje kaze. Samo se plasam da ne e siten kvar a da mi kaze deka e zaribano i slicno ,majstorski finti a koga ne se razbiras lesno e se da ti kazat bilosto.
Не може да е зарибано а да врти. Има проблем со компресија. 2-тактен ти е или 4-тактен?

Член од
5 јануари 2010
Мислења
195
Поени од реакции
154
Не може да е зарибано а да врти. Има проблем со компресија. 2-тактен ти е или 4-тактен?
4 taktno e . Znaci ako e zaribano sto trteba da se desava ic da ne zavrti ili ... ova nesaka da vergla samo koga go palis eden zvuk dava vvvvvvvvvvvvvvvvvv nesaka da zavrti . e stom vikas deka ne e zaribano kje bide dobro :) bas kje vidam majstorot sto kje kaze :

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
4 taktno e . Znaci ako e zaribano sto trteba da se desava ic da ne zavrti ili ... ova nesaka da vergla samo koga go palis eden zvuk dava vvvvvvvvvvvvvvvvvv nesaka da zavrti . e stom vikas deka ne e zaribano kje bide dobro :) bas kje vidam majstorot sto kje kaze :
Јас како што те разбрав "vvvvvvvvvvvvvvvvvv" вергла на празно. :) 4-такни мотори имаат и вентил можно е и тоа да е.... Ако е зарибано нема ништо да врти а ќе се намалат сијаличките за контакт кога ќе пробаш да верглаш. Го јачеше пред да ти направи вака?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Сеа неможам да ти кажам точно по звуциве што си ги пишал :D ама исто така мислам дека и мојот кинез праеше и испадна дека се намотките за палење

Член од
2 јануари 2012
Мислења
603
Поени од реакции
146
Нов ваков... 700 евра... јас мојот 780 евра , фости, кај кој предницата ми е многу поубав од него ли овеј....

Член од
5 јануари 2010
Мислења
195
Поени од реакции
154
Јас како што те разбрав "vvvvvvvvvvvvvvvvvv" вергла на празно. :) 4-такни мотори имаат и вентил можно е и тоа да е.... Ако е зарибано нема ништо да врти а ќе се намалат сијаличките за контакт кога ќе пробаш да верглаш. Го јачеше пред да ти направи вака?
Ne be kakvo jacanje ne sum go cepkal nisto, ne sum ja po pojacuvanje na 50 ka ako sakam pojak kje si kupam 150 i slicno mi nema fajde pojacuvanje ,bitno mi e da ne trosi, A be so tebe ko so majstorot da praam muabet :D i on rece prvo svekjicata posle ventil da ne e zaglaven taka nesto spomna utre kje vi kazam sto e kako samo da ne e nesto mnogu koj kje ceka da se napravi nemozam bez motorce u pm navika :)

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Ne be kakvo jacanje ne sum go cepkal nisto, ne sum ja po pojacuvanje na 50 ka ako sakam pojak kje si kupam 150 i slicno mi nema fajde pojacuvanje ,bitno mi e da ne trosi, A be so tebe ko so majstorot da praam muabet :D i on rece prvo svekjicata posle ventil da ne e zaglaven taka nesto spomna utre kje vi kazam sto e kako samo da ne e nesto mnogu koj kje ceka da se napravi nemozam bez motorce u pm navika :)
За "јачеше" мислев пуна дали си го возел цело време. :)

Член од
29 септември 2011
Мислења
94
Поени од реакции
11
Imam kymco super 9 novo (2400 km)..imam dvapati staveno dvotaktol repsol 400 denari. Deneska mi svetna sijaliceto za ulje, a nemam vo momentov 4 stotki..dali moze da doturam druga marka dvotaktol sekako poevtina do kaj 250 denari + - i od koja benziska da zemam? :) fala

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Imam kymco super 9 novo (2400 km)..imam dvapati staveno dvotaktol repsol 400 denari. Deneska mi svetna sijaliceto za ulje, a nemam vo momentov 4 stotki..dali moze da doturam druga marka dvotaktol sekako poevtina do kaj 250 denari + - i od koja benziska da zemam? :) fala
Слободно ставај се што е предвидено за во гориво за 2-тактни машини. На времето ставав обично уље за кола само што таквото уље ствара гареж на издувот па почесто треба да се чисти.:)
Размисли за директно да го мешаш уљето со бензинот, може да ти откаже резерварчето па да зариба моторот од чиста мира.

Kajgana Shop

На врв Bottom