Во право си во вакви случаеви опозицијата треба да е 10 пати пожестока и позаштничка спрема државата, зошто е во опозиција не е во позиција, овие предеа како маченца ако на ова не знаат да извадат некој поен повеќе и бар за малку да си го обелат црниот образ што го имаат не знам што можеме повеќе од нив да очекуваме , мене ме фаќа страв некат они ако дојдат на власт кога ќе се во улога на позиција па тогаш што ли ќе прават, чим сега ќутат како пизди, и не ми се верува дека Вмро што е позициска партија е погласна за некој работи од Сдсм, ова нигде во свет го нема. Плус да не лажеме коалицијата Дуи- СДСМ беше катастрофа за Македонија овие учкиве што и да побараа овие комуњариве све исполнуваа, и духот на Аладин можеше да им позавиди, или легендарната изјава на Бучко за територијалната поделба, кога ги направија Скопје ,Струга и Кичево двојазични ако не изгубевме со 3:0 ќе изгубевме со 100
И за награда за сите тие глупости да не редам повеќе примери во 2005 добивме кандидатски статус за Еу. Само се плашам ако треба сите критериуми да ги исплониме што Еу ги бара од нас дека ќе останеме без држава што и така не е далеку од вистината, што ти викат обезличи се тоа ес смени си го името а и идентитетот па ќе влезете во Еу од ова поголема уцена нема, тоа како јас да правам журка дома и да ти речам слушај ако сакаш да влезеш на журкава, направи си пластична операција на лицето ова лице не ми се свиѓа , а и смени си го името зошто не ми се допаѓа како треба да те викам , а да и смени си ги и понашањето и карактерот па ќе те пуштам на гости. Е некој ова да ви го рече за да идете на гости или ке му го пукнете носот или ќе го направите ненормален, а кај нас цело време како полициска сирена, Еу,Еу,Еу,Е,у па или примете не какви што сме а не како инвалиди или thank you and fuck you.