Автоматски ти си бог и немај други богови освен себе си.религија си ТИ самиот....во што сакаш да веруваш
A 7te boi....hahahaha...i tie se religijaАвтоматски ти си бог и немај други богови освен себе си.
Си добиваш и одговор на она прашањето „Кој е Бог“
признавам. Браво...
Не ти требаше ова со 9A 7te boi....hahahaha...i tie se religija
jas sum 9 za budalite a 8 za pametnite-G.
Брат..ова ако си го разбрал....шапо15. Оти јас сум совршен, бидејќи Не сум; и мојот број е девет според будалите; но со праведните сум осум, и еден во осум: Што е битно, оти јас сум навистина ниеден. Царицата и Кралот не се од мене; оти тука е следната тајна.
Но јас го разбирам сето тоа... Ова е цитат од „Книгата на Законот“ која што го содржи Законот на Телема.
И Тесла ли препишуваше од вас?Но јас го разбирам сето тоа... Ова е цитат од „Книгата на Законот“ која што го содржи Законот на Телема.
А јас сум телемит, инициран во О.Т:О. ... не заборавај.
Ќе побараш да ти објаснам? Не можам. Не дека не сакам, туку не можам. Премногу ќе треба да се пишува, а сигурно нема да си запознаен со многу системи кои би ги споменал во објаснувањето...
Не можам ниту да се обидам, бидејќи за сериозни работи, не е добро да се обидува човек, туку да знае точно како да се направи.
Работата е колку ти ги разбираш симболите кои ги читаш од кај што стигнеш неинтересирајќи се од каде потекнуваат и која е нивната историја и практична примена...
Мојот пост беше да ти укажам дека она што го зборува Гурџиев од каде доаѓа...
Да ги разобличуваме работите... и твоите искази...
Не знам... јас дадов две книги една од него, една телемитска за да направите компарација. (поточно ти да направиш компарација бидејќи најмногу бладаш по форумов не знаејќи веќе каде да си најдеш гнездо каде нема да ти се смеат на изјавите)И Тесла ли препишуваше од вас?
За да се разобличат работите...не за друго
А ти си као нешто експерт за електротехника или....?И Тесла ли препишуваше од вас?
МодераторА ти си као нешто експерт за електротехника или....?
Брат...многу глупаво ми одговараш..Не знам... јас дадов две книги една од него, една телемитска за да направите компарација. (поточно ти да направиш компарација бидејќи најмногу бладаш по форумов не знаејќи веќе каде да си најдеш гнездо каде нема да ти се смеат на изјавите)
Извади цитати, спореди, студирај и кажи ми дали имал контакт со телемата или не... Според твојата способност на расудување ќе дојдеш до соодветен резултат и ќе знаеш. Нели не сакаме да учиме напамет од другите, сами треба да дознаеме...
Вака напразно ќе се муабетам со тебе, бидејќи ниту знаеш нешто за Тесла ниту пак за телемата...
П.С.:
И научи прво равенката за магнетно поле и што значи, после се дрзнувај да го споменуваш Тесла во твоите искази.
Сега доста ми е од тебе... оди и учи. Помалку бладање за религија, поеќе учење наука.
Оф-топик (за да не те пријавувам за офтопик)....
Што е религија?Оф-топик (за да не те пријавувам за офтопик)
Бегај бре... на што ти личам јас? Со тебе ќе зборувам за Тесла? Може само да се исмевам за твоето познавање на делата и размислите за Тесла. Тоа и го направив (како и на многу други теми, пукни од мака сега. Се зезам не пукнувај ). Но ти одбиваш да научиш нешто бидејќи имаш некој проблем внатре во тебе....
Ти имаш некој комплекс дека ако ти не разбираш нешто, не може некој друг да го разбере нештото. Оди таму поправи си ги работите, на форумов тешко дека лечиме комплески...
Сакаш да се ослободиш од обвинувања со ова „само не ми одговарај дека јас не знам“ или што?
Ти не знаеш бре човеку, ниту сакаш да знаеш нешто поеќе, тоа е докажан факт на многу теми овде на форумов.
Твојата цел е да се прикажуваш како просветлен, забеган некој мутиран „гуру“ кој што собира инфо од бедни веб страници од луѓе позабегани и од тебе... Така не бидува. Ако имаш проблеми со само-контролата и себе-почита не ги истурај твоите проблеми со светот на нас... Ќе ти се смееме и ќе си ги ладиме умовите со тебе.
И ти сакаш со тебе јас да зборувам за Тесла или било која тема? Што не знаеш ни еден негов пронајдок ниту пак знаеш да го објасниш? Ти ќе зборуваш за Тесла што сакал да каже?
Што не си ни прочитал една книга од него, ами само некакви си цитати од кој знае кои страни собрани и можеби и неточни.
Не биди беден од тоа што си веќе избламиран по форумов.
И, ти немаш браќа на форумов...
Уште еднаш, бегај таму... кога ќе научиш нешто реално од поеќе извори, откако ќе простудираш добро, повели. А бладања да коментирам, не сум психијатар. Извини...
Он топик:
За религија веќе зборувавме, мислам дека завршивме со тоа. Мојот став го знаеш, ако не го знаеш, оди неколку страници наназад и ќе знаеш, и нормално на темата телема. Ако имаш пристап таму. Бидејќи, нели ти беше блокиран.
Не ме поканувај кај стигнеш да ти бидам спаринг-партнер во твоите лудости. Не ми треба тоа... благодарам.