Направи сам: Микро бесплатна енергија

• Креатор на темата Креатор на темата Kostur123
  • Време на започнување Време на започнување
Пробав не ми успеа.
Нема ни да ти успее пошто видеово е фејк вентилаторот не врти смаиот туку врти затоа што во него дува со фен . Или пак каблите ги има поставено под теписончето и батеријата му е вон камера :pos:
Не може да функционира ваков мотор пошто магнетните полиња се преклопуваат едно со друго, и постои празнина помеѓу нив се случува упаѓање на магнетното поле во таа празнина и моторот застанува. Да не должам перманентните магнети не генерираат наизменичен поларитет кој константно ке ги движи другите магнети.
Имаше еден пред едно 5 6 години голема пара собра со фејк видео на јутуб ги продаваше моторите по 15 000 долари арно ама никој од тие што купија и порашаа од моторите не го доби а типов нигде неможеа да го најдат :) Е овој добра пара собра и му ја здувна
ама ништо ново одвреме навреме редовно се појавуваат вакви преваранти кој шишаат овци со многу пари малку памет.

И ова ли е фејк? Многу пробуваат да направат реплика но никако да им тргне.

Лесно момче ке ти направам и јас вакво нешто ти гарантирам дека ке работи додека си кај мене во двор откако ке излезеш не гарантирам за ништо,пошто можно е да го поврадиш уредот при транспорт. Аи типов не покажува каде е приклучен другиот кабел.
Тоа што го допираат кабелот поврзан на чешмата и не ги дрма струја не значи ништо,туку повеќе ми личи дека имаат поврзано акумулатор на цевката а ваму со инвентер ја зголемуваат волтажата од 12 волти на 220
Free-Shipping-5pcs-lot-AC-220V-to12V-20W-LED-Driver-Electronic-Transformer-Power-Supply-for-12V.jpg

Еве еден кинески порано беа околу 120 евра ваквите инвентери сега се некаде околу 30 тина евра.

^ Трансформатор на напон не значи оти добиваш повеќе енергија.
Енергијата пак си останува иста, само шо на сметка на напонот се менува и јачината на струја.

P=U*I

Пишав погоре Пробав не ми успеа. Некој неранимајко е оној од јутјуб се служи со лажги. :mad:
Coveceee , a jas planirav skoro nov disk da rasturam cccccc :D , daj ako imate postirajte nesto slicno ama samo bez prevari stvarno nesto sto ke funkcionira vo praktika da se upotrebuva ;)

Coveceee , a jas planirav skoro nov disk da rasturam cccccc :D , daj ako imate postirajte nesto slicno ama samo bez prevari stvarno nesto sto ke funkcionira vo praktika da se upotrebuva ;)
Како бе така исправен диск ќе растураш, па ако е така земи од плочата од компјутерот вади кондензатори :pos:

Да начекаме големи магнети да речиме пола метро, ги тураме на четири гуми од колата и возиме гага, шо ги ебам Макпетрол и регулаторна после :D
Со генератор механичката енергија на вентилаторот ќе ја претвориме во електрична и после кој ја ебе и ЕВАНА :D

Се надевам тој шо ви предавал физика у пензија е веќе. :D

Значи, у овој универзум, каков што е, со овие закони, не може да се дизајнира перпетуум мобиле. А ова на видеата е очигледно перпетуум мобиле оф корс. Постои само еден дизајн шо е машина која се движи бесконечно без додаток на енергија, самиот универзум. Нема многу работи у овој универзум шо се невозможни, ама ова е.

Дури и универзумот кога ќе го достигне врвот на своето постоење, за да се себеодржува, ќе почне да се собира, и да дојде до момент кога најголемото нешто ќе биде честичка. Бесконечност во која не постои време. И нов Биг Бенг.

Се надевам тој шо ви предавал физика у пензија е веќе. :D

Значи, у овој универзум, каков што е, со овие закони, не може да се дизајнира перпетуум мобиле. А ова на видеата е очигледно перпетуум мобиле оф корс. Постои само еден дизајн шо е машина која се движи бесконечно без додаток на енергија, самиот универзум. Нема многу работи у овој универзум шо се невозможни, ама ова е.

Дури и универзумот кога ќе го достигне врвот на своето постоење, за да се себеодржува, ќе почне да се собира, и да дојде до момент кога најголемото нешто ќе биде честичка. Бесконечност во која не постои време. И нов Биг Бенг.
Сеуште не се родил нов Ајњштајн за да го пишува во физиката... Искрено се надевам дека не е се пронајдено и дека не застанала науката уште во минатиот век.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom