Направи сам: Микро бесплатна енергија

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Пробав не ми успеа.
Нема ни да ти успее пошто видеово е фејк вентилаторот не врти смаиот туку врти затоа што во него дува со фен . Или пак каблите ги има поставено под теписончето и батеријата му е вон камера :pos:
Не може да функционира ваков мотор пошто магнетните полиња се преклопуваат едно со друго, и постои празнина помеѓу нив се случува упаѓање на магнетното поле во таа празнина и моторот застанува. Да не должам перманентните магнети не генерираат наизменичен поларитет кој константно ке ги движи другите магнети.
Имаше еден пред едно 5 6 години голема пара собра со фејк видео на јутуб ги продаваше моторите по 15 000 долари арно ама никој од тие што купија и порашаа од моторите не го доби а типов нигде неможеа да го најдат :) Е овој добра пара собра и му ја здувна
ама ништо ново одвреме навреме редовно се појавуваат вакви преваранти кој шишаат овци со многу пари малку памет.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
И ова ли е фејк? Многу пробуваат да направат реплика но никако да им тргне.

Лесно момче ке ти направам и јас вакво нешто ти гарантирам дека ке работи додека си кај мене во двор откако ке излезеш не гарантирам за ништо,пошто можно е да го поврадиш уредот при транспорт. Аи типов не покажува каде е приклучен другиот кабел.
Тоа што го допираат кабелот поврзан на чешмата и не ги дрма струја не значи ништо,туку повеќе ми личи дека имаат поврзано акумулатор на цевката а ваму со инвентер ја зголемуваат волтажата од 12 волти на 220

Еве еден кинески порано беа околу 120 евра ваквите инвентери сега се некаде околу 30 тина евра.

Член од
26 јуни 2012
Мислења
167
Поени од реакции
135
^ Трансформатор на напон не значи оти добиваш повеќе енергија.
Енергијата пак си останува иста, само шо на сметка на напонот се менува и јачината на струја.

P=U*I

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Пишав погоре Пробав не ми успеа. Некој неранимајко е оној од јутјуб се служи со лажги. :mad:
Coveceee , a jas planirav skoro nov disk da rasturam cccccc :D , daj ako imate postirajte nesto slicno ama samo bez prevari stvarno nesto sto ke funkcionira vo praktika da se upotrebuva ;)

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Coveceee , a jas planirav skoro nov disk da rasturam cccccc :D , daj ako imate postirajte nesto slicno ama samo bez prevari stvarno nesto sto ke funkcionira vo praktika da se upotrebuva ;)
Како бе така исправен диск ќе растураш, па ако е така земи од плочата од компјутерот вади кондензатори :pos:

K

kalimer0

Гостин
Да начекаме големи магнети да речиме пола метро, ги тураме на четири гуми од колата и возиме гага, шо ги ебам Макпетрол и регулаторна после :D
Со генератор механичката енергија на вентилаторот ќе ја претвориме во електрична и после кој ја ебе и ЕВАНА :D

Член од
26 јуни 2012
Мислења
167
Поени од реакции
135
Се надевам тој шо ви предавал физика у пензија е веќе. :D

Значи, у овој универзум, каков што е, со овие закони, не може да се дизајнира перпетуум мобиле. А ова на видеата е очигледно перпетуум мобиле оф корс. Постои само еден дизајн шо е машина која се движи бесконечно без додаток на енергија, самиот универзум. Нема многу работи у овој универзум шо се невозможни, ама ова е.

Дури и универзумот кога ќе го достигне врвот на своето постоење, за да се себеодржува, ќе почне да се собира, и да дојде до момент кога најголемото нешто ќе биде честичка. Бесконечност во која не постои време. И нов Биг Бенг.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Се надевам тој шо ви предавал физика у пензија е веќе. :D

Значи, у овој универзум, каков што е, со овие закони, не може да се дизајнира перпетуум мобиле. А ова на видеата е очигледно перпетуум мобиле оф корс. Постои само еден дизајн шо е машина која се движи бесконечно без додаток на енергија, самиот универзум. Нема многу работи у овој универзум шо се невозможни, ама ова е.

Дури и универзумот кога ќе го достигне врвот на своето постоење, за да се себеодржува, ќе почне да се собира, и да дојде до момент кога најголемото нешто ќе биде честичка. Бесконечност во која не постои време. И нов Биг Бенг.
Сеуште не се родил нов Ајњштајн за да го пишува во физиката... Искрено се надевам дека не е се пронајдено и дека не застанала науката уште во минатиот век.

Kajgana Shop

На врв Bottom