Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 280 40,6%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,2%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,7%

• Вкупно гласачи
    690
(y)

Бравос бе Костур123 (y) !
Кажувај рецеп, искустство ! Морам да пробам. Мора ли в зимо да се прави (сум читал во други годишни времиња има бактерии кои го расипуваат и може да скисне) ?
Што највеќе ти дигна цена, сладот ? Која количина направи ?
Јачменот е 15 ден кило ако земаш од директен производител, во виталија е мин 4-5 пати поскап.

btw Не знам што ти е кег (оние метелантие буриња за пиво ли се?)
Треба ферментацијата да биде од 20 до 23 степени за да произведе добар алкохол. Можеш кога сакаш да ставаш ако имаш добра температура. За скиснување ако се добро дезифицираш нема шанса да скисне. Јас дезифицирам со варикина 1 супена лажица на литро да поседи 15 мин и нема никакви бактерии. Секогаш ставам 20 литри во туба од апарат за вода. Досега имам направено преку 10 вакви.
Сладот највеќе дига цена 190 ден е 950гр. За кег мислам на ова, го собира во фрижидер и може да му се приклучи Co2.
Со јачмен никогаш не сум правел зошто треба да се игра со температурата немам ни место нити опрема. Секој петок од 4 саат на сабајле до 12-13 саат имаш едукативен канал.

Прашајне до експертите: Имам приметено дека на Кембахот од 0,33л пишува на етикетата дека е лежано пивото но на тоа од 1,5л не пишува. Затоа ако некој знае да каже дали е исто пиво или го делат. Лесно се прави тоа да не лежи пивото јасно ми е но исто така има и логистички товар да се дели пивото и секако мислам исто е но ме буни што не пишува на пакувајнето од 1,5л. Нели, сепак е аргумент плус за пивото, зошто да не го пишат ако и тоа е лежано?

edit: Сега видов и тоа во 1,5л е лежано како не су го видол до сега :facepalm:

Сепак за поздравувајне е тоа, само нека продолжат (y)

Моментално мој фаворит:
1587_2008-08-03_Schussenrieder_Naturtrueb_Original_No_1.jpg

Одлично, нефилтрирано пиво, сорта Zwickl, од мала пивара од севернојужна Германија.

Иначе да ве прашам кој го проба Битбургер од КАМ? Добро пиво нема што и за 44МКД за 0,5л лименка доста прифатливо пиво (y)

41024300AAH_l.jpg

Иначе да ве прашам кој го проба Битбургер од КАМ? Добро пиво нема што и за 44МКД за 0,5л лименка доста прифатливо пиво (y)

41024300AAH_l.jpg
Мене не ми прави кеиф, премногу арома и имам впечаток дека е вештачка. Berlin ми е подобро од тинекс 4 во пакет 0.5Л. излага по 32 денари.

Скопско и се е можно кога станува збор за пиво :sleep:

Скоро пиев Амстел после долго време. Врска нема пивото, го расипале 100%. После гледам на амблажот сега некој срби од вовјоводина го прават, а порано го увезуваа од Грција (атинска пивара). Српско Амстел = катастрофа. Пробајте да се уверите.
Атинска пивара беа мајстори.

Ne ideshe u skolo i frkase skopsko pred nekoja koperacija sednat na gajba a pred tebe pileska salama i vegeta za meze :pos:
Неее, пред школо имаше алкохол на големо и на голем одмор секој по некое пиво дрмаше. Топло пиво а добар вкус. :pos:
Тоа беа времиња :)

Moментално златен даб ми е фаворит..некако ми лежи најдобро..му го фатија теркот,одлично пиво за мене..а битолското многу ретко го наоѓам по Куманово,апел до Битолчани да не се прават курнази да го донесат :P

Моментално сум навлечен на ова
Tiger%20Beer.jpg

Сингапурско пиво.Азијативе прават добри пива мамето нивно, сите пива што сум ги пробал се мнооогу добри.

Моментално сум навлечен на ова
Tiger%20Beer.jpg

Сингапурско пиво.Азијативе прават добри пива мамето нивно, сите пива што сум ги пробал се мнооогу добри.
Кај ги наоѓаш и што пари? (ако е 100 денари ич не ми пишувај :D )

Кај ги наоѓаш и што пари? (ако е 100 денари ич не ми пишувај :D )

Ај да не пишувам поарно, го начекав на попуст £1.5 , ама азијативе се факмани, шишињата се од 660мл. (y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom