Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Као да не живееме у Македонија, филм ни направија со лекариве. Ако во некои болници и овде споменати шансите да преживееш или да умреш ти се 50-50. Носиш човек од слепо црвео, они го лечат од кила, до моментот додека не позелене. Идиш на царски рез и родителите со своја кола идат до Скопје да земат доктори да си ја спасат ќерката. Идеш во три ноќта нема кој да те прегледа итен случај, неможе докторот да се разбуди.Слушајте да не претеруваме и со бранењето на докторите, и таму ги има држ ме мајкоНе ги фалете до толку.
Па зашто пишав да не се претерува, има ама и “ Има“ стручњаци, има лекари од кој што сум презадоволен и им го должам животот,ама има и такви кој маме ми ебалеКао да не живееме у Македонија, филм ни направија со лекариве. Ако во некои болници и овде споменати шансите да преживееш или да умреш ти се 50-50. Носиш човек од слепо црвео, они го лечат од кила, до моментот додека не позелене. Идиш на царски рез и родителите со своја кола идат до Скопје да земат доктори да си ја спасат ќерката. Идеш во три ноќта нема кој да те прегледа итен случај, неможе докторот да се разбуди.
Секоја чест за добрите доктори, но какви има неписмени има подобро да не збориме.
Па зашто пишав да не се претерува, има ама и “ Има“ стручњаци, има лекари од кој што сум презадоволен и им го должам животот,ама има и такви кој маме ми ебалеНаместо клексан тој ти вика те укасало нешто мачкај се со алвен,па емболии па чуда од тромбоза.
ДРЖ СЕЕЕЕЕЕЕЕЕ абе некочи маму му ебам......... кај гледаш бе слепец.Не ми кажувај еднаш годишно со брза помош се возам, испитувам дали нешто се сменилоЈок, се е исто.
Одлична поента!А Грујо ако падне така пред болница ќе искочи докторот?
Требало да пишува во весници ако некој доктор спасил живот на планина. Брејј што направил. Демек кога е на одмор не е доктор повеќе ??
Јас не ја обвинив цела фела, има исклучоци секако ама грото се за никаде. Само залутале во медицината или така сакал тато или мама. А покрај сувото и суровото гори, што би рекле од толку корумпирани и неспособни лекари не можат да дојдат до израз способните, исто како да ги нема.Си ми ја промашил поентата.... која беше дека јавноста се „сили“ со сензационални вести, а се пука со топ... напишав веќе, зошто не ги кажат по име и презиме тие што не си ја вршат работата, а наместо тоа, се фрлаат дрва и камења по „македонските лекари“...
Некој си прави вести врз главата на некој што страда, и тоа обично се негативни вести... и не споредувај работа во која се расправаш со „конците на животот“, и тоа на други луѓе со било која друга....
За тоа кој се стигнал да биде лекар со лиценца, тоа е друга тема, ама заради таквите случаи не може да се обвини целата фела.... извини...
Во Југославија било подобро отколку сега (за здравството)Државата по здравството се познава, а кај нас здраството е заостанато уште во време на Југославија..
Во југославија беше подобро здравствотоДржавата по здравството се познава, а кај нас здраството е заостанато уште во време на Југославија..
Во Кина ова да се случело. Надлежниот би добил смртна казна, а неговото семејство би го платило куршумот.
Во Југославија било подобро отколку сега (за здравството)
Тоа се случило во болничкиот двор. Според нивната заклетва должни се да помогнат на секој кој има потреба.Значи да повторам, докторот не смее да ја напушта болницата во која што работи, не Кина, Марс нека е.
Не претеруј сега и ти, поентава на целава работа е баравте гледајте.Значи да повторам, докторот не смее да ја напушта болницата во која што работи, не Кина, Марс нека е.
Хипократовата заклетва е сведена на формалност и симболично нешто, на запад поготово во америка не ја полагаат многу одамна.Тоа се случило во болничкиот двор. Според нивната заклетва должни се да помогнат на секој кој има потреба.