Невообичаени градби во Македонија

V

Vollstandig

Гостин
Стварно бе , кој талент треба да си ова да го изградиш:

Еве малце наш кичерај, на прво место, за 10 годину унапред:

Оваа некаде половина час ја тумачам и никако да ја сфатам:

Дали планирал типот да прави замок, па во меѓувреме се испишманил и направил заком-куќа, дали она вртеното како ракета, е резултат на тоа што прв пат видел џамија и му се допаднало, предницата личи на катна гаража ама малку ко без поента е. Тотален аут и доградувана секоја глупост што му има дојдено.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
точно- не само Зајас - ами поголем дел од Западна МК , а и Скопјево не е поштедено- фати према Патичка река - патот од Драчево кон Марков манбастир од десна страна има што да се види
морав да се самоцитарам - оти сум напраил крш со буквиве
мислев на Патишка река и Марков манастир:oops:

S

Sagan

Гостин
Архитектурата е само вид на изразување на мислата (барем за некои) така да секој има право да изѕида што сака, колку грдо и да изгледа на друг.

Кога веќе збориме за вкусови, според мене најгрда градба во државава е ресторанот Јана (поранешен роџер пијано) у нас. Илинден. Објектот вришти од кичерај и невкус...
254653_106856982745653_1387650_n.jpg

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
а тек ова:pos:
само да не се збуните ....ова не е црква- туку човек гради куќа:pos:

V

Vollstandig

Гостин

Ова е микс од куќа, синагога, зграда, џамија,стражарска кула, светилник над крајбрежје,замок, лабораторија на луд научник...

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Архитектурата е само вид на изразување на мислата (барем за некои) така да секој има право да изѕида што сака, колку грдо и да изгледа на друг.

Кога веќе збориме за вкусови, според мене најгрда градба во државава е ресторанот Јана (поранешен роџер пијано) у нас. Илинден. Објектот вришти од кичерај и невкус...
Прегледај го приврзокот 47873
Спој на антика и современа уметност :LOL: а знаеш дека џоеков сам си ја проектирал наказава , сега има на крајот и летни гаражи со маскирна шиндра покриени :facepalm:

Kajgana Shop

На врв Bottom